14 Октомври, 2014 23:24, обновена 15 Октомври, 2014 07:40 4 675 1

Прекратиха Сърбия-Албания заради летящ дрон, безредици на стадиона в Белград

  • безредици-
  • белград-
  • сърбия-
  • албания-
  • знаме-
  • дрон

Безредици както по трибуните, така и на терена

Прекратиха Сърбия-Албания заради летящ дрон, безредици на стадиона в Белград - 1
Снимка: БТА/ AP

Двубоят между Сърбия и Албания от квалификационна група „I” за класиране на Евро 2016 бе прекратен заради безредици на терена. В края на първото полувреме на стадион „Партизан” в Белград се появи летящ дрон, който развя албанското знаме с картата на Велика Албания и ликовете на основателя на съвременната албанска държава Исмаил Кемали и известния националист Иса Болетини..

Играчът на домакините Стефан Митрович свали флага и беше моментално атакуват от футболисти на албанския национален отбор. Последва масово меле на терена с участието на играчи от двата тима, което накара главния съдия Мартин Аткинсън да прекъсне двубоя. На терена се появиха и сръбски фенове, които атакуваха играчите на Албания.

УЕФА не допусна гостуваща публика в Белград, но позволи двете страни да се изправят една срещу друга въпреки историческия конфликт и напрежение помежду им.

По информация на „Ройтерс” фенове на домакините са подпалили знамето на НАТО на трибуните.

След близо половин час прекъсване сърбите се появиха отново на терена, но не и албанците, при което стана ясно, че мачът няма да бъде доигран днес.

УЕФА най-вероятно ще наложи строго наказание на Сърбия като организатор на срещата, но не се изключва и възможността за санкции и за Албания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    1 0 Отговор
    Наистина албанските муцуни са нагли.

    На курбан-байряма ще е справедливо събрите да им пускат дронове със знаме, на което е нарисувано прасе.