Last news in Fakti

14 Юли, 2014 19:36 1 701 3

Наско Сираков: Българският футбол няма бъдеще!

  • наско сираков-
  • левски-
  • илиана раева-
  • български футбол-
  • бъдеще

Сираков даде за пример немския национален отбор, който е постигнал успехи заради стратегия за развитие на футбола

Наско Сираков: Българският футбол няма бъдеще! - 1
Снимка: БТА

„Според мен българският футбол няма бъдеще. Той се срива главоломно“, заяви бившият спортно-технически директор на Левски Наско Сираков.

Легендата на „синия“ клуб сподели, че България е далеч от нивото на тимове като Коста Рика, които успешно се противопоставиха на „големите“ тимове на световното първенство в Бразилия.

„На мондиала видяхме, че отбори като Коста Рика могат да се надиграват с другите, силите са изравнени. Тъжното е, че сме далеч от това ниво“, заяви Сираков.

Той сподели, че е бил за Германия на финала и посочи немците като пример за успешен отбор, граден от години с успешна стратегия: „Немците в началото на века направиха 10-годишна програма за развитието на футбола в страната и сега берат плодовете. Очаквам в следващите години да са още по-силни. Най-зрелищният финал щеше да е Германия срещу Холандия“, каза Сираков в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Сираков похвали Литекс за детско-юношеската школа, която според него е на по-високо ниво от другите у нас: „Литекс е пример за успешна детско-юношеска школа. Лудогорец все още не може да се доближи до „оранжевите“. Лудогорец прави основите на една пирамида, докато Литекс берат плодовете от школата си“, сподели легендата на Левски.

Съпругата му Илиана Раева пък заяви, че най-яркото отражение на държавата е българският футбол: „Хората, които разбират от футбол, не получават възможност за развитие. Падаш един мач, гониш треньора... В художествената гимнастика успяхме да съхраним успехите от миналото, защото успехите винаги са стояли над личните интересни“, каза Раева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владислав Димитров

    0 0 Отговор
    Браво Наско ! Как се сети ?
  • 2 борислав димов

    0 0 Отговор
    Няма.но има сираков.Лечков,Михайлов,Костадинов,Пенев и по навик четвърти в квалификационните групи.
  • 3 Stone Kold

    0 0 Отговор
    Нали си мултимилионер и живешшш в палат в драгалевци....то държава нема ти отбор искаш да има..