Last news in Fakti

22 Януари, 2015 12:14 1 273 0

Румен Петков: Ако не беше министър Кралев, нямаше да има Нощ на скоковете

  • румен петков-
  • красен кралев-
  • нощ на скоковете-
  • мотоциклетизъм-
  • богдан николов

Мотосъбитието беше открито от министъра на младежта и спорта Красен Кралев

Румен Петков: Ако не беше министър Кралев, нямаше да има Нощ на скоковете - 1
Снимка: Bfm.bg

„Ако не беше намесата на министър Кралев, нямаше да я има Нощта на скоковете. Той осигури таксата“, заяви председателят на Gran Prix Bulgaria Румен Петков.

На 10 януари в зала „Арена Армеец“ се проведе невероятен спектакъл, който бе наблюдаван от милиони зрители пред екраните, а в самата зала присъстваха над 8000 души.

„В наше лице имате приятел и партньор. Може да разчитате на нашата подкрепа в рамките на нашите възможности“, отговори спорният министър Красен Кралев на специална пресконференция, чийто повод бе юбилеят на Богдан Николов.

Президентът на Българската федерация по мотоциклетизъм навърши 60 години. Той бе награден със сребърен ключ за изключителното му заслуги за разцвета на този спорт у нас.

„Едно огромно благодаря на Богдан Николов за целия му принос като състезател и мениджър. Да си жив и здрав и да ръководиш мъдро!“, пожела спортният министър Красен Кралев на юбиляря.

Той награди със специална статуетка Богдан Николов по повод неговата 60-годишнина. Статуетката на мотоциклетист с №6 на мотора е препратка към най-големия успех на Богдан Николов, който през 1992 г. стана световен шампион в клас Супербайк за серийни машини.

Богдан Николов олицетворява разцвета на българския мотоциклетизъм през последните две десетилетия. Той има 16 републикански титли в три класа, пет международни титли до 1992 година. През 1994 г. Николов поема ръководството на БФ Мотоциклетизъм. От 1995 до 2001 г. страната ни е домакин на пет кръга на европейските шампион по мотокрос. В края на 2000 година е основан Балканският мотоциклетен съюз, чийто президент е Богдан Николов. От 2001 до 2011 България приема 49 европейски и 28 световни кръгове от шампионати.

„Богдан Николов има изградено държавническо мислене. Той е човек, който обича родината си и е готов да се бори за нейния авторитет. Имали сме трудности. Няма случай, в който Богдан Николов той да не е говорил с респект за българската държава. Той винаги е извеждал на преден план привлекателността на страната ни и нейните хубави черти“ заяви Румен Петков.

Богдан Николов бе поздравен и от Владимир Илиев, преподавател в НСА, баща на 5-кратния рали шампион Димитър Илиев, както и от Илия Чубриков, първият българин, печелил Рали България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА