Last news in Fakti

15 Октомври, 2014 09:12 1 348 0

На мач като на война (СНИМКИ)

  • сърбия-
  • албания-
  • дрон-
  • скандал-
  • белград-
  • безредици

Сръбската полиция арестува брата на албанския премиер Еди Рама по подозрение, че именно той е управлявал дрона

На мач като на война (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/ AP

Късно снощи двубоят между Сърбия и Албания от квалификационна група „I“ за Евро 2016 бе прекратен заради безредици. В края на първото полувреме на стадиона „Партизан“ в Белград прелетя дрон, който развя албанското знаме.

Футболистът на домакините Стефан Митрович свали флага, което предизвика гнева на албанските футболисти. Последва масово меле на терена, в което се включиха и сръбски фенове, което накара главният съдия Мартин Аткинсън да прекъсне двубоя.

Играчите на Албания обаче не пожелаха отново да излязат на терена заради опасения за своята сигурност и мачът бе прекратен. Това е поредният инцидент по стадионите на Балканите в евроквалификациите. Фитилът беше запален в София, продължи да гори в Букурещ и експлодира в Белград.

Провакацията на стадион „Партизан“ обаче излезе извън пределите на Белград. В Прищина и Тирана ликуваха с развети знамена и улични празненства.

Обвинен за инцидента е братът на албанския премиер Еди Рама - Олси, който е управлявал безпилотния самолет с великоалбанска символика от ВИП-ложата на стадиона. Той беше арестуван и впоследствие отпратен в Тирана.

Вижте снимки от вчерашния скандал:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА