Last news in Fakti

20 Февруари, 2015 12:00 626 0

„Левски” и ЦСКА рамо до рамо в битката за ТВ правата

  • левски-
  • цска-
  • позиция-
  • тв права-
  • разпределение

За реализиране на общите идеи двата клуба са готови да предприемат всички необходими за целта крайни мерки

„Левски” и ЦСКА рамо до рамо в битката за ТВ правата - 1
Снимка: Levski.bg

Столичните Левски и ЦСКА се обединиха около темата за разпределението на парите от телевизионни права в българското първенство.

Вечните съперници излязоха с обща позиция след проведена среща между членове на Управителния съвет на Левски и ръководството на „армейците”.

За реализиране на общите идеи двата клуба са готови да предприемат всички необходими за целта крайни мерки.

Вижте официалната позиция на двата клуба:

На проведената работна среща, между Управителният съвет на ПФК Левски София и Ръководството на ПФК ЦСКА София, се постигна ясна и категорична обща позиция по дискутираните теми. Двата клуба се споразумяха да предприемат съвместни действия за промяна в разпределението на приходите от телевизионни права от излъчването на футболните срещи от Българските първенства.

Беше взето решение, да се направи   общо обръщение, чрез официално писмо до Български Футболен Съюз, като носител на телевизионните права, с цел иницииране на дискусия и предприемане на необходимите стъпки за промяна на сегашния механизъм на разпределение на приходите от телевизионни права и в частност защита правата на Левски и ЦСКА, които имат най-голям дял от формирането на интереса към телевизионното излъчване на футболни срещи от Българските футболни турнири .

За реализиране на общите идеи, двата клуба са готови да предприемат всички необходими за целта крайни мерки.

ПФК Левски и ПФК ЦСКА, ще се обърнат към БФС и със специално искане за преразглеждане на тази част от Наредбата за Първенствата и Турнирите по Футбол в системата на БФС за сезон 2014/2015, която ги поставя в неравностойно положение спрямо останалите клубове, задължавайки ги да провеждат футболните срещи помежду им, само и единствено на Националния стадион „Васил Левски”, изцяло за собствена сметка.

ПФК Левски,  ПФК ЦСКА


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА