Last news in Fakti

3 Ноември, 2020 21:14 7 546 21

ОЛАФ проверява видео на Танева, прикрила тежки нарушения?

  • десислава танева-
  • зеленчукопроизводители

На практика Танева казва на всички участници в Консултативен съвет по овощарство и зеленчукопроизводство, че България е в тежки нарушения, които трябва да останат тайна

ОЛАФ проверява видео на Танева, прикрила тежки нарушения? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

На 08.06.2020г. БОЕЦ внесе сигнал до ОЛАФ и европейските институции за прикриване на злоупотреби с еврофондовете от страна на министър Танева. Основа на сигнала стана видео, публикувано от сайта Биволъ, от среща на Десислава Танева със зеленчукопроизводителите.

От публикуваният видеозапис ясно се чуват въпросите на Георги Василев – организационен секретар на асоциацията „Български пипер”, както и отговорите на министърът на земеделието и храните на Република България, г-жа Десислава Танева и нейните заместници. Въпросите на Василев касаещи размера на изплатените средства на декар площ са провокирани от постъпили в Асоциацията 22 запитвания от нейни членове, във връзка с факта, че са получили финансиране в по-голям размер от очакваното и заложено в схемата за директни плащания. Василев иска и допълнителна официална информация с цифри и данни.

Цялото видео може да видите тук:

Във видеото ясно се вижда и чува, че Танева е смутена от въпроса. Тя му отговаря, че от ведомството ще направят съответни изчисления и добавя:

„Ние защо така се въздържаме от много информация? Всички знаят, че ставките се увеличиха заради високия интензитет на проверки. Само че колеги, ако в това се задълбочат европейските служби и си компрометираме обвързаната подкрепа. Защото такова ниво на грешки показва, че такава подкрепа не трябва да има. Тъй че ако искате сами да си го причините, защото искате да си разберете изчисленията… Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което бранша искаше. Но сега да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат, значи не трябва да получавате тази помощ!“

На практика Танева казва на Василев и на всички участници в Консултативен съвет по овощарство и зеленчукопроизводство, че България е в тежки нарушения, които трябва да останат тайна и да бъдат укрити от европейските ни партньори.

Министърът на земеделието и храните на България, г-жа Десислава Танева признава пред българските земеделски производители на зеленчуци, че държавата заблуждава Европейските органи и служби, като усвоява всички заявени средства за декар площ по схемата за директни плащания ‘Обвързана подкрепа”, като не съобщава за установените нарушения, а спрените средствата от констатираните злоупотреби и некоректни земеделци се преразпределят към останалите зеленчукопроизводители, вместо да бъдат възстановени и върнати в бюджета на ЕС.

Със свое писмо с № OC/2020/0525/01 ОЛАФ ни уведомяват, че образуваната от тях проверка се възлага на ГД „ЗРСР“ ОЛАФ изискват от дирекцията и информация за предприетите от тях действия , които включват – одити, проверки и коригиращи мерки. В писмото се казва:

„…Генерална дирекция за Селско стопанство и развитие на селските райони е в най-добра позиция за последващи действия по въпроса, както и да предприемат необходимите действия чрез провеждане на проверки и одити и чрез приемане на необходими коригиращи мерки. В това отношение ГД „Земеделие и развитие на селските райони“ бе помолена да информира OLAF за резултатите от дейностите, които те ще изпълнят в това отношение.“

За информация на българските граждани, словосъчетанието „приемане на необходимите коригиращи мерки“ означава връщане на пари. Това няма да го чуете от министър Танева, нито от Онзи с Джипката, нито дори от онзи с Каскета! Според тях всичко е наред, „усвояването“ върви с пълна сила и Брюксел пасе трева. Благодарение на биволите и БОЕЦ тази измамна схема бе разкрита и сигнала стигна до своите адресати, които бяха принудени да образуват проверка и да предприемат мерки. Проблема е, че парите са потънали в джобовете на наглите, а откраднатото ще трябва да връщаме всички ние. Последиците ще са за съвестните земеделски производители. Гешев вместо да разследва ще прикрие всички следи. Все по трудно става за управляващата ни мафия да краде от европейските фондове и все по трудно става и за брюкселските бюрократи да си затварят очите пред зверската корупция и схемите чрез които Борисов и бандата му крадат парите на всички европейски данъкоплатци. За тази проверка няма да чуете и от нито една мисирка и няма да бъде отразена от нито една от контролираните от Буда и Пеевски телевизии и медии! По това ще ги познаете!


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maf1ata BG

    79 3 Отговор
    Съд и затвор за мафията във властта!

    Коментиран от #5, #6

  • 2 choki

    59 3 Отговор
    Крупни фирми изкупуват земите на хора ще настъпят времена на глад и безработица!
  • 3 Bahti

    29 5 Отговор
    УЛАВ вече проверява как се разпределят Кражбите, от които има Процент! УАУ ТИХО КРАДИ!
  • 4 Реалист

    44 3 Отговор
    Почна се, един поедин в панделата за кражбите на евро супсидиите!

    Коментиран от #9

  • 5 ГЕРБ са БАНДА

    47 4 Отговор

    До коментар #1 от "Maf1ata BG":

    ОПГ-ГЕРБ са най-вредната комунистическа утайка!
    Лъжливи и крадливи престъпници!
    Агресивни некадърници!

    Трети мандат ГЕРБ закопават България на дъното на ЕС!
    Последна по заплати и пенсии!
    Първа по смъртност и корупция!

    ОПГ-ГЕРБ са най-долната комунистическа утайка!
  • 6 ГРОБ

    41 2 Отговор

    До коментар #1 от "Maf1ata BG":

    Откакто са на власт само това правят КРАДАТ ПАРИТЕ НИ както и парите на ЕU , ОСТАВКА НЕЗАВИСИМ СЪД И ЗАТВОР!!!!
  • 7 да тииии

    41 2 Отговор
    майката - ние сме единствената държава която протестира мирно срещу такива изверги , доега трябваше да бъдат убити с камъни

    Коментиран от #16

  • 8 Махай се!

    25 3 Отговор
    Предваротелен арест, бързо съдебно проиВодство и затвор.,може и 15 дни да, но нека се научат!
  • 9 ОЛАФ

    33 2 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    Гешев, готви се и ти! За съучастие, чрез прикриване на престъпления!
  • 10 наблюдателен

    25 4 Отговор
    Интересно ,след като са получили повече пари защо не са ги вложили в отглеждането на пипер ами се жалват , че са им дошли в повече.
    А иначе ние продължаваме да ядем вносни боклуци и да се правим на по-католици от папата.
  • 11 Рошко

    19 2 Отговор
    Олсф да и провери мелничките на нея, аз го писах и преди тая кьовеши ако почне да се занимава с нас то един живот няма да и стигне
  • 12 Само глупости

    17 1 Отговор
    Докато не се приемат закони за порязване на ръцете няма да се оправим! Проверете и имуществото да видите колко гълъба ще изкочат! Тея са оляха, кражба колко може!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гост

    17 1 Отговор
    Много грабят тия герб бре.....
  • 15 абе

    13 1 Отговор
    тая с пъпката и подтекста, какво ще каже?!.....
  • 16 Гого

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "да тииии":

    Ей аде добре го написа ама до тамм..... Българина е овца свикнала само да я стрижат и се чуства ок тогава ! Една птичка пролет не прави ... аз и затова бера в земеделието в Англия ... но съм по-добре !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 безпартиен

    3 0 Отговор
    Преди около 12-13 години по селата бяха "оземлени" безимотни цигани с по 3-4 декара земеделска земя от държаве или общински фондове.Условието беше да не я продават 10 години!Те дадоха за обработка земята на арендатори и с това и по едно пълномощно за разпореждане с нея!Така продадоха "на зелено" получената даром земя-по 300-350 лева декара!!!!Сега търся поне един читав журналист да пита я тази министърка,я шефа иКОЛКО ДЕКАРА ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ се приватизира от "правилните" хора???????Аз и да питам,няма кой да ми отговори!То и опозиция няма да пита и журналисти...…...
  • 19 Петкан

    2 0 Отговор
    Дреме и на лисицата на Танева.
  • 20 Минувач

    3 0 Отговор
    И ОЛАФ са БОШЛАФ за нищо не стават, поредните ЕС имитатори на нещо уж правенето! Изключение взимането на заплати.
  • 21 ЛАСИ

    0 0 Отговор
    от СЛИВЕН ЛИ Е . РОМКА ЛИ Е.ЗАЩО ДА НЕ КРИЕ И ЛЪЖЕ ТИПИЧНО КАЧЕСТВО.