Last news in Fakti

30 Октомври, 2014 12:00 531 0

Нюкасъл излъга Сити, Саутхемптън би в голово шоу

  • сити-
  • саутхемптън-
  • "кепитъл уан къп"

Давид Силва се контузи в началото на мача срещу Нюкасъл

Нюкасъл излъга Сити, Саутхемптън би в голово шоу - 1
Снимка: БТА/АР

Отборът на Нюкасъл шокира шампиона на Англия и защитаващ титлата си от турнира "Кепитърл Уан Къп" тим на Манчестър Сити и го изхвърли от надпреварата след успех с 2:0 при гостуването си на "Етихад Стейдиъм". Възпитаниците на Алън Пардю поднесоха голямата изненада на този кръг, благодарение на голове на младия Роландо Аарънс в 6-ата минута на срещата и на Муса Сисоко в 75-ата. Освен поражението, домакините трябваше да преглътнат още един горчив хап, след като още в самото начало на срещата една от звездите в състава на Мануел Пелегрини - Давид Силва, получи контузия на коляното и трябваше да бъде принудително заменен от Самир Насри.


Отборът на Саутхамптън, който се намира на второ място в класирането на Висшата лига, продължи да впечатлява с изявите си, класирайки се на 1/4-финалите след успех с 3:2 над Стоук Сити на негостоприемния "Британия Стейдиъм".

Възпитаниците на Роналд Куман изпуснаха аванс от два гола, но въпреки това стигнаха до победата благодарение на късно попадение на Грациано Пеле две минути преди края на редовното време.

Италианският голаджия на "светците" откри резултата с красиво изпълнение в шестата минута на двубоя, а Шейн Лонг удвои аванса на "светците" след половин час игра. Въпреки това домакините не се предадоха и Стеван Нзонзи върна отбора си в мача четири минути след почивката, а Маме Бирам Диуф с глава в 82-ата бе на път да прати мача в продължения.

Тогава обаче отново дойде отлична възможност за Грациано Пеле, който отблизо препарира Асмир Бегович в 88-ата минута, за да донесе успеха на Саутхамптън.

Срещата ще се запомни и с глупавия червен картон, който резервата на домакините Питър Крауч си изкара.

Високият нападател на "грънчарите" се появи в игра в 73-ата минута на срещата и издържа на терена само 14 минути преди да бъде изгонен за два жълти картона в 87-ата минута само минута по-късно гостите отбелязаха третия си гол в срещата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА