Last news in Fakti

13 Юни, 2021 08:25 18 388 62

Арабски шейх ли е проф. Спасов

  • любомир спасов

Вероятно някои от „тарикатите“ са дължали по повечко, което пък означава, че на мушката на НАП са попаднали хора с по стотина неплатени лева

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Започваме сериозни проверки на около 15 000 лица, които не са издължили данъци към държавата в размер на 5,5 млн лева. Това е съобщение до медиите на Националната агенция по приходите (НАП) отпреди време. Простата аритметика показва, че всеки от длъжниците е укрил по 366,6 лева. Вероятно някои от „тарикатите“ са дължали по повечко, което пък означава, че на мушката на НАП са попаднали хора с по стотина неплатени лева. Данъчните обаче атакуват длъжниците, защото така трябва.
От НАП обаче не припарват до проф. Любомир Спасов. Той е част от списъка на недосегаемите. Поне допреди няколко седмици. На снимките виждате къщата и част от интериора в нея, в която живее все още началникът на Правителствена болница „Лозенец“. Прилича на придобивка на арабски шейх и по лукс, и по цени си е точно това.Излиза, че здравната система и корупционната система дават неограничени възможности за по-умните и услужливите.

След разкритията за ужасяващи практики по трансплантации в разрез с всякакви закони и морал обаче, Спасов бе освободен. Той обжалва в СГС и бе оставен от съда на поста. Предстои развръзка, а Спасов отрича обвиненията и доказателствата за трафик и злоупотреби с донорство и тарнсплантации на органи. Не е филм на ужасите – на живо е…

Арабски шейх ли е проф. Спасов

В редакцията получихме снимки от дома на Спасов. Не знаем дали са автентични, но изглеждат такива, защото за луксозното имение на именития медик се говори и пише отдавна. Къщата му се оценява на над 3,5 милиона. Ако се прибави обзавеждането, част от което е полилей от Италия за около 100 000 евро (според изпратената ни информация, не я твърдим ние), цифрата ще скочи още нагоре.

Бившият премиер Борисов често повтаря, че през неговото управление животът на българите се подобрил много. Ако Любомир Спасов е в представителната извадка - вярно е.

Как Любомир Спасов си е купи къща за 3,5 млн. лв. в „Бояна”, питат се хората.
За тази къща отдавна алармира бакера Цветан Василев. Медиите неведнъж са публикували материали по темата, но от институциите нито звук. Главният прокурор Гешев си трае, НАП си трае, мълчи и КПКОНПИ, институции, които са супер активни, когато трябва да бъде ударен някой неудобен на Борисов и компания.
Василев казва: Някой му я купи (къщата на Спасов, б.р.), но никой не пожела да разследва, защо е направен този подарък. Поводът за тази „награда“, доколкото знам, е доставено медицинско оборудване през 2013, което е струвало не повече от 8 млн. лв., а Правителствена болница го е купила за над 30 млн. лв.

Арабски шейх ли е проф. Спасов

Държавата е ощетена с над 20 млн. лева и е възможно част от тях са отишли, за да му бъде купена тази къща, смята Василев.

Партийният бос в ДПС Делян Пеевски ли е купил имението на шефа на правителствена болница, достойно за арабски петролен шейх? Този въпрос зададоха в писмо до Фрог нюз членове на Българския лекарски съюз. Те са учудени как Любомир Спасов се е сдобил с луксозната къща, дори ако заплатата му е 20 хил. лв. месечно.

Те настояват да се осветли въпросната сделка и питат:

1. Вярно ли е, че зад покупката на къщата стои Делян Пеевски и рекламният бос Красимир Гергов.
2. От кого е закупен имотът и каква е цената му?
3. Подарена ли е на Любомир Спасов?

Според слухове въпросната къща била на Гергов. Той пък имал дългове към фирми, свързани с КТБ. Впоследствие имението било взето от Пеевски. Той пък на свой ред го подарил на Спасов.

Още по-интересно става, когато се разбира, че Любомир Спасов, когато се вдигна шум около скъпарския имот, изведнъж го прехвърля/продава(?) на бизнесмена и собственик на фирма „Градус“ Иван Ангелов – Пилето, нашумял със скандални разкрития на проговорил предприемач пред Комисията по ревизията на предишното управление в 45-а парламент. Ангелов се оказа личен приятел на Борисов, на когото премиера помагал в бизнеса, когато се наложело…

Арабски шейх ли е проф. Спасов

Такъв полилей може да си поръча всеки пенсионер, който 306 години спестява петдесетолевките, дето Бойко ги раздаваше от джипката...

Странна работа: стане ли дума за мафиоти, кражби, корупция, злоупотреба със служебно положение и престъпления, излизат почти едни и същи лица. И все са приятели. А онези за по 300 и по-малко лева дължими данъци ги преследват като хлебарки в скъп ресторант...

Фрог нюз

П.П. Ако снимките и твърденията не отговарят на истината, ще се извиним за сравнението на проф. Спасов с арабски шейх, макар да няма нищо обидно в това. Но ако НАП се заеме да проверява както трябва придобитото от медика и много неща се окажат верни, особено в частта за търговията с човешки органи... Коментара оставаме на вас.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 124 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къща

    197 5 Отговор
    с милиони , дошли му от въздуха ! Излишно разточителство с лесни пари !

    Коментиран от #19

  • 2 :::

    234 13 Отговор
    ГЕРБ е синоним на корупция !
  • 3 Мдаааа

    198 10 Отговор
    И тоя е крадец от кунтата на БорисOFF затова е и недосегаем по негово време. Но изчегъртването продължва , докато от зайчарника вият всичко е наред и се движим в правилна посока.
  • 4 Е така е

    222 5 Отговор
    За това китайците веднъж в годината изкарват на стадиона стотина издънки от партийния елит.
  • 5 Другарят

    166 4 Отговор
    Спасов да я сменя с килия !
  • 6 БРАВО

    176 6 Отговор
    ДОБРА СТАТИЯ. ПЪЛНА КОНФИСКАЦИЯ И СЪД.
    И ХАЗНАТА ЩЕ БЪДЕ ПЪЛНА.
  • 7 Пешо

    161 4 Отговор
    Безобразие ! Цялата прокуратура трябва да бъде уволнена и изцяло подменен нейния състав! Ние все по вече заприличваме на бананова република, а не държава член на ЕС !!!!
  • 8 Гост

    76 2 Отговор
    Този си прави ремонт поне от 10 години на къщата и още продължава .
  • 9 Българин

    19 55 Отговор
    Не ми пука кой какво е крал щом за мен няма ! Искам и аз да крада ! Искам да съсипя държавата ! После да гласуват за мен пак хората ! Не ми пука за следващото поколение ! Искам всичко да се срути и да изгние , на сина ми училището Киров в София изглежда все едно е в Препят ,а работи не е изоставена зграда ! Искам и тя да падне върху децата !! Да стане трагедия да има какво да дават по новините в България !

    Коментиран от #30

  • 10 БКП=герп=сдс

    127 8 Отговор
    Какво е това "правителствена" болница!??? Няма такова чудо по света! А при нас и то в най-бедната държава има!
    Има болници - държавни за народа или частни!
    ЗАКРИВАЙ!

    Коментиран от #33, #48

  • 11 ред в хаоса

    105 2 Отговор
    Мафия! Някои са за затвора, а други за....стадиона.
  • 12 324

    116 2 Отговор
    Алчността не познава граници, но на гърба на болни хора е мерзко и отвратително. Чета за имението и си мисля каквото и да е "имението" му дали го е обходи, дали може да обиколи света, дали може да изяде всичката храна на света, да изпие всичкото пиене, всъщност като лекар би трябвало да знае от колко малко се нуждае човек. На доста години съм, но тази алчност, този стремеж да грабиш все повече и повече,, не го разбирам.

    Коментиран от #62

  • 13 чиче

    101 2 Отговор
    ПЪЛНО Е С ТАКИВА КАТО ТОЯ ДОКТОР ИГРАЧ
  • 14 добре

    19 79 Отговор
    Изсмукана от пръстите статия. Имаше преди време справка за заплатите на шефове на болници, повечето клоняха над 50 000 лева , Като се има предвид , че Спасов прави операции и взима 30% от всяка операция, може да се окаже ,че заплатата му е доста по голяма. А помните ли оня лекар кардиолог дето взимаше 56 000 лева заплата ?
  • 15 Реалист

    59 3 Отговор
    1990г София по улиците беше пълно с оптимисти. Вие българите искахте демокрация и времето да е ваше. Е вече си е ваше и всички сте свободни и богати! "Циганите били необразовани и прости" това е виждане в "застойните" години на социализма в НРБ? Настоящето показва друго!

    Коментиран от #26

  • 16 Миризлив пор

    8 49 Отговор
    От статията и послеслова разбрах едно - да кажат че сестра ти е лека жена ти ходи обяснявай че нямаш сестра! Господата журналисти претендиращи че работят във сериозна медия защо се държат като жълт вестник?
  • 17 Безподобен

    40 2 Отговор
    кич!

    Коментиран от #44

  • 18 незнайко

    64 3 Отговор
    Докато не паднат глави в истинския смисъл на думата само си чешем езиците ! В БЪЛГАРИЯ винаги се мъчим да вършим нещата по НАЙ ТРУДНИЯ НАЧИН !!! Десетина ОБЕЗГЛАВЕНИ и другите сами ще искат да влязат в затвора !!!
  • 19 Дъртият ⏺⏺⏺⏺⏺0️⃣8️⃣⏺⏺⏺⏺⏺

    46 3 Отговор

    До коментар #1 от "Къща":

    С кървави пари на отрудения народ български.
  • 20 Република

    37 3 Отговор
    Човешкото око е ненаситно.

    Коментиран от #28

  • 21 Като сте поч али

    62 3 Отговор
    Ами на Горанов покажете гимназията също...
  • 22 народ

    46 3 Отговор
    Правителствена болница за богоизбраните и за мильовците, ДС -та и разни други охранители...

    ЗАКРИВАЙ!
    И болница за народа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 23 Сийка

    21 3 Отговор
    Ненавиждам корупцията в която не участвам
    ...ха ха ха
  • 24 Бачо Киро

    43 2 Отговор
    Заприличваме??? В Перу вкарват в затвора президента и съпругата за пране на пари, у нас и кмет зор съдят, та май по отношение на това сме битер бананова република....
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 324

    20 5 Отговор

    До коментар #15 от "Реалист":

    Аз имам един въпрос: защо вие българите? Ти от какво националност си, етнос? И ако не си българин какво те интересува какво сме искали ние българите? Или просто си злорадстваш, което не те прави добър човек

    Коментиран от #29

  • 27 Тартар

    29 2 Отговор
    Всички ще гнием в ада, помнете ми думите, заради нашата алчност и лицемерие. Нямаме страх от Бога, а трябва!!!
  • 28 Най-щастливи бяхме, когато

    30 1 Отговор

    До коментар #20 от "Република":

    Ходихме на палатка в Родопите. Който може да се зарадва от имането на снимките, е беден комплексар!
  • 29 Реалист

    8 12 Отговор

    До коментар #26 от "324":

    Българин съм. В България съм. Работя. Жив съм. Гордостта ми от етноса, към който принадлежа намалява! Не подкрепям вижданията на повечето българи "За реалността, в която живеем"!
  • 30 Ужас

    12 5 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Ти не си нормален бе,лекувай се....

    Коментиран от #37, #59

  • 31 Реално

    4 21 Отговор
    Трябва да започнат да съдят за такива поръчкови статии пълни с внушения, клевети и уронващи имената на хората. Доказателства 0.
  • 32 2328

    16 2 Отговор
    проф. Балтов, сьщо закупил наскор 2 престижни апартамента от г-н Стойнев!
  • 33 стоян

    18 3 Отговор

    До коментар #10 от "БКП=герп=сдс":

    До 10 ком -Тая болница остана с името си от кумунизъма дето градихме всички да сме равни -ама и тогава кумунягите бяха по равни с всички привилегии и с лична болница само за отбрани кумуняги -не за тия дето плащаха членски внос
  • 34 Асан

    23 2 Отговор
    Всяко джипи с джип всеки директор шейх 🎃🤣
  • 35 5824

    16 3 Отговор
    НАП няма време , проверяват мен че съм имал 30 000лв по еконт за 2г , аз им давам извлечение за 3000 а те ме питат за свързани лица. Тъй че ... поне още 9 мес. няма да имат време . Като намерат и още някой от масите , давност по Закон ... и да стягам колана че трябва да ги изхранвам

    Коментиран от #39

  • 36 Наблюдател

    23 1 Отговор
    В основата на далаверите и безаконието стоят както се вижда в дадения случай СГС и всички т.н. "контролни органи"! Същите демонстрират безкомпромиснос когато става въпрос за стотина лева но никакви ги няма когато става въпрос за милиони и стотици милиони /примерно 700!/ които упорито остават невидим за тях ! На прост език тия същите "органи" са чиста проба СЪУЧАСТНИЦИ на грабежите в особенно големи размери най-вероятно срещу % !
  • 37 Феликс Дж

    7 0 Отговор

    До коментар #30 от "Ужас":

    Ако се замислиш по сериозно. Май нормален ще излезе.
  • 38 Гошо

    24 1 Отговор
    Дайте му месец да докаже произхода на парите и ако не може тотална конфискация и затвор, толкова е лесно!
  • 39 Добре

    4 2 Отговор

    До коментар #35 от "5824":

    те проверяват, няма начин да си почтен и не скимти тук,моля.
  • 40 гост

    10 1 Отговор
    не разбрах кой и какъв е тоя спасов да не е роднина на мирчо спасов,моля колегите съфорумци ако знаят да пояснят, разбрах само че тоя спасов е за затвора и че трябва да му конфискуват имотите
  • 41 Годишна данъчна деклерация като

    16 0 Отговор
    Физическо лице, пенсионер, куц?? 5 лв някаква Грешка!!! НАП Овча купел, като влизам се чува:Етого още един Престъпник???? Три пъти ме возат до НАП, платих 5 те лева, така излизало на Кампютара, че дължа, не разбрах за какво!! Но ми Лепнаха Престъпник!!! Возиха ме, защото имам проблем с ходете и каране на кола!! НЕ СЕ ЧУВСТВАМ престъпник, Чиновници!! Вие сте в Повече!!!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Баце

    11 0 Отговор
    Не. Селски комплексар в комбина корумпе с бяла престилка.
  • 44 джипси кинг

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Безподобен":

    По зле е !
  • 45 Добре де

    1 14 Отговор
    Защо пък да няма такава къща. Някой от вас завистници, може ли да прави ли трансплантации. Нали все със западняцитя се сравняваме. И в САЩ и в Германия лекар занимаващ се с това едър сигурност е милионер. Да сте учили , да можете и халал да са ви парите

    Коментиран от #47

  • 46 УЧИ МАМА

    2 6 Отговор
    ДА БЕХТЕ ЗАВЪРИЛИ МЕДИЦИНА
  • 47 Запознат

    12 1 Отговор

    До коментар #45 от "Добре де":

    Лошото е, че оперираните от спасов завършват на централните софийски. Добре че основно други оперират в тази болница.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 КОЙ

    5 1 Отговор

    До коментар #48 от "Тва е на лефски републиката":

    Да турското дпс спъва държавата чрез сдвойте гласове за олигарси

    Коментиран от #51

  • 50 Къде Спасов

    10 0 Отговор
    сега да питаме ГЕШЕВ защо не го вкара като другите в ареста,пак да ходи1-2 години да доказва.Дефектния симеоновски юрист трябва да си ходи.ВСС съвет мълчи за изцепките му.Това ли е правова държава.Вероятно всички от ВСС и няколко политика са в списъка на ЦАЦАРОВ за магистрати и политици,които не са декларирали имотите си и сметките си в чужди страни и банки.ДАНС трябва да го имат или НАП.ХАЙДЕ ДА ВИДИМ КОЙ ЩЕ ГО ПУБЛИКУВА??????КОЙ Е СМОРАЛ И ДОСТОЙНСТВО или всичките треперят за постовете си ,защото и там има ЯКА лапачка,особено ВСС.Този съвет трябва да бъде намален като бройка и изобщо трябва ли да го има.САМО ХРАНТУТНИЦИ.
  • 51 Лефски съм

    4 0 Отговор

    До коментар #49 от "КОЙ":

    Не позна съсипват я българите дето се правят на турци щот в тва има далавера и това ви е в гена
  • 52 За милиони няма закони за кокошка без пр

    1 2 Отговор
    Държавата защо държи плоския данък от 10% приет от НДСВ,БСП, ДПС и не въвежда необлагаем минимум и на намали ДДС то

    Коментиран от #56

  • 53 ббббб

    2 1 Отговор
    Не знаем дали са автентични, но изглеждат такива,
    но комент
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Затвор

    4 0 Отговор
    за извършилите безобразията! Не са хора.
  • 56 Забрави

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "За милиони няма закони за кокошка без пр":

    Че герб управлява 11 г.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Пурко

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "Ужас":

    Баш си е нормален чиляка защото това е Нормалното за съжаление в Майка България! Гласувайте и мислете за Кого иначе по-зле ще става!
  • 60 СТАЛИН

    2 0 Отговор
    НЯМА ЛЕКАР НЯМА ПРОБЛЕМ.СТАЛИНСКИТЕ ПРОЦЕСИ СРЕЩУ ЛЕКАРСКАТА МАФИЯ СА ОБРАЗЕЦ ЗА ТОВА.
  • 61 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Нито е арабски нито е шеих. В България е достатъчно да си крадец на висок пост!
  • 62 Възрожденец

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "324":

    За такива изедници на народа ни, Левски го е казал...