Last news in Fakti

26 Януари, 2015 14:26 2 335 0

Таков: Опитахме се да разубедим Благой Найденов да става професионалист

  • михаил таков-
  • бокс-
  • благой найденов-
  • професионалист

Реших, че няма смисъл да седя повече в България - обоснова решението си Найденов да стане професионалист

Таков: Опитахме се да разубедим Благой Найденов да става професионалист - 1
Снимка: Bgboxing.org

Преди дни най-добрият млад спортист на България за 2014 година и една от най-големите ни надежди в бокса Благой Найденов обяви, че ще стане професионален боксьор.

Решението на 18-годишния състезател идва седмици, след като бе заявил, че ще остане аматьор поне до олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Редно ли бе младокът още на такава крехка възраст да се хвърля в професионалния бокс? Попитахме главния треньор на всички национални отбори на Българската федерация по бокс (БФБ) Михаил Таков, който специално за Факти.бг даде своето мнение:

„Моето мнение е, че на този етап е млад, няма още един мач при мъжете. При по-тежките категории мъжката сила идва към 22-23-годишна възраст. Мисля, че му е рано да влиза в професионалния бокс. Доста хора се опитахме да намерим приказка с него, да го разубедим, да остане в аматьорския бокс. Говорихме и с президента на федерацията, треньори, родителите му, с неговия личен треньор. Гриша Ганчев също се опита, но това е...”, заяви Михаил Таков.

Попитан какви са очакванията му за 2015 година и представянето на родните боксьори, Таков заяви: „Годината ще е много тежка, защото има три големи състезания – европейски игри през юни, европейско първенство през август и световно през месец октомври. Освен това сега завършва сезона на APB (AIBA Pro Boxing), а от март месец ще започне вторият сезон. Има и други турнири, които трябва да се играят. Годината ще е много тежка, да за живи и здрави състезателите ни”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА