Last news in Fakti

8 Март, 2015 22:00 1 803 0

Проклятието на Рома

  • рома-
  • проклятие-
  • серия а-
  • ювентус-
  • калчо-
  • скудето-
  • титла-
  • руди гарсия

Рома е записал осем равенства в последните си 9 мача в италианското първенство

Проклятието на Рома - 1
Снимки: БТА/ AP

В края на месец септември миналата година Рома бе с пълен актив от 15 точки след пет изиграни кръга в италианското първенство. След това „вълците” загубиха дербито с Ювентус, но продължаваха с добрите си игри и в края на годината изглеждаше, че тронът на „бианконерите” е сериозно застрашен.

Наставникът на римляните Руди Гарсия дори заяви, че „Рома ще спечели титлата в Италия”. Няколко седмици след Нова година обаче стана ясно, това е в границата на немислимото.

Проклятие тегне над Рома – проклятието на равенствата. В последните си 9 мача в калчото тимът от Рим е записал осем равенства. Всичко започна на 11 януари в дербито срещу Лацио – 2:2. Последваха ремита с Палермо, Фиорентина и Емполи.

На 8 февруари Рома победи Каляри като гост, но след това отново навлезе в черна серия – равенства срещу Парма, Верона, Ювентус и Киево.

Последното бе красноречив пример за безсилието на Франческо Тоти и компания - Рома не успя да вкара гол на тим, борещ се за оцеляване.

И ако приемем, че до този момент „вълците” имаха някакъв (макар и теоретичен) шанс за скудетото, то след поредната издънка дори най-върлите привърженици на тима едва ли ще мечтаят повече за трофея.

Утре лидерът Ювентус приема Сасуоло у дома и при победа ще дръпне с 11 точки в класирането 12 кръга преди края на сезона.

Вече дори и Руди Гарсия не вижда светлина в тунела: „Дори да бяхме играли 3 часа срещу Киево, пак нямаше да вкараме”, заяви наставникът след последния мач.

Оттук нататък Рома трябва да съсредоточи всичките си усилия в запазване на второто място, което дава право на директно участие в групите на Шампионската лига догодина. Наполи е на 5 точки зад „вълците”, а тази разлика може да бъде скъсена още тази вечер, ако „адзурите” победят Интер у дома.

Проклятието трябва да бъде развалено веднага. Защото от претендент за титлата „джалоросите” могат да се окажат в ролята за претендент за топ 3.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА