11 Октомври, 2024 13:03 644 13

Социалистическата партия "Български път" е истинското ляво в България

  • социалистическа партия-
  • български път-
  • ляво

Политическата формация, представлявана в ръководството си от именити представители на академичната общност, има ясна програма за следване на български път в изграждането на просперираща, социално справедлива и сигурна държава

Социалистическата партия "Български път" е истинското ляво в България - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Няма как в страна с постоянно топяща се нация, дефектирали социални системи на образование и здравеопазване, задълбочаваща се примитивност на икономиката и засилващ се неин неоколониален спрямо развития Запад статут, да не се възражда социалната идея в нейния политически образ. Процесът на нейното възраждане обаче е съпътстван от ширещ се популизъм и неолиберална реторика до изразени дефекти в приложението на социални политики от традиционно смятаните за леви политически формации у нас.

Социалистическа партия „Български път“ се откроява от всички други, смятащи се леви партии с това, че се опира на социалистическия модел в общественото развитие. Политическата формация, представлявана в ръководството си от именити представители на академичната общност, има ясна програма за следване на български път в изграждането на просперираща, социално справедлива и сигурна държава.

Изпитанията на днешната глобална геополитическа турболенция, в която напрежението между Запада и Русия е в най-острата си фаза от десетилетия насам, а евроатлантическата конюнктура тласка България към явно противопоставяне на несъществуващ за нея враг подсказва, че е назряла необходимостта от геополитическа преориентация на страната. Извеждането от НАТО и „Обръщането на изток“ на България е повече от необходимо за гарантиране на националната сигурност, което партията отстоява.

Политически лявоориентираните хора в България са и пламенни русофили, каквито са и личностите, представляващите Социалистическа партия „Български път“. Всички те осъзнават органичната зависимост на България от Русия за създаване на устойчив социален фундамент на българската наука, образование, стопански живот и здравна система. Материалното и духовното наследство от социалистическото минало на страната, което и днес служи като пример за високи държавни постижения (образование, култура, технологии, спорт), е повече от ярко свидетелство за това.

Социалистическа партия „Български път“ има за приоритет науката и образованието като главен движещ мотор на националното развитие. От ключово значение за това е възраждането на престижа на Българската академия на науките, която макар и изпаднала днес в немилост продължава да е най-големият научно-технологичен парк на Балканите.

Лявата идея в икономическия ѝ образ е неразривно свързана със засилване на държавното присъствие в българската икономика. В сектори като земеделие, туризъм и индустрия това е повече от необходимо за гарантиране на висока социална защита на трудещите се, както и за поддържане на устойчивост на качеството и на цените на произвежданите продукти и услуги. Във финансовата сфера – създаването на държавни банки, с цел стопиране изтичането на богатство зад граница.

Социалната идея има голямо бъдеще, а неин автентичен проводник е Социалистическа партия „Български път“.

Вилиян Кръстев


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яяяяяя

    10 6 Отговор
    Какви глупости
  • 2 Семра

    11 7 Отговор
    Поредния клонинг на библиотекарите
  • 3 Трол

    9 0 Отговор
    Много автентично леви има в България, но малко си признават.

    Коментиран от #4

  • 4 факти

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "Трол":

    Комунетата ги е срам от това,че са комунета.Ако срещнеш някой комунист на улицата и го питаш какъв е той ще ти каже от срам,че не се интерсува от политика.

    Коментиран от #8

  • 5 Рико

    8 4 Отговор
    Банда, дураци!
  • 6 РусофилЪ СмешникЪ

    5 3 Отговор
    Винаги е имало и ще има бедни съдрани галоши! Те ще си мечтаят за комунизма и СССР!
  • 7 Простокурин

    5 4 Отговор
    Искат русия, но не искат да карат лади и руските бангии, а искат западни коли и окото им все в западните стоки. Невнятници са тези русофили.
  • 8 Изтр

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "факти":

    Грешиш, още през 1989 всички комунисти се превърнаха в най-яростни евроатлантици.
  • 9 Тъп Глупънсбърк

    3 3 Отговор
    Истинското ляво е на прайда!
  • 10 ИЗБИРАТЕЛ

    2 4 Отговор
    Сбирщина от комунистически отпадъци!
  • 11 Има истина

    3 1 Отговор
    Но нека първо сд запознаем с програмата и лидерит, а и по-добре да смд реалисги за Нато, може би на тизи етап трябва да бе се допуска сляпи подчинение, а за базите да си плащат и те да се намалят
  • 12 Българин

    4 4 Отговор
    Обирайте си сърповете и Чуковете и занимавайте на Краснъй........!
  • 13 Хайде

    3 4 Отговор
    Аз ще гласувам за тях - трябва промяна