Last news in Fakti

27 Октомври, 2014 00:53 2 102 0

Севиля и Атлетико Мадрид завързаха испанското първенство до неузнаваемост

  • севиля-
  • атлетико мадрид-
  • ла лига

Севиля се изравни с Барселона на върха, а Атлетико е пети с две точки разлика

Севиля и Атлетико Мадрид завързаха испанското първенство до неузнаваемост - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Севиля се изравни по точки с лидера в класирането на испанското първенство Барселона, след като победи Виляреал с 2:1.

Домакините извоюваха много драматична победа, след която събраха актив от 22 точки, поделяйки си лидерството в Ла Лига с Барса.

Първото полувреме на срещата премина равностойно, като двата отбора си размениха по едно чисто положение. В 20-та минута Делуфео беше близо да даде преднина за Севиля, след като негово центриране от корнер придоби сложна траектория и топката срещна гредата на вратаря Асенхо.  Виляреал отвърна със скоростна атака, оставила Уче сам срещу вратаря, но Бето успя да се намеси подобаващо и да избие неговия удар.

Гостите успяха да наложат натиск през второто полувреме и в 79-та минута Кани изведе по чудесен начин Вието, който отбеляза за 0:1. Виляреал държеше победата в ръцете си до 89-та минута, когато Суарес отбеляза за 1:1 след мощен диагонален удар. Севиля направи обрата плен, когато Тремулинас отне една топка от защитата на гостите и Дос Сантос го повали в наказателното поле, което доведе до дузпа. Наказателният удар бе хладнокръвно реализиран от Бака за 2:1, което подпечата успеха за Севиля.

В същото време отборът на Атлетико Мадрид победи Хетафе с 1:0 и събра актив от 20 точки, което му отрежда 5-то място в класирането на испанския шампион, само на 2 зад лидерите от Барселона и Севиля.

Успехът за испанските шампиони донесе Марио Манджукич в 40-та минута. Тогава след разбъркване Гризман отправи опасен удар, отразен от вратаря Гуаита. Топката обаче се озова в краката на хърватския нападател, който отбеляза за 1:0. В 56-та минута отбора на Хетафе остана и с човек по-малко, след като Руано удари през лицето Манджукич и получи директен червен картон. Футболистите на Атлетико атакуваха до края, но не стигнаха до втори гол, поздравявайки се с минимална победа.

След тези резултати първите пет отбора в Ла Лига са събрани в разлика от две точки един от друг. Лидери са Барселона и Севиля  с по 22 точки, трети е Реал Мадрид с 21, а Валенсия и Атлетико Мадрид имат актив от по 20.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА