Last news in Fakti

12 Юли, 2020 16:13 36 845 126

БОЕЦ: Прокуратурата отказа да изпълни съдебно решение. Гешев е позор

  • иван гешев-
  • боец

Изрично в своите мотиви съдът казва, че исканата от БОЕЦ информация е обществена по своя характер

БОЕЦ: Прокуратурата отказа да изпълни съдебно решение. Гешев е позор - 1
Снимка: БГНЕС/Архив
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

На 19.06.2020г. съдия Генадиева от АС Видин се произнесе, по заведеното от БОЕЦ дело срещу СП, като ЗАДЪЛЖИ специализираната прокуратура да изпълни указанията и да предостави на БОЕЦ исканата по ЗДОИ информация и ОСЪДИ прокуратурата да заплати на БОЕЦ 260 лв. разноски по делото. Това съобщиха от гражданско сдружение БОЕЦ.

От сдружението разказват и каква е хронологията на събитията:

На 13.01.2020г. БОЕЦ внесохме Заявления по ЗДОИ до Специализираната прокуратура! За да стане ясно какво крият, публикуваме зададените от нас въпроси и изисканата информация:

Заявление по ЗДОИ с вх.адм№41/13.01.2020г. до Специализираната прокуратура:

Какъв е общият размер на допълнителното материално стимулиране и всички видове бонуси и финансови стимули извън основното трудово възнаграждение за 2019г. раздаден на служителите на СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА за 2018г. и 2019г. по години?

Какъв е общият брой на внесените в съда обвинителни актове за корупция от СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА през 2018г. и 2019г. по години?

Какъв е общият брой на осъдените за корупция след внесени от СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА обвинителни актове за 2018г. и 2019г. по години?

Какъв е общият размер на трудовите възнаграждения получени от  служителите в СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА за 2018г. и 2019г. по години?

Какъв е общият брой на внесените в съда споразумения с обвиняеми лица от прокурори от СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА за 2018г и 2019г. по години?

След мълчалив отказ на СП , БОЕЦ заведохме дело в АС Видин, което спечелихме и осъдихме прокуратурата. Извадихме и Ипълнителен срещу СП за дължимата сума по делото. 

В съдебното решение се казва:

„ОТМЕНЯ мълчаливия отказ на Административния ръководител на Специализирана прокуратура, гр.София за предоставяне на обществена информация във връзка със заявление вх.№ 41 от 13.01.2020г., подадено от Сдружение Гражданско движение „Боец – България обединена с една цел“, гр.Видин, представлявано от Председателя на УС Георги Борисов Георгиев. ВРЪЩА преписката на административния орган – Административния ръководител на Специализирана прокуратура, гр.София, за произнасяне, съобразно указанията в мотивите на настоящото решение, като ЗАДЪЛЖАВА последния да се произнесе по искането в законовия срок. ОСЪЖДА Специализирана прокуратура, гр.София да заплати на Сдружение Гражданско движение „Боец – България обединена с една цел“, гр.Видин, представлявано от Председателя на УС Георги Борисов Георгиев, гр.Видин сумата от 260 / двеста и шестдесет/ лева, представляваща разноските по делото за Д.Т. и адвокатско възнаграждение. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, съгласно чл.40,ал.3 от ЗДОИ.“

Изрично в своите мотиви съдът казва, че исканата от БОЕЦ информация е обществена по своя характер. Както е видно от зададените въпроси, искаме само и единствено информация за свършената работа, дейността на прокуратурата и получените възнаграждения и бонуси! Тази информация, не само, че е обществена по своят характер (ние им плащаме заплатите и бонусите), но и общественият интерес е надделяващ над всякакви чиновнически съображения.

Специализираната прокуратура ОТКАЗА да изпълни съдебното решение, като по точките, касаещи възнаграждениятя и бонусите на прокурорите, отрича общественбият интерес на исканата информация, а за дейността на СП ни препращат към ОИС за техните отчети. 


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 189 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОСТАВКА

    491 34 Отговор
    Геш ти си пълен келеш
  • 2 Само САЩ

    39 384 Отговор
    Да живее Гешев, Бойко, Маджо и Пеевски.

    Коментиран от #43, #72, #100

  • 3 ГешеФ

    350 18 Отговор
    До кога трябва да ви казвам,че аз съм просто една бухалка в ръцете на дУган ага и 🎃 пфууу ,че захлюпен народ.
  • 4 БОРИСЛАВА

    355 23 Отговор
    ГЕШЕВ..МНОГО ПОЗДРАВИ ОТ САЩ...МНОГО ЗНАМ НО И ЗНАМ, ЧЕ ТОВА КОЕТО ЗНАМ НЯМА ДА ГО КАЖА НА ТЕБ...ОЧАКВАМ ИСТИНСКИЯТ ГЛАВЕН ПРОКУРОР...

    Коментиран от #116

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Стига!

    369 15 Отговор
    Прокуратурата трябва да се закрие и да се изгради наново на друг пинцип, без участието на партиите!

    Коментиран от #12, #112

  • 7 Васил Левски

    306 19 Отговор
    ГешеФ е пядко срещан боклЮк,не би се спрял пред нищо само и само да е във власта.Чист мафиот.

    Коментиран от #15

  • 8 Оле

    191 8 Отговор
    Ми, бутнете им под масата, както си е било по 100000€/месец и ще ви извадят и шофьорска книжка за Марсохода! Няма "сухо" - няма справка
  • 9 Йосарян

    227 17 Отговор
    Освен мутрата и каскета трябва да спаси продажната си кожица.
  • 10 Гешев

    206 11 Отговор
    час по-скоро в затвора! Бай Ставри го чака!
  • 11 Всички градове да излизат

    190 13 Отговор
    Оставка!

    Коментиран от #42

  • 12 ами

    26 65 Отговор

    До коментар #6 от "Стига!":

    Тя е безпартийна! Няма политически кандидати - Герб се отказаха от такъв, след като и БСП не искаха да направят кандидатура!!!
  • 13 УЖАС ГЕРБ КАСКЕТ

    212 19 Отговор
    ГЕШЕВ Е ПОЗОР! БОРИСОВ ВЪВ ЗАТВОР!

    Коментиран от #17

  • 14 ГешеФ

    119 10 Отговор
    🎃 е моят кумир,обещал ми е аз да го наследя на поста му ,когато реши да ходи да си харчи парите в доминикана при Борислава.
  • 15 Чонкин

    129 6 Отговор

    До коментар #7 от "Васил Левски":

    Е как ше откаже-досега главен прокурор не е излизал от мандат с под три мильона евраци. Да не е луд :)

    Коментиран от #22

  • 16 ivan

    135 12 Отговор
    къде сте ве лакеи на Герб ......по4ваите да за6титавате вожда,колко дребна душа трябва да си да се възхиштава6 на Бойко

    Коментиран от #98

  • 17 леле

    24 134 Отговор

    До коментар #13 от "УЖАС ГЕРБ КАСКЕТ":

    Що Корни не предложи кандидат, щото щеше да му е неудобно да раздледва кремълските мекерата в президентството. Помислете малко фейсбукарчета!!!

    Коментиран от #21, #26, #110

  • 18 Геш Еф

    134 9 Отговор
    Дуган ага и ПееФски ми заповядаха да тарашим президента,аз не съм виновен .Аз съм просто една бухалка облечена с много власт .
  • 19 ГейшеФ

    140 10 Отговор
    Егати държавата щом мен ме избраха за главен прокурор.

    Коментиран от #20

  • 20 ами

    61 24 Отговор

    До коментар #19 от "ГейшеФ":

    Ми няма други кандидати - на кой му се занимава да си жертва живота, семейството и спокойствието - занимавайки се с мафиоти!!!

    Коментиран от #109

  • 21 ivan

    70 8 Отговор

    До коментар #17 от "леле":

    ахахахх БСП и да бяха предложи ли кандидат няма6е да го приемат,колко трябва да си ограни4ен да се възхищаваш на Бойко,от това по голямо падение няма,коментирай снимките дето се оказаха автенти4ни за6то о6те няма проверка

    Коментиран от #38

  • 22 цецо апартамента

    87 4 Отговор

    До коментар #15 от "Чонкин":

    Абе тия пари в шкафа на 🎃 да не са някой премия за цацата?Или е трябвало да ги даде на господарите си от сараите..Не ми се вярва да са за него ,той е безукорно честен човек...

    Коментиран от #96

  • 23 Сделано в СССР

    56 43 Отговор
    Няма сила, която да свали Гл. Прокурор ако той сам не си подаде оставка. Няма значение Гешев Сидеров , копейкин ли е. За "Велико народно събрание ", което да поправи тази несправедливост. За 30 г. няма един осъден от високите етажи на властта. Ще излезе, че имаме най честните управници по света. Е в това сме първи .

    Коментиран от #25, #33

  • 24 гост

    13 95 Отговор
    боец и въэраждане помияри и дестабилиэатори в бг

    Коментиран от #34, #66

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 топ лансира дойде

    5 27 Отговор

    До коментар #17 от "леле":

    студента по право в Хага дет го претрепахме снощи.....
  • 27 И Боец

    80 5 Отговор
    защо не поиска от ВСС да задължи Гешев да изпълни съдебно решение?! Или всички вкупом да си подават оставките - и ВСС, и Гешев. Няма ли да информирате европейските институции за това как главния прокурор не изпълнява решения на съда, което е прецедент?!? Висшия адвокатски съвет няма ли да вземе отношение?!?
  • 28 Има сила да свали Ванчо.

    60 8 Отговор
    Това е НВ Народа! Ще дойде време когато Ванката ше бъде обграден от няколко хиляди гневни българи и той сам ще си сложи край на кариерата.
  • 29 Karosel

    26 23 Отговор
    Аз имам въпроси:защо делото е заведено в АС Видин, а не в София? Второ, този АС зависим ли е от някого? И трето, така представена информацията ни кара да вярваме, че това е крайна присъда. Може ли тя да се обжалва на по - висша инстанция? Благодаря за вниманието!

    Коментиран от #92

  • 30 фурми 2020

    66 3 Отговор
    тази информация с гриф секретно..а още по секретни са плащания в пликове от Пеевски и Доган и други "отрудени" хора в правораздователна система---тук говорим не за гнили ябълки ,а за цяла реколта от 1990г до днес..за 30години много развалена стока трябваше да изритаме,обаче те някак си успяха да въпроизвеждат себе си подобни,като вирус са и затова има една васкина за тях -затвор.
  • 31 ХУНТАТА ОТКАЗВА ИЗПЪЛНЕНИЕ

    56 3 Отговор
    Cпeциaлизирaнaтa прoкурaтурa OТКAЗA дa изпълни cъдeбнoтo рeшeниe, кaтo пo тoчкитe, кacaeщи възнaгрaждeниятя и бoнуcитe нa прoкурoритe, oтричa oбщecтвeнбият интeрec нa иcкaнaтa инфoрмaция, a зa дeйнocттa нa CП ни прeпрaщaт към OИC зa тeхнитe oтчeти.


    ---- НА СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ И НИ ПРАЩА ЗА ЗЕЛЕН ХАЙВЕР....
  • 32 КОЧА

    8 24 Отговор
    У ТАА ДРЪЖАВ ИМА МНОГО ДИРЕКТОРИ - ДАИТЕ ДА ГИ НАМАЛИМ - ВЪН НЕГРАМОТНИТЕ - ВЗЕЛИ ДИПЛОМИ ПО ВРОРИ Я НАЧИН ТИ СИ НАШ ЧОВЕК - ДАЙТЕ ДА КОМАНДВАТ КАДЪРНИЦИ АНЕ НЕКАДЪРНИЦИ ОТ БЕСЕПЕТО - НЕАДИКВАТНИ МУМИЙ - ВСЕКИ КОМАНДВА - ЗАЩО СЕ КРИЕТЕ - НАШИТЕ СА В ЧУЖБИНА -А ВАШИТЕ НА ИЗЧЕЗВАНЕ - СРАМУВАЙ СЕ ЧЕ СИ КОМУНИС - ПРЕДАТЕЛ - ТАЗИ НАЦИЯ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗВИВА - НЕ ДА СТОИ И ЗАТЪТЯВА КАТО ВАЗ - ТЪПАЦИТЕ .................
  • 33 фурми 2020

    50 6 Отговор

    До коментар #23 от "Сделано в СССР":

    Цацаров,Гешеф..няма разлика, същия филм гледаме..опулени с пискливи гласове..Има как да се свали и без Великото нар.събрание..Франция вече се води 5 Република..какво ни пречи да иметем тази гнилоч и да оставим само добри неща а мафията да погребем..просто желание за промяна. Изроди затова са измислили това Велико нар.събрание,едно недразумение за да бетонират своята власт.
  • 34 ДЖЕНДЪР НЕЩАСТЕН

    19 6 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    НЕ СЕ МЕСИ В ЧОВЕШКИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ, КАТО НЕ ГИ РАЗБИРАШ!
  • 35 КОЧА

    17 31 Отговор
    КОМУНСТИТЕ СА КАТО ИЗТЪРКАНА ГРАМОФОННА ПЛОЧА ..............ЗАЩО ЗАБЛУЖДАВАТЕ ХОРАТА ...............
  • 36 Karosel

    17 4 Отговор

    До коментар #25 от "ivan":

    Ваньо бият ли те лимките?
  • 37 Сделано в СССР

    22 38 Отговор

    До коментар #25 от "ivan":

    :))) Проблем с клавиатурата ?На мен ми е ясно, че копейкаджиите не искате ВНС. Искате Румен Решетников да върне страната в лапите на московския сатрап. Няма да Ви се получи.
  • 38 ха ха

    19 26 Отговор

    До коментар #21 от "ivan":

    Кое е автентично - шкафчето или реквиза вътреот народния театър. Каката дето е правила снимките що не излезе да каже кога ги прави и къде беше батко тогава?!?

    Коментиран от #108

  • 39 КОЧА

    21 50 Отговор
    БЕЗ ГЕШЕВ И БОЙКО НЯМА ДЪРЖАВЕ - КОМУНИСТИТЕ НИ ДЪРПАТ НАЗАД - САМО НАПРЕД - ГОРЕ ГЛАВАТА ..............

    Коментиран от #41, #47

  • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    33 9 Отговор
    оставка
  • 41 истината

    13 12 Отговор

    До коментар #39 от "КОЧА":

    Точно казано!
  • 42 Само така

    48 12 Отговор

    До коментар #11 от "Всички градове да излизат":

    Трудно ще бъде, но не е невъзможно. 90% от кметовете в БГ са на ГЕРБ и те са обвързани с властта като свински черва. Но сега им трепери под лъжичката. Те знаят, че Бойко падне следва техния ред. Трябва масовост. Още няколко дена протести и ще вдигнат белия байрак.

    Коментиран от #57

  • 43 Киркор

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "Само САЩ":

    И розовите хапчета!
  • 44 Десо

    7 10 Отговор

    До коментар #5 от "президента":

    Мечти,мечтииии!
  • 45 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 5 Отговор
    мафия
  • 46 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    38 7 Отговор
    шпиц команди ритащи в главата паднал човек
  • 47 Бойко

    33 6 Отговор

    До коментар #39 от "КОЧА":

    Бодигарда е истинския комунист. Хамелеонът, който е бил с всички власти преди да се изстреля и той на върха на пирамидата.,
  • 48 КОЧА

    7 26 Отговор
    БЕЗ МАФЯ НЯМА ДЪРЖАВА - МАФИЯТА КОМАНДВА ДЪРЖАВАТА И ТАКА ЩЕ ВЪРВИН НАПРЕД - БЛАГОДАРЯ - ТАКА СЕ ИЗГРАЖДА ИТАЛИЯ ...................
  • 49 чекмедже 2

    51 3 Отговор
    Трябва да проверят имотното състояние на всички в правораздавателната система,тогава ще ахнете..колко "социално слаби" има сред тези господа.Най вече по черноморието ще намерите техните имоти...има как да се пребере всичко обратно в държавната хазна,просто трябва да имаме една Лаура Кьовеши, за жалост все избираме прокурори без топки..лош материал.
  • 50 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    31 11 Отговор
    герб мафия
  • 51 Гешев Каренин

    42 5 Отговор
    Получават безумни заплати и привилегии, бонуси, с парите от данъците ни издържаме хиляди излишни структури, бухалки на властта.

    Мафията е проникнала в съд, прокуратура, МВР, на местно и общинско ниво. Храник ги и се надуват като кърлежи, не трябва да има по-висока държавна заплата от 2000 лева, без бонуси и привилегии.
  • 52 ОСТАВКА И АРЕСТ

    33 4 Отговор
    ДО ИЗЯСНЯВАНЕ НА СИТУАЦИЯТА ОТ КЬОВЕШИ
  • 53 Мафия

    53 1 Отговор
    То да е само правораздавателна, я ми кажете Хубавото Наде как със заплата на министър 1998 г. купи имоти за 300 000 евро.
    Ами Пръмова Кунева - Париба, Велчев - яхтата с наркобосове и хотелите на брат му - далаверите с държавни книжа към бившите му работодатели, митниците.
    Голямото крадене започна НДСВ, ДПС и БСП.
    Ами незаконните вили на политици и кметове, някой от тях милионери.
    ВЕЦ-ове, ТЕЦ-ове, фотоволтоици и перки пак на политици, които чрез ЧСИ-мутренски отнемат жилищата на хората.
    Общински архитекти, областни, РИОСВ и ДНСК.
    Корупцията е навсякъде.
    Далаверите с тотото, убеден съм че милионите отиват при поставени лица на политици и мутри.
  • 54 Никому нужни

    16 20 Отговор
    Кои по дяволите са БОРЕЦ?
  • 55 ха ха

    12 17 Отговор
    За 260 лв. си правят безплатен ПР??
  • 56 677

    54 11 Отговор
    Гешев е най големия българин как само успя с простотията си да обедини българите нещо което никой не можа да направи а и отряза главата на тиквата
  • 57 не е така

    6 26 Отговор

    До коментар #42 от "Само така":

    Не вярвам срещу ПЕЕВСКИ И ОРЕШАРСКИ, протестите продължиха месеци!!! Освен ако не се пролее много кръв, тогава ще се махнат за да дойдат БСП + ДПС...

    Коментиран от #58

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 БОЯТ НАСТАНА ТУПКАТ

    29 6 Отговор
    СЪРЦА НИ...НО ГЕШЕФТАРОВ И БОКО ТИКВАТА ПРАВЯТ НОВИ ПЛАНОВЕ. .ХА. .ХА
  • 60 Предположение

    28 3 Отговор
    Нали му поискаха оставката, и сега вероятно бързат да набавят, поправят, заличат документите докато все още е там. Т.е. изисква време нещата да се поправят. Конституционните съдии какво мислят? Един се произнесе за запазване на етническия мир, с което обобщи на кого дължи назначението си.
  • 61 Karosel

    46 7 Отговор
    Аз имам въпрос, защо Гешев влезе в Президентството, след като всички видяхме къде е шкафа с лилавите пачки
  • 62 Каренин

    31 2 Отговор
    Гешко е от голямата ми любов с Аврора. Той толкова си може
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 гост

    10 13 Отговор
    Хахо Хахо разправят че каката дето е правила снимките вече е гушнала букета тъи че няма вече кои да излезе и да каже истински ли са снимките пък и за това се иска яко дупе на тебе ще ти стиска ли.
  • 65 Нищо чудно

    25 6 Отговор
    Мафията е над закона. Или поне така си мисли.
  • 66 гост

    30 7 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Най големия помияр и дестабилизатор спи до шкаф с пачки и Гелеф го пази
  • 67 Ооо

    28 4 Отговор
    Мутри ВЪН !
  • 68 Гоце

    8 17 Отговор
    Къв си бе ти си за затвор не за даваш ъкъл на Гешев
  • 69 Комунистите са виновни

    13 35 Отговор
    Мунчо Радев импийчмънт
  • 70 1944

    13 33 Отговор
    Народът е много прост щом вярва, че Б. Борисов е лош, а всички БКП-та, КПСС-та, БСП-та, комуниостически офицерчета и коминистическо-мафиотски капиталисти са добри. А за тия хлапета, които правят това сайтче, няма думи, и няма оправдание за гаврата с народа.

    Коментиран от #74

  • 71 Mda

    25 1 Отговор
    Много възнаграждения, много бонуси и малко свършена работа. Възнагражденията многократно превъзхождат ползите от СП. Основателна причина за закриването и поради нерентабилност.
  • 72 Долу България на БКП ДС

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "Само САЩ":

    Само Леевски, БОКо, Маджо, Мето, ДС-Ванче караПраси, Цаци, Гешо, Кърджал. Пр. П-ка, смолян.кaтъp Даритка, дуловския вампир Деса, Менда, Бико, Гошо ДС-Ники-дантелата Марков, Тони ДС-Рудолф гимлерот Тодоров, Харизан, мАнгела Джанбаз, Андро Слабака, Санде радикал-криминало джорданов, Ванчо Сотето, БКП-сополо Роско, ..... ще спасяват мутро-милиционерската БКП-ШАЙКА с ДС-патриотарстващата СГАН!
  • 73 Наблюдател

    27 5 Отговор
    Крайно време някой да вземе да арестува този каскет и да бъде съден! Това юридическо недоразумение си позволява да нарушава основния закон Конституцията и не само него!! Този каскет за царска корона ли го има и си въобразява че законите не се отнасят за него и че е над тях!! Алооо Гешев това не е монархия и не си цар!!!
  • 74 Бачо Киро

    42 1 Отговор

    До коментар #70 от "1944":

    Ти си поредният и.д.и.о.т., който си мисли, че хората нехаресващи ББ и ГЕРБ са привърженици на БСП. За какво БКП говориш при това, след като всичките "кадри" на ГЕРБ са от БКП??? Кои не са от БКП? Тиквата ли? Майката на нацията ли? Цветанов ли? Гърневски дори, шутът и бардът на БКП е в ГЕРБ и днес плюе срещу тези, които едно време възхваляваше. Като ми дойдете едни такива зелени и без грам мозък и тръгнете да се обяснявате кой кой е бил и се чудя дали не падате от Марс ...
  • 75 гост

    15 0 Отговор
    Требва да искате разрешение първо от ББ, ДП и АД, естествено със съгласуване от Цацаров.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Най

    29 4 Отговор
    Парадоксалното е, че досега рапона два пъти е хвърлял оставка, а ни дере трети пореден мандат. На 99% съм сигурен, че даже на предсрочни избори пак той ще ги спечели и на четвъртия си мандат ще стане още по крадлив, отмъстителен и безскрупулен.
  • 78 Гого

    26 2 Отговор
    А иначе всяка втора дума в устата на Гешев е "Спазване на закона, закона, закона......" Пее го като рефрен. Но май закона и съдебните решения не се отнасят до прокуратурата. Гешев стои над закона. Май негови думи бяха, че никой не стои над закона. И то какво излиза? Че Гешев се е обявил за прокурорска република на която той е президент? Май не сме имали такива избори. Ами щом мисли, че стои толкова високо, да му изберем някое по-високо дърво за да увисне на него за държавна измяна. Хората поставили се над закона се класифицират като такива. А Гешев е такъв беспорно, както излиза от статията. Иначе царете ще ни станат доста. Гешев, Борисов и двама в сянка - Пеевски и Доган. Явно вече е дошло време за промяна и измитане на целия този боклук, за да може да рестартираме живота си отново. Трябва отново да извоюваме свободата си и този път да я пазим от такива боклуци като тях.

    Коментиран от #99

  • 79 Неутрален

    8 32 Отговор
    Гешев подкара олигарсите и мафиоти и сега сме недоволни.Нали това искме.

    Коментиран от #80, #81

  • 80 Бойко

    25 3 Отговор

    До коментар #79 от "Неутрален":

    Е олигарх номер едно. Защо не подкара него?
  • 81 Густо, майна!

    20 2 Отговор

    До коментар #79 от "Неутрален":

    Кви олигарси подкарал?! От злоба реши да резне черепахата, щот ноо кинта взе да жъне! Каскетский защо ни одна експертиза, ни одна проверка(висша форма на фоверие) не напраеи?! Утре, като види Бройко дебелия, да не мислите, че ши го бави келешев?! Изхвърча кат ЦЦ!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Вида

    8 22 Отговор
    Гешев си знае работата: Първо Радев, спешен е, а после почва боеца Гошо. Ха ха ха...
  • 84 Тошко до 73

    8 19 Отговор
    Не споменавай името на Главния! По конституция има неограничени пълномощия и може да арестува и преследва за престъпления всеки в бг., даже и президента!!!!
  • 85 Го4о

    14 3 Отговор
    Следващия път ще си изберем системата 3,5,8 да ни управлява и порциите ще ги разпределя КОЙ.

    Коментиран от #111

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 И я сакам пари

    7 17 Отговор
    Мое ли некои да ми каже колко пари дават на първа линия на протеста? И я сакам да ходим на морето.
  • 88 да ама не

    6 9 Отговор
    аман от бойци и патриоти, каскети и всякакви разни гевреци с дупки до дупки различни колкото щеш..
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 факт

    1 1 Отговор
    ты кто такой давай иди гуляй до свидания
  • 91 софия

    21 3 Отговор
    ГЕШЕВ НЕ БЪДИ ОРУСПИЯ И СЕ МАХАЙ

    Коментиран от #94

  • 92 а бе

    14 0 Отговор

    До коментар #29 от "Karosel":

    чукча не читател , чукча пЕсател.
    : Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, съгласно чл.40,ал.3 от ЗДОИ.“
  • 93 123

    20 0 Отговор
    В демокрратичните страни във вестниците на всеки град, всяка сутрин има полицейски отчет за свършената работа през последните 24 часа, както и разследвания и съдебни дела. Съдии,прокурори и висши полицейски началници са длъжности с пряк избор от народа на областа и държавата. В държава като България в която демокрация няма а е псевдо демокрация няма и как да стане. Както и висичко поризведено в България от Българи е псевдо, та няма как да се наложи на международните пазари, единственно могатр да лъжат себе си и български граждани но не и другите страни.

    Коментиран от #102

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Разум

    24 2 Отговор
    Премиер, който е на държавна заплата, държи в чекмеджето си около един млн евро! Какъв доход е декларирал Бойко Б.?
    И защо Гешев не го провери за корупция?
  • 96 Какво чудно

    14 1 Отговор

    До коментар #22 от "цецо апартамента":

    Тия пари в шкафа по всяка вероятност са останали от парите които тиквата редовно е плащал за господарите си от ЕНП...... иначе отдавна да е в небитието.....
  • 97 Валентин

    12 2 Отговор
    Платен смешник с каскет на Боко,Пеевски и султана
  • 98 хахахаха

    1 4 Отговор

    До коментар #16 от "ivan":

    ето това е новия български език “5г8аси12клм976...”
  • 99 почти позна

    8 0 Отговор

    До коментар #78 от "Гого":

    това че ти знаеш само за 4-ма царе не означава че няма други които умело се крият от народа и се наслаждават на изгарянето на поставените от тях бушони...
  • 100 Срам си за България

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Само САЩ":

    Срам си и за майката,която те е носила!

    Коментиран от #101

  • 101 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    9 1 Отговор

    До коментар #100 от "Срам си за България":

    САМО МАФИЯТА ТАКА ПОГАЗВА ЗАКОНИТЕ И СЪДЕБНИТЕ АКТОВЕ. ТРЯБВА ДА НЯМА НЕДОСЕГАЕМИ. НИТО ДЕПУТАТИ, НИТО ГЛ.МАФИОТИ, НИТО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛИ. СТИГА СТЕ ПИСАЛИ КАКВО Е В ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СТРАНИ. БЪЛГАРИЯ Е МАФИОТСКА ДИКТАТОРСКА ДЪРЖАВА ОТ ФАШИСКИ ТИП. ПРАВИЛО В МВР ДА УБИЕШ АРЕСТАНТ ЗАКОПЧАН С БЕЛЕЗНИЦИ. ТАКА Е БИЛО ПРИ ГЕСТАПО ,ТАКА Е И У НАС. ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ.
  • 102 цвд

    8 1 Отговор

    До коментар #93 от "123":

    И в БГ в местните сайтове по градове има... само сводки за свършената работа от МВР. И всичкото е- заловен водач с 1 гр. вещество, заловен водач с промила алкохол, катаджия, взел 10 лв. подкуп, заловен някой, щото откраднал 10 лв., заловена жена, откраднала миксер от верига... Няма разследване на големи кражби, далавери, обществени поръчки на местните феодали, злоупотреби на висшия ешалон... няма!
  • 103 муто

    8 1 Отговор
    Гешев е госпот бог над него няма никои тои е правото тои е закона даже каскета в момента не знае нищо какво става в прокаратурата тои самозадава насоките и предварително издава присъдите и винаги вкарва в обвинение по 3 4 човекао за да създаде престъпна група после натиска еди двама да станат свидетели за да меже да мачка третия това е днешната прокаратура бухалка както я наричат
  • 104 възпитаник

    7 0 Отговор
    каскет със режисурата по задържане на Иванчева хората разбраха,че си поръчкова мутра ако имаше нещо в кратуната под каскета ще ше да задържиш Дюлгеров но ясно всичко е поръчка
  • 105 баце

    11 0 Отговор
    Всичко тръгна от непослушното и своеволно свинче, рожба на прасето Пеевски. Сега свинчето се е покрило некъде и чака големото прасе да му оправи свинщините. Гешев въобще не е зависим или обвързан или политически безпристрастен - да ама не. Де да беше истина. За съжаление действията му сочат обратното.
  • 106 4244

    1 5 Отговор
    Кои сте вие, бе? НИКОЙ!
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Сатаната

    0 3 Отговор

    До коментар #38 от "ха ха":

    Каката, до колкото разбрах, скоропостижно е посетила РАЯ. Сега си хортуват с Мишо и жена му.
  • 109 Е този рефрен е познат

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "ами":

    "Ах, колко сме саможертвени - и всичко - в името на държавата..." От няколко дни го използва и Бойко Борисов . Доказаният лъжец пак се прави на държавник - е истината е доста по-различна - и с Гешев, и с Борисов - и тя е - амбицията на посредствения да стане като кадърните , смятайки, че постът го изравнява с тях. Не.
  • 110 Прост ли си наистина

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "леле":

    или се правиш на такъв, за да си заработиш хонорара?
  • 111 ABV

    4 0 Отговор

    До коментар #85 от "Го4о":

    Ааа,КОЙ яде много и му личи.Ще изяде всички порции,не е честно.Без него :)))
  • 112 дон чичо

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Стига!":

    На президентските избори, мажоритарен избор с опция за отзоваване платено от бюджета на Народното Събрание, 6 години мандат, да не е по-млад от 33 години и не по -възрастен от 67,психично здрав с документ отБерлин и Виена...и от Белград задължително! При провал на 5 пет дела срещу организирана престъпна група оставка!!!
  • 113 БОРИСОВ УМЕН ЛИ Е

    9 0 Отговор
    Вие във властта - обречени сте. С всеки изминат ден само качвате цената на страданието и щетите, а заедно с това и възмездието.
  • 114 гост

    3 5 Отговор
    Браво Гешев! Смажи ги!!!
  • 115 Нееееее не е позор

    3 0 Отговор
    "До сега не бяхме имали за главен прокурор гангстер" - цитат от Д. Луджев пред ТВ.

    Коментиран от #119

  • 116 хаха

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "БОРИСЛАВА":

    какво знаеш ? имената на сводниците си ли ? хахахаха.. по тъп коментар надали ще се намери по тая тема..аз знам,ама знам,че няма да кажа.. е,аджеба,какъв е смисълът да пишеш тогава? само дакажеш,че няма да кажеш ли ?
    яя,привет и оттук,ама МОЛЯ ТЕ НЕ СЕ ВРЪЩАЙ;) СТОЙ СИ ТАМ В АМЕРИКАТА,ЧЕ АМАН ОТ ГЛУПАЦИ,КОЛКОТО СИ ТРЪГНАТ ДОБРОВОЛНО-ВСЕ ЩЕ Е НЕЩО..
  • 117 ГЛАДЕН ПРОКУРОР ЕДНОКНИЖНИК

    7 0 Отговор
    ЗА ТОЗИ ГЕШЕВ СЕ ЗНАЕШЕ ЧЕ ЩЕ Е ПРОБЛЕМЕН ОЩЕ КАТО ГО ИЗБИРАХА БЕЗ КОНКУРЕНТ ?! А И ТОЙ СИ Е КАЛИНКА С ТОВА НЕГОВОТО ПРАВНО МЕНТЕ ОБРАЗОВАНИЕ ОТ СИМЕОНОВСКАТА ШКОЛА
  • 118 ТЕ ОТКЪДЕТО СЕ ВРЪЩАТ

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Мафията е в правителството, в МВР, в специалните служби. Измитане на тази сган
  • 119 Хаахахахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #115 от "Нееееее не е позор":

    казал бил луджев.. че кой създаде Сдс ,че да се запази статуквото на ”партията” и да продължат със схемите.. кой по дяволите е луджев,сега? преди помним 90-91г ;).. ама вие май не... :)
    КОИ са боец ?,тези които харчат пароте на мафиотите и бачкат за тях.. Или пък да греша,а ? ;) БОЕЦ :
    КАКЪВ Е ЗА ВАС МИТКО КАРАТИСТА (ДЕЛТАГАРД) .. шеф,наставник,създател или най-обикновен спонсор? :Д... големи сте..маймунки..
  • 120 Ха Ха Ха

    2 0 Отговор
    И Геша не спазва законите, а гони другите.Нагла работа.

    Коментиран от #123, #124

  • 121 Мартин

    1 2 Отговор
    На чие подчинение са БОЕЦ и кой им плаща, за да съществуват? Цветан Василев естествено! Но той им плаща с откраднати от вложителите на КТБ пари!

    Коментиран от #122

  • 122 Петриний

    1 0 Отговор

    До коментар #121 от "Мартин":

    На чието и подчинение да са Боец шефът на СП е длъжен да спази ЗДОИ. Не Гешев - шефът на СП!
    Божке!
  • 123 Народа ни:

    1 0 Отговор

    До коментар #120 от "Ха Ха Ха":

    Бандитите са в Прокуратуратаа ! Това е
    ИСТИНАТА ХОРА !
  • 124 Народа ни:

    1 0 Отговор

    До коментар #120 от "Ха Ха Ха":

    Бандитите са в Прокуратуратаа ! Това е
    ИСТИНАТА ХОРА !
  • 125 Сбъркахте с него господа

    2 0 Отговор
    Понеже пишете в коментарите за келеш мисля, че по-голяма вина от гл.прокурор имат тези,които го назначиха, защото заставането зад кандидатура Гешев на прокурорите, следователите и служителите в различните прокуратури беше своего рода цирк. А предложението беше на премиера и Цацаров, практическото изпълнение беше осъществено вероятно от хората на инициаторите на тази кандидатура и такива от прокуратурата. В краен резултат получихме не лице с широка професионална и обща култура, а възпитаник на Милиционерската школа. От него можеше да стане много добър гл.секретар на МВР, защото и потеклото, и обучението му са такива. Ставаше и за шеф на Националното следствие. Но се доказа, че от милиционер прокурор, камо ли пък гл.прокурор, не става.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.