Last news in Fakti

18 Юни, 2014 17:26 2 676 8

Цветан Василев: Г-н Пеевски се изживява като властелин на България (Обновена)

  • цветан василев-
  • пеевски-
  • властелин

Отказах на г-н Василев да подкрепя амбицията му за премиер, контрира Пеевски

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Банкерът Цветан Василев отрече да е използвал пари от държавни дружества, за да финансира проекти на Делян Пеевски. В интервю за bTV във Виена Василев обяви, че Пеевски е стигнал „прекалено далеч” в последната година.

По повод впечатленията до преди месец, че Василев и Пеевски действат в тандем и изкупуват ключови предприятия от българската икономика и медии, за да упражняват политическо влияние, Цветан Василев заяви:

„Аз със сигурност не се изживявам като властелин на държавата и с нито едно мое действие не се показвам като такъв. Обратното – наблюдавам, че с всички свои действия обаче г-н Василев показва, че тъкмо той се изживява като недосегаем властелин на държавата. Иначе как да си обясня публикациите в медиите, че е отпускал от КТБ кредити на свързани с него лица, които десетократно са надвишили размера на парите на държавните предприятия и българските граждани, които са му поверени".

Това заяви пък депутатът от ДПС Делян Пеевски пред "24 часа".

"От пресконференцията на неговите директори ми направи впечатление едно тяхно признание: че управляват чужди пари. Да, те наистина управляват чужди пари, но са го забравили и гледат на тези пари като на лични на г-н Василев.
Направи ми впечатление, и че г- н Василев дава интервю някъде от чужбина и обещава да съдейства на българското правосъдие, когато се върне. За разлика от него аз не се укривам, като съвестен гражданин се явявам, когато бъда призован по започналите проверки.

Искам да кажи и нещо лично. Явно г-н Василев не може да приеме, че отказах да го подкрепя и да бъда до него в амбицията му да стане министър-председател. Не го направих, защото той отдавна е загубил представа за времето, в което живеем и премина границата между реалното и нереалното," подчертава Пеевски.

„Сегашното развитие показва, че това е било един голям мит. Господин Пеевски винаги е имал своя път в живота. В последната година той стигна прекалено далеч. Той е човек, който вече се изживява като властелин на България.“

На въпрос, използвал ли е държавни пари, за да финансира бизнес начинания на Делян Пеевски, Василев отговори:

„Как точно мога да използвам държавни пари, за да финансирам подобни начинания на Пеевски или който и да било друг?“

На предположение, че това може да се осъществи чрез свързани фирми и свързани лица, Василев обясни, че „свързани фирми и лица е едно правно понятие, което не означава, че тези фирми са безпредметни, че тези фирми не създават работни места“.

На въпрос, финансирани ли са фирми на подставени лица, негови и на Делян Пеевски, той отговори:

„Аз казвам следното - подставени лица аз нямам и всеки проект е сам за себе си. Когато се финансира един проект, важни са целите, важна е ефективността на този проект.“

В разговора Василев заяви, че е готов да съдейства на следствието и прокуратурата и вероятно в петък ще се прибере в България.

Василев призна още, че е финансирал „риалити шоуто”, с което Николай Бареков е стартирал.

"Трудно е да се каже, че аз съм го създал. Разбира се, той използва платформата на ТВ7.Политическият му проект не беше финансиран. Финансирано беше риалити шоуто, с което той на практика стартира", каза Цветан Василев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    2 0 Отговор
    Айде стига с този "пухкавия" деее. Точно два шамара му трябват, за да предизвикат закупуването на памперси от негова страна...
  • 2 Мила Недялкова

    0 0 Отговор
    За съжаления, явно има основание да се изживява като такъв.
  • 3 Кристиан Маринов

    2 0 Отговор
    Пеевски е нещо, което е способно да унищожи България! Това не трябва да се допуска!
  • 4 Стефка Константинова

    1 0 Отговор
    Очевидно има много наглост и самочувствие у Пеевски. Усеща се че се чуства силен. Кой продаде страната на Пеевски?
  • 5 Kalina Dimova

    0 0 Отговор
    Очевидно е, че някой стои зад Пеевски! Време е прокуратурата да разследва кой даде правомощия да разпределя обществени поръчки.

    Коментиран от #6

  • 6 Монго

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Kalina Dimova":

    И ако се окаже, че е Доган, ще го затворят ли. Ако се окаже, че създадената от него партия е носител на икономическите интереси защитавани от Пеевски, ще я забранят ли...
    К*во правим...
  • 7 мечока

    0 5 Отговор
    Като изключим 10-тина % от българското население, останалата част са говеда и др. по-лоши животни. Тези животни се нуждаят от добър пастир-падарин, какъвто е наш бай-Бойко. Нема ли го, то-тогава се появяват на сцената говедата и тези по-лоши животни

    Коментиран от #8

  • 8 Монго

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "мечока":

    "Мечо Пух" пак се изръси, като еякулат върху мокър силициев диоксид...