Last news in Fakti

5 Юни, 2023 20:34 16 244 105

Руска връзка излиза в Барселонагейт

  • барселонагейт-
  • бойко борисов-
  • златев-
  • лукойл

Разкрит е финансист от Русия, който бил "черният счетоводител" на Златев и Борисов

Руска връзка излиза в Барселонагейт - 1
Колаж: Биволъ
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Състудент на Валентин Златев и Александър Чаушев от съветския институт МГИМО в Москва е обект на интерес в делото Барселонагейт, според източници на Биволъ и BIRD. Асен Любенов Найденов до момента оставаше под радара на разследващите журналисти, но той е ключова фигура, тъй като е доверено лице и на бившата спътница в живота на Борисов – Цветелина Бориславова. Панамските документи и Документите Пандора, до които Биволъ и BIRD имат достъп, като членове на международния консорциум на разследващите журналисти ICIJ, разкриват ролята на Найденов в офшорните схеми на бившия шеф на Лукойл Валентин Златев.

След години на шиканиране и тупкане на топката, конфликтът между главния прокурор Иван Гешев и бившия премиер Бойко Борисов ускори разследването по скандала за пране на пари, гарниран с тайна любовна връзка и дете – Барселонагейт. Той излезе на бял свят от публикация на испанския вестник “Периодико”, според която испанската прокуратура и каталунската полиция са провели разследване за изпирането на над 5 милиона евро, свързано с тогавашния български премиер Бойко Борисов и манекенката Борислава Йовчева. Тази история стана известна след публикуване от Биволъ на тайните записи между съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова в компанията на адвокат Момчил Мондешки, известни като Яневагейт. От разговорите на приближената до ГЕРБ Владимира Янева и няколко медийни изявления на самия Борисов, възникна хипотезата която предполага, че той има сантиментална връзка с младата красавица и дете от нея, което е родено през 2012 г.

От 2013 г. Йовчева води луксозен живот в Барселона, живее в къща за 3 милиона евро и управлява моден бутик на пъпа на каталунската столица – установяват разследващите в Испания. Те обаче не успяват да установят произхода на тези средства и прехвърлиха официално разследването на българската прокуратура. По същото време къщата в луксознaта част на Барселона и бутикът в центъра на града бяха продадени, а Борислава Йовчева, нейният баща и детето с един родител напуснаха страната.

Миналата седмица по Барселонагейт бяха разпитани самият Бойко Борисов, Валентин Златев и бившата Мис България Ивайла Бакалова. Последната потвърди пред медиите, че познава Йовчева, че е общувала с нея и според нея нейното дете е от Борисов. След разпита на Валентин Златев миналата седмица са обискирани офиси на Асен Найденов и са иззети документи и компютри, съдържащи данни за банкови преводи, потвърдиха източници близки до разследването. Подозренията са, че част от тях са свързани с къщата в Барселона, бутика и луксозната издръжка на семейството в каталунската столица.

Банкер на Златев и Борисов

Кариерата на Найденов е плътно свързана със Златев като представител на неговата фирма “Агрохолд”. Той се появява в управата на “Росексимбанк” когато в нейния управителен съвет е също така бъдещият гуверньор на БНБ Иван Искров. Асен Найденов представлява “Агрохолд” и като акционер в “Българо-руска инвестиционна банка”. Бил е определен за ликвидатор на българо-руското дружество по снабдяването на Нефтохим Бургас с руски петрол “Росбулнефт”. Присъствал е в ръководството на стратегически компании, работещи основно с руски капитали, като “Нефтоимпекс” и “Лукойл гарант брокер”. Ключовото му участие в редица стратегически руски бизнеспроекти ясно свидетелства за степента на доверие и значението на родения в Руската федерация и завършил Държавния университет в Москва финансист.

Чрез “Агрохолд” Найденов е също така акционер в СИБАНК на Славчо Христов, който я прехвърли преди години за символична сума на Цветелина Бориславова. Тогава се появиха публикации, че Христов е бил подложен на сериозен натиск от изгряващия Главен секретар на МВР Бойко Борисов да се раздели скоропостижно с банката си и да я предаде в правилните ръце. Найденов и Бориславова стават членове на Надзорния съвет на банката през 2002 г., сочи справка от Държавен вестник. Преди него член на Надзорния съвет е друг верен човек на Златев – адвокатът Михаил Любомиров Далаклиев.

Ролята на Бориславова за финансовия и бизнес просперитет на Бойко Борисов е подробно разгледана в т.нар. “Швейцарски доклад” за престъпното минало на Борисов, публикуван първо от Биволъ. В него се появява и името на Асен Найденов като част от структурите на СИБАНК.

В по-ново време Асен Найденов присъства като управител или представител на редица офшорни фирми в основните компании на Валентин Златев и неговия баща. От изтеклите документи в Панама и Пандора пейпърс могат да се проследят и офшорки, в които е неоткриваемо името на Асен Найденов, според българския регистър. Именно там бе намерен и неговият международен паспорт, от който ясно се вижда, че родното му място е в Руската федерация.

Найденов и Златев са състуденти от съветския университет за международни икономически отношения МГИМО. Счита се, че той е люпилня за кадри на руското външно разузнаване СВР. От американските дипломатически доклади изтекли в Wikileaks и публикувани от Биволъ стана ясно, че Валентин Златев е считан от американците за резидент на руските служби у нас и основен финансов гръб за политическата кариера на Бойко Борисов. Близките отношения между двамата са демонстрирани многократно както от Златев, така и от Борисов, а при управлението на ГЕРБ “Лукойл” се ползваше от политически чадър, за да избягва данъци за милиарди. Още в началото на управлението на Борисов “Лукойл” получи на концесия и пристанището “Росенец”, което доби славата на “руски анклав” в България и Европейския съюз.

Офшорни схеми

Проверка в Търговския регистър показва, че Найденов се явява представител на няколко кипърски фирми свързани с фирмите на Златев и неговия баща – “Тера Уей Холдинг Лимитид” и “Агриуей Холдингс Лимитед”. Там обаче липсва информация за офшорката “Стийнбок Холдингс”, която също се управлява от Найденов. Това се установява от Панамските документи и Документите Пандора, в които има и факсимиле от паспорта на финансиста. Вижда се, че за контакт с Найденов и другите директори има адреси както в Кипър, така и в Дубай.

В България “Стийнбок Холдингз” основава през 2005 г. “Обзор Дивелъпмънт” ЕАД и купува от “Тера Тур Сървисиз” 25 декара терени на първа линия в Обзор за смешната сума от 750 000 лв. или 12 евро на кв.м. След 10 години същите терени са продадени на датска фирма, която построява комплекса “Обзор Бийч Резорт”. Очевидно е, че тук става дума за симулативни сделки на цени 10 пъти по-ниски от пазарните, а офшорната врътка насочва към мащабно пране на пари в недвижими имоти.

Два парични потока към Барселона

Обезпечаването на луксозния живот на Борислава Йовчева и нейното дете в Каталунската столица става през два финансови потока.

Тера Турс – Александър Чаушев – Numin Invest – Къща за 3 милиона евро

Йордан Христов и Иван Саздов – “Спортни имоти Приморско” – Palms Enterprises – Ema BGS S.L. – Бутик в центъра на Барселона и издръжка.

Александър Чаушев твърди, че е купил имота с инвестиционна цел за нуждите на фирмата на Златеви и е го е дал за ползване на Борислава Йовчева, а нейния баща бил управител на фирмата му. Самият Чаушев няма права на управител и никога не е живял там.

Подозренията на разследващите са, че Чаушев е получил милионите за къщата от офшорната фирма “Тера Уей Холдинг” чрез “Тера Тур Сървисис”, които финансово се управляват от Асен Найденов и са собственост на Валентин Златев. Именно към това насочват данните от иззетите документи и компютри на Найденов.

От друга страна бутикът на Йовчева е финансиран през офшорката Palms Enterprises, зад която стоят Йордан Христов и жена му Силвия Николова. Николова влиза и като управител на фирмата Ema BGS S.L., която стои зад бутика. Отделно като съсобственик в Ema BGS S.L. влиза и бащата на Йовчева, който апортира 850 000 евро. В момента Йовчев е притиснат от НАП да плати данък върху тази сума, която той не е декларирал, а и не е казал на фискалните инспектори какъв е техния произход. Имотите на Йовчев и сметките му са запорирани.

За да се позамаже положението, Йордан Христов беше експресно оженен през 2020 г. за Борислава Йовчева, а тя официално прие фамилията Христова. След няколко месеца съпрузите се разведоха. В интервю за BIRD той каза, че детето на Йовчева не е от него и познанството с Борисов му донесло само проблеми.

Самият Борисов винаги е отричал официално да има нещо общо с Борислава Йовчева, с нейното дете, както и с къщата в Барселона. Той обаче отказа и да му бъде направена ДНК експертиза за бащинство. След последното искане на Прокуратурата за сваляне на имунитета на Борисов, като депутат във връзка с разследването по Барселонагейт, той бе категоричен, че при никакви обстоятелства няма да се откаже доброволно от него.

Разследване на BIRD показа, че фирми на Йордан Христов са получили милиони еврофондове и обществени поръчки и са инвестирали в дружеството му “Спортни имоти Приморско”, заедно с офшорките Palms Enterprises и Gordon Holdings. Има данни, че акциите на Палмс в Спортни имоти са били нематериално изкуствено завишавани чрез заеми, а впоследствие и продадени. Забелязва се съвпадение със сумата, която е била приведена от Кипър на фирмата EMA BGS в Барселона. В сделките лъсва и осъдената за пране на пари Белинда Ланион.

След като испанското издание “Ел Периодико” публикува разследване за къщата и бутика, започна интензивно замитане на следите.

Бутикът беше затворен и фирмата прехвърлена на жената до русенския сикаджия Илиян Пенев – Мацола, след това на приближената до ГЕРБ Росица Велкова и накрая на съпругата на “личния астролог” на Борисов Светослав Спасов Последният е бивш депутат от НДСВ, а впоследствие и един от съветниците на Борисов в Министерски съвет, по времето на ГЕРБ. Той пък обяви, че жена му избягала при главния архитект на София Здравко Здравков и затова не можел да отговаря от нейно име. Къщата в Барселона беше продадена за 1,8 млн. евро през 2021 г. – почти двойна загуба за инвеститора Чаушев. По данни на Биволъ парите от продажбата са били трансферирани по сметка на “Тера Уей”. Борислава Йовчева се е преселила от Испания в ОАЕ, според думите на Ивайла Бакалова в интервю за АКФ, а след това по оперативна информация се заселва в Рим, в луксозен комплекс с ограничен достъп.

По оперативни данни придобити от Биволъ, Борислава Йовчева си идва често до България, като през последните месеци е правила съвсем кратки влизания в страната по шосе от Турция през ГКПП Капитан Андреево. Не е ясно с каква цел са нейните мигновени влизания на българска територия, някои от които за по 10-15 мин., но може да се направи обосновано предположение, че това се прави, за да вземе нещо, което не може да бъде проследено и не е удобно да минава през скенерите на Летището.

Биволъ продължава да следи случая и развитието по разследването, за да информира обективно своите читатели!

Биволъ

BIRD


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 96 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко чехмеджето

    96 4 Отговор
    Тихо Негодници такива, млъквайте...
  • 2 Последния Софиянец

    85 7 Отговор
    Няма начин да не излезе.хи хи хи
  • 3 ДяДо Ви КуРтИ От СеЛо ПиПерКоВо

    124 8 Отговор
    Тиквата е омазън целия в л.aй,на....

    Коментиран от #105

  • 4 хикс

    104 5 Отговор
    Затова значи е скъп бензина в България
  • 5 🤫🤫🤫

    50 37 Отговор
    Руски бандити.

    Коментиран от #72

  • 6 Някой

    72 21 Отговор
    Всички сили са впрегнати да ни обясняват, колко лоши, подкупни и какви криминални елементи са ония, които по един и ли друг начин са вързани с Русия.

    Коментиран от #34

  • 7 Истината

    32 11 Отговор
    Петата колона публикувала
  • 8 Коко

    110 10 Отговор
    ТоЛуПъ е най-големият тумор за България
  • 9 Реалист

    66 3 Отговор
    Целия ЕС купува гориво от Лукойл
  • 10 дядото

    74 17 Отговор
    добре че я има великата русия и всичките наши пигмеи да крият мърсотйите си зад нея.
  • 11 Лоша баба

    79 8 Отговор
    Кюлчета евро, Барселона, записи,рекет,да продължавам ли?
  • 12 Майна

    56 6 Отговор
    Аз се чудя що Гешев ще арестува Путин...
    Ха ха ха..
    Оле ,Борисов..
    Ти си свършен..
    Че и кученце му подари..
    Ха ха ха..
  • 13 БОРИСОВ

    46 4 Отговор
    ПЪРВАТА ГОДИНА Е ТРУДНО НО ПОСЛЕ СЕ СВИКВА...
  • 14 Сталин

    93 2 Отговор
    България никога не е падала толкова ниско,да се дава за пример за корупция по целия свят и да се вписва в учебниците за корупция,цялата тази схема за измами и корупция по високите етажи от власта беше изградена и развита от гербавите и лично Тулупа,за което западните мародери го сложиха на власт три мандата ,за да могат и те спокойно да крадат,само Лукойл дължи на държавата милиарди,и всичкия западен бизнес почти не плащат данъци,затова българската бедна овца държавата я дере по три кожи ,България е държава за западните мародери,а не българите ,тази държава не е на българите
  • 15 Майна

    61 7 Отговор
    Значи ето кой е свързан с руското разузнаване...
    Ха ха ха..
    Е ,Борисов , това в момента е направо..
    Тоя си мислил, че като седне за правителство и е спасен..
    Леле, леле...
    И кво правим сега..?
  • 16 Сталин

    52 8 Отговор
    С Б@нанабългерия е почти приключено ,за 30 години западна демокрация България е тотално съсипана и превърната в най смешната бананова република,сега когато тези нищожества Тулупа и Киртака които ще бъдат назначени на власт в България ще вкарат страната във война за интереса на западните мародери
  • 17 нео

    76 1 Отговор
    Чуете ли Славчо Христов значи е набъркан Иван Косов .Курорта Зл. Пясъци е техен . Помпорово е на Цв. Бориславова .Цели курорти си имат хората , тези курорти са били на държавата тоест наши .

    Коментиран от #73

  • 18 Майна

    55 5 Отговор
    Борисов има една възможност..
    Да иска закрила от Русия..
    Изкарай им там тия записи как си ги ..с 200..всички в ЕС..
    ЩЕ ги смаеш..
    Путин ще изгуби дар слово..
    В
  • 19 123456

    48 5 Отговор
    Остана един единствен ход на Герб . Утре да гласуват против правителство .Само така ще си дадат време да спасят остатъците от партията и да се явят пак на избори .Направят ли утре правителство , просто са свършрни

    Коментиран от #31

  • 20 Сандо

    33 2 Отговор
    Най-после!Ура!!!Сега остава да изкарат Баце най-големия враг на Путин,тъй да се каже Черния му котарак.
  • 21 Калпазанин

    34 3 Отговор
    Както в приказките, накрая пак путин ще е виновен тцтцтьтц а кьоравеши нещо няма ли да се включи или тя си има приказка с урсула
  • 22 Жалка работа

    30 4 Отговор
    Не напразно руснаците казват,че България е Троянския кон на РФ в ЕС.За НАТО е същата работа.
  • 23 Сатана Z

    42 6 Отговор
    Борисов ,Борисов,каква я мисли ,а тя каква стана.Спретнаха ти активно мероприятие за да са сигурни,че няма да се изметнеш и подкрепиш “Ала—Бала” правителството.
    Сега ,освен че си корумпиран ,те изкараха и Руски шпионин.
    Можеш да се спасиш ако ГЕРБ преосмисли подкрепата за Габриел—Денков( ГАДЕН)

    Коментиран от #33

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Теляк

    51 7 Отговор
    Опраскайте го Тулупа! Сцепете му дебелите космати "бузи"! За 12 години окрадоха над 300 милиарда еврофондове. Какво европейско има в България? Какво натовско има в България?
  • 26 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    37 3 Отговор
    Всяка Истина Рано илиКъсно Излиза Наяве
  • 27 Спецназ

    36 2 Отговор
    Не разбирам кое е по-интересно-
    че Боко е крадял пари или
    че има дете от някаква манекенка??!

    Винаги и двете се споменават с еднаква тежест,

    но според Наказателния Кодекс за първото се лежи до 15 години,

    а второто евентуално е само морално укоримо,
    ако въобще трябва и да се разглежда по същество.

    Бай Ставри му омръзна да го точи за Баце.

    Коментиран от #52

  • 28 Град Симитли

    46 3 Отговор
    ".... Самият Борисов винаги е отричал официално да има нещо общо с Борислава Йовчева, с нейното дете, както и с къщата в Барселона. Той обаче отказа и да му бъде направена ДНК експертиза за бащинство...."
    ..... Това е!
    Другото са подробности.
  • 29 Варна

    49 4 Отговор
    Валентин Златев с години продаваше сорт Урал за сорт Брент , после се чудите защо ви се трошат колите . Отделен е въпроса , че държаха цените на безнина винаги високи .Дори сега държат високи цени на бензина при цена на барел 75 долара това си е грабеж

    Коментиран от #76

  • 30 Банкята

    38 1 Отговор
    Не ги познавам тия хора!Ще правя кабинет,за да не ми вземат имунитета,тия мойте гербери са ми верни кученца,каквоним кажа това правят.
  • 31 Боклук

    28 5 Отговор

    До коментар #19 от "123456":

    Ще бъдат изчегъртани до дъно от АтанасГнома след овладяването на службите и прокуратурата.За ГЕРБ се задават лоши времена,защото няма да има кой да гласува за подсъдими.ППДБ изиграха Борисов с неговите номера.Ще го ощавят и хвърлят на кучетата мине ли вота в НС

    Коментиран от #53

  • 32 Сашо

    21 9 Отговор
    Нищо не разбрах от тази статия, освен че е против Борисов?

    Коментиран от #37

  • 33 Нема начин!

    15 2 Отговор

    До коментар #23 от "Сатана Z":

    Ако не подкрепя идва пък със страшна сила Магнита.
    И тук не позна.

    Коментиран от #44

  • 34 Е че...

    16 15 Отговор

    До коментар #6 от "Някой":

    Нали заради тази свързаност с русия на тези бандити сме на този хал.
  • 35 Щом Йосиф Мария и Христос

    11 1 Отговор
    Бягат в Египет за да оцелеят анализирайте това на какво прилича
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    9 0 Отговор

    До коментар #32 от "Сашо":

    Сложих ти един + ,защото докато е четох,стигнах ди твоят извод.Поне да бяха казали умето на тоя състудент.....бе че,има някакво значение,но поне да сме обективни де.
  • 38 КОЛКО СТЕ СМЕШНИ

    26 2 Отговор
    НАКРАЯ ЩЕ ИЗКАРАТЕ ЧЕ ПУТИН Е "НАПОМПАЛ" МО МАТА....!!!!!

    Коментиран от #54

  • 39 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 3 Отговор
    Зад Всяко Богаство се крие Престъпление
    Балзак

    Коментиран от #40

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 факт

    27 10 Отговор
    ПП здраво преметнаха ГЕРБ. Първо ГЕРБ се подлъга и се отказа от свое правителство, с което предаде избирателите си. После ГЕРБ се съгласи да подкрепи правителство с мандат на ПП, което е второто предателство към избирателите им. Сега ПП ще започне да чегърта ГЕРБ и ще ги вкара в затвора. Въобще ПП водят по точки на ГЕРБ.

    Коментиран от #42, #45, #49

  • 42 Боко

    13 3 Отговор

    До коментар #41 от "факт":

    Не мислиш, правителството може да падне по-всяко време.

    Коментиран от #50, #85

  • 43 Мишел

    26 4 Отговор
    Слаб(2) за тези разследващи журналисти, щом не са открили Путин в основата на Барселона гейт.
    Дали същите журналисти ще се сетят да разследват защо Борисов не е осъден по закона Магнитски?
    Аха, купихме си едни евентуални бъдещи самолети.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    8 3 Отговор

    До коментар #41 от "факт":

    Ти още ли вярваш в дядо коледа???Сещаш ли се,че ако ума правителство,е благодаребие на Борисов.
    1+1 =2 ???
    2-1 =65 гласа!!
  • 46 Перо

    27 3 Отговор
    Тиквата яко се е замотал в престъпна дейност и грешката да хвърли Гешев на лъвовете може да му коства главата! Давността по това дело още не е изтекла за закриване!
  • 47 Естествен Интелект

    7 2 Отговор
    Интернационален бандит, ама щом има нещо руско - да му мисли... След гласуването на Пунта Мара ще го врътнат предателите и него...
  • 48 Гласове от зайчарника в Банкя

    14 2 Отговор
    Бацо се хвана дори за парапета и си даде най-милото за да го изкарат невинен, така че какво искат още?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 факт

    13 2 Отговор

    До коментар #42 от "Боко":

    И като падне правителството съвсем ще се види безсмислеността на предателствата, които ГЕРБ извърши. ПП трябваше да подкрепи правителство с първия мандат, защото това е волята на мнозинството от избирателите, а ГЕРБ трябваше да си държи на мандата. Не съм политически анализатор, но така разбирам нещата.
  • 51 Абсурдистан

    15 2 Отговор
    Прилича на мешана скара, но един тест на гените на детето и всичко ще светне. Лично аз съм скептичен относно разплитането на случая!

    Коментиран от #67

  • 52 Естествен Интелект

    12 0 Отговор

    До коментар #27 от "Спецназ":

    Ако манекенката е била бременна преди пълнолетие - кво праим?

    Коментиран от #68

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Българин

    12 0 Отговор

    До коментар #38 от "КОЛКО СТЕ СМЕШНИ":

    Борислава Йовчева се е преселила от Испания в ОАЕ,в момента живее в тузарски луксозен комплекс с ограничен достъп в Истанбул и затова през последните месеци е правила съвсем кратки влизания в страната по шосе от Турция през ГКПП Капитан Андреево..
  • 55 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    7 1 Отговор
    БЕЗ РУСКА ВРЪЗКА НЯМА РАЗВРЪЗКА!!!И УТРЕ ЗА ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО ПАК ЩЕ И А РУСКА ВТЪЗКА!!!КОЙТО МИ ПЛАТИ 1 000 000 ЕВРО ЩЕ ГО ОТВОРЯ ЗАЩО ВИНАГИ ТАКА СТАВА!!!!
  • 56 Електра

    10 6 Отговор
    На бивола не вярвам нито ред, защото е скопен като Чобана БСП.еераста...
  • 57 Красимир Петров

    16 10 Отговор
    34 години Русия е била само във вреда на България.Тиквата ще изгори съвсем скоро.
  • 58 Слава на свободният свят !

    9 5 Отговор
    Така е в губерниите...всеки бърза да граби и замита следите, след което спринтира при "гадните джендъри". А Ганьо Балкански лапа мухите и носи тениски на диктатори...
  • 59 Токайто

    10 3 Отговор
    В момента единственото слабо звено в ГЕРБ е самият Джипко Тулуп Бибитков. Чрез него подчиняват цялата партия на една партия със 7% оглавена от шмекери. Сега е момента за "има човек-има проблем, няма човек-няма проблем".
  • 60 Щом ЛУКОЙЛ може , защо и

    6 0 Отговор
    Още нещо да не може ? Но кави РУСКИ ФИГУРИ са в игра с нашите МАСКАРИ ? ОТВЕТА е : Едни и СЪЩИ ЧИШИТИ и КРИМИНАЛИ ! Времето им обаче отива към своя КРАЙ ! Механизма започна не само да СКАРЦА но и да се ТРЕСЕ !
  • 61 СВОБОДНИЯТ СВЯТ означава

    9 1 Отговор
    КРИМИНАЛЕН К А П И Т А Л И З Ъ М !
  • 62 Тодор Младенов

    8 2 Отговор
    Който може си го може ! Бедните гласуват.
  • 63 Ъщъров

    7 2 Отговор
    Хахахааа, само като прочетох заглавието и се превих от смях! Все по дълги стават вицовете!
  • 64 ¥€£££££

    9 16 Отговор
    Само не мога да разбера , какво го интересува бай Ганьо , че Борисов бил/не бил любовник на някаква си манекенка , че дори имал дете от него , дори да е така , това си е негов бизнес!!!
    Второ , къщата е платена с пари от офшорна компания , което не е незаконно , всеки трети българин има такива имоти , даже и далеч по-скъпи!!!
    Най-скъпият имот в Лос Анджелис беше платен от българин с пари от офшорна , който има оръжеен бизнес , около 40 милиона долара!!!
    Трето , Борисов е от 15 г във власта , само от заплати има милиони !!!

    Коментиран от #66

  • 65 Ще си ПРИЗНАЯ ОТКРИТО !

    9 3 Отговор
    Бих приел да приема НАЗНАЧАВАНЕ на позиция ЕКЗЕКУТОР по привеждане в ИЗПЪЛНЕНИЕ на ПРИСЪДИТЕ обявени от НАРОДНАТА ВЛАСТ и СЪД към КРИМИНАЛНИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ вилнеещ у нас ДНЕС !

    Коментиран от #79

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Мата Хари...

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Абсурдистан":

    Така е, и аз съм скептична по разплитането.
  • 68 хммм

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Естествен Интелект":

    Не знаем какво правите, но е очевадно, че предполагаемото дете е на възраст, на която може да е и внуче. Естественият интелект ще разбере правилно това.
  • 69 Мечтая да бъна НАЗНАЧЕН като Екзекутор

    4 2 Отговор
    Към ПРИВЕЖДАНЕ в ИЗПЪЛНЕНИЕ присъдите от НАРОДНИЯ СЪД наложени към нашите ВИДНИ прогресивни и комбинативни КРИМИНАЛНИ " лидери" ! От това по-благородна позиция ЕДВА ЛИ БИ МИ до удовлетворение и душевно успокоение , че Господ е в пълен КОНТРОЛ на туй що е на Земята !

    Коментиран от #95

  • 70 ХАХАХА

    4 0 Отговор
    Малиий ама късно ги разконспирирате ,той Путин бе ,Путин лично има пръст в сделката ,очаквам "български фронт компетентен като събрат си "бесарабски"
  • 71 Тази история е толкова измислена

    11 3 Отговор
    Тази история е толкова измислена, че може да се представи на някой литературен конкурс.
  • 72 Уса

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "🤫🤫🤫":

    Да,колкото Мултигруп и Америфрейд в Чикаго са Американци
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 МЕЧТАЯ да съм Е К З Е К У Т О Р !

    2 1 Отговор
    На присъдите от НАРОДНИЯ СЪД към виновниците за РАЗНИЩВАНЕТО на Държава и НАРОД до просешка тояга ! ОБЕЩАВАМ , ще бъда ПРИЛЕЖНО СТАРАТЕЛЕН и ПРЕЦИЗЕН и най-вече убеден че има Господ на ЗЕМЯТА !
  • 75 Можем да се съгласим с ....

    6 2 Отговор
    ...колегите които казват, че България се ръководи от Посолството! Диплома от московския институт МГИМО дава привилегията да сърбаш от порциите които раздава Ахмед Меди Доганов Агент на КГБ Сава.

    Коментиран от #78

  • 76 Провадия

    4 6 Отговор

    До коментар #29 от "Варна":

    Аз кола на нефт не съм карал. На теб каква кола ти скапа нефта?
  • 77 Христо

    12 3 Отговор
    Та къде е руската връзка, смешници? Ама даже се забавихте, отдавна чаках да се споменат Русия и дори Путин, как иначе

    Коментиран от #80

  • 78 Посолството освен парцела в ....

    7 1 Отговор

    До коментар #75 от "Можем да се съгласим с ....":

    ...София, притежава и собсвен анклав на брега на Черно море, на територията на България известен като Росенец, който не подлежи на контрол и санкции от българската държава.

    Коментиран от #81

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Руската връзка е онзи...

    4 1 Отговор

    До коментар #77 от "Христо":

    ...дето е роден в рушия и е завършил московския институт МГИМО Асен Любенов Найденов.

    Коментиран от #82

  • 81 Последно

    3 0 Отговор

    До коментар #78 от "Посолството освен парцела в ....":

    Посолството ли притежава пристанище Росенец или Лукойл го е взел на концесия? Че са доста различни неща.

    Коментиран от #83

  • 82 Руската връзка е газопровода...

    11 3 Отговор

    До коментар #80 от "Руската връзка е онзи...":

    ...който Бойко ударно построи с български пари, с руски фирми, с 80% капацитет запазен за газпром и случайно забравил да сложи кранче и за България която построи тръбата и която минава през българска територия. А посолството активно съдействаше на боко.

    Коментиран от #91

  • 83 😆😅🤣 ...големи сте шегаджии

    8 2 Отговор

    До коментар #81 от "Последно":

    ...колко сте сладки в невинния си, детски наивитет. Разбира се, че посолството няма нищо общо с лукойл и росенец. Разбира се, че Росенец е даден на лукойл от България само за това, че лукойл плаща огромни данъци от много години на хазната 🫨🫢🤣 ...и раздаващият порциите агент на КГБ Сава не живее там охраняван от НАЦИОНАЛНАТА служба за охрана, а само е отишъл по джапанки да се наплиска с морска вода. А защо точно в руския анклав на БЪЛГАРСКИЯ черноморски бряг...историята мълчи!
  • 84 Руската връзка

    0 0 Отговор
    Ама какой такой ,бе???!Ич да не е,ама аман от посранци .....издъниха ни,тц,тц,т ц....тюююю
  • 85 Ще падне,

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "Боко":

    ама хайтянина ще го сложи в Магнитски!
  • 86 Тредстоун

    10 4 Отговор
    Стига глупости , дайте факти , щото испанците казаха че нема , нашти нищо не вадят , само тролякаа руските подлоги вижда връзка. Бившата на бойко даже не го познава , та като дева мария с непорочното зачатие и дете му родила , днк теста де е , и него го няма само пунта мара за олигофрени м смешници неадекватни ....
  • 87 АдС

    8 0 Отговор
    А къде да останалите 3.6 милярда евро, 300 милиона са в Турция ама другите ми се губят? Що тъй само малки суми се появяват?
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Битко

    0 0 Отговор
    Биул?
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 тцъ тцъ

    3 3 Отговор
    Нищо случайно няма в задунайския свинарник. Всичко, което се случва е свързано с московията.
  • 93 Един

    4 2 Отговор
    Добре , руските връзки ми станаха ясни ! Я сега ми покажете турските, германските, френските, английските, израелските и американските връзки! ...че нещо са много и не мога да ги оправя...
  • 94 бай Иван

    6 1 Отговор
    Детето не е на Бойко, на Путин е! Това е руската връзка . Къро бил свидетел на зачатието и руснаците го ликвидирали в ЮАР . Путин финансирал мис бикини чрез пране на пари , а Борисов му дал хора през които да минат парите, за това сега Борисов се явява свидетел на престъпленията на Путин. Напълно в духа на нашите медии, а и звучи достоверно нали?Чакам си парите от някое НПО ,че информацията не е безплатна.
  • 95 ДДТ

    3 0 Отговор

    До коментар #69 от "Мечтая да бъна НАЗНАЧЕН като Екзекутор":

    Ха ха ха! Я се нареди на опашката, че вече е от парламента до Младост 4!
  • 96 Северозапад

    3 0 Отговор
    Щом има руска връзка, на Бацо му е спукана работата!
  • 97 майстор

    5 0 Отговор
    Пачки и кюлчета в гардероби и чували с банкноти.Тук-таме някоя надарена кака.
  • 98 тиквенсониада

    3 0 Отговор
    На всички нормални хора е ясно , че на Бойко му се е чу.кало ! Бил е на върха на властта и славата си. Имал е избор от купища манекенки , миски , прости.тутки. И ги е ползвал . Ако си беше харесал една и да си я беше взел ОФИЦИАЛНО , щеше да си спести тези главоболия , лъжи , далавери и фокуси ! Долната глава му изяде горната !
  • 99 КАТО НАПИШЕТЕ , РУСКА ВРЪЗКА ,

    1 0 Отговор
    ПЪК НАПИШЕТЕ И ЧЕ Е С РУСКАТА МАФИЯ , А НЕ С РУСКАТА ОФИЦИАЛНА ДЪРЖАВА .............................. ДОБРЕ ЧЕ СЕ ПОДРАЗБИРА ПОНЕЖЕ САМО ЗА БОКЛУЦИТЕ ПИШЕТЕ !
  • 100 МАНЕКЕНКИТЕ НА БОКО

    3 0 Отговор
    ДАЛИ ПЪК НЕ СЕ СЕЩА НЯКОЙ КАКВА ДРЕВНА ПРОФЕСИЯ ГИ Е НАПРАВИЛА МЪНИКЕНКИ !НИТО ЕДНА НЯМА СВЯСТНА И ВОИСТИНА КРАСИВА ! ВСИЧКИ СА ОТ УТАЙКАТА - ЧОРАПУЛИ !
  • 101 БОКЛУКА ЙОВЧЕВА ЖИВЕЕ В ЗАТВОРЕН КОМПЛЕК

    2 0 Отговор
    КОЕТО ДАВА ИНФОРМАЦИЯ КАКВО Е ЗАТВОРЕНИЯ КОМПЛЕКС И ЧЕ ТАМ ЖИВЕЯТ НАЙ - БОКЛУЦИТЕ И ТАМ Е ЗАТВОР ОТ КОЙТО ВОЖЕ ДА СЕ ИЗЛИЗА ЗА ДА СЕ КРАДЕ ОТ ОТВОРЕНИЯ КОМПЛЕКС !
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 еврофанатик

    0 0 Отговор
    боклуцииии фактрииии измисленииии
  • 104 Анонимен

    0 0 Отговор
    5.06.2023, стари манджи при то плени
  • 105 Вярно е.

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ДяДо Ви КуРтИ От СеЛо ПиПерКоВо":

    Тези, които знаят цялата истина, са двама - самият Борисов и задокеанският му господар. Борисов е амбициозен и страхлив , затова изпълнява всичко, дето му нареждат -и затова стана най-нужният на лакеите на същия господар -кирчовците. Съвсем лесно е да се разбере чие е детето на въпросната луксозна проститутка - един генетичен тест е с вероятност близо до 99%. Но не в това, чие е детето, е проблемът - могъл - е..ал. Но съчетанието с "могъл - платил" е проблем, защото плащането е с нашите пари. Фктически той я е ..ал, а ние сме пре...ните И България ДНЕС се управлява от политически к-рви /кирчовците/ - и вързания на тънък повод Борисов. /Скоро към тях визуално ще бъде приобщено и безличието от Хаджидимово... /Ами радвайте се и гласувайте пак за тях. Впрочем - замислете се над двете мантри, които тези рупори на задокеанския господар безспирно внушават - първата - "Няма друга възмжност, за кого да гласуваме тогава?" и "България е суверенна страна и сама взема своите решения". Огледайте се - нито едното, нито другото е вярно - дори и защото са прокламирани от борисовци и кирчовци , а ИМА ЛИ СЪМНЕНИЕ, ЧЕтези са доказани лъжци...