Last news in Fakti

22 Януари, 2015 15:43 1 321 0

Богдан Николов: Финансовият министър и премиерът също трябва да ни помогнат

  • богдан николов-
  • мотоциклетизъм-
  • бъдеще-
  • красен кралев-
  • държава-
  • финансиране

Според Николов ще е абсурдно, ако в първия кръг на световния шампион нашите състезатели се състезават за друга държава

Богдан Николов: Финансовият министър и премиерът също трябва да ни помогнат - 1
Снимка: БФ Мотоциклетизъм

Днес президентът на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов навърши 60 години. Той бе награден със сребърен ключ за изключителните му заслуги за разцвета на този спорт у нас.

Като една от най-значимите фигури за този спорт в миналото и настоящето, Богдан Николов коментира в специално интервю за Факти.бг какво е бъдещето на мотоциклетизма.

Румен Петков заяви, че спортният министър Красен Кралев е спасил Нощта на скоковете. Намери ли се в крайна сметка в лицето на Красен Кралев този държавник, който да помогне на мотоциклетизма?

Проблемът не е в Красен Кралев, проблемът е в държавата. Той представлява държавата. Ако не бяхме провели Нощта на скоковете, това вече щеше да бъде големият край. Сега сме без лиценз, но имаме някакви шансове, ако покрием част от задълженията, до края на февруари да ни върнат лиценза. Който и да е министър – дали е Красен Кралев или някой друг – въпросът е да не се върви наобратно, както беше при Мариана Георгиева. В крайна сметка това е политика на държавата, не само на министерството на младежта и спорта, опира и до финансов министър, и до премиер. Всичко се върти в този кръг. Колкото и да иска спортният министър, ако не иска финансовият и премиерът – няма как да стане. Това се отнася и за другите спортове, не само нашия.

Как стои въпросът с лиценза? В края на миналата година бе алармирано от федерацията, че угрозата да останем без такъв за 2015 година и родните ни състезатели да се състезават под чужд флаг е огромна.

Ние събрахме дадена част от входа, който не е кой знае какво, събираме от дарения, очакваме и самата държава да помогне, за да върнем поне една част – 50% да кажем, за да ни върнат лиценза. На 28 февруари е първият кръг на световния шампионат. Нашите състезатели на 28 февруари в Катар трябва да отидат или като българи, или като някакви други. Защото ние нямаме лиценз. Тези състезатели са подготвяни и е инвестирано в тях – и от държавата, и от нас, и от рекламодатели и родители – за да стигнат до световния шампионат. И в крайна сметка ще ги „подарим” на някоя държава заради един лиценз. Това е абсурдът от цялата работа.

Имате ли уверение, било то от спортния министър или премиера, че ще се помага на мотоциклетизма?

Въпросът не опира до уверение, а до критерий. Трябва да има някакви критерии за всички спортове – кой какво прави, какво организира, с какво допринася, какъв е смисълът от провеждането на европейски и световни шампионати. Събитието в „Арена Армеец” беше гледано от над 1 милиард зрители. Само за ставката от 60 секунди рекламата на България струва между 3.5 и 5 милиона евро. Ние трябва да имаме критерий – кой те гледа, колко те гледа, с какво допринасяш. Това е проста работа, но някой трябва да въведе някакви критерии. А не да правиш световен шампионат или световна купа и да те гледат хиляда човека, примерно. Какъв е смисълът от това нещо? Никакъв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА