Last news in Fakti

15 Февруари, 2015 18:30 1 046 0

Интер бие, Рома с нов равен

  • рома-
  • интер-
  • лацио

Лацио попари с дузпа Удине при гостуването си

Интер бие, Рома с нов равен - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Рома за пореден път в последно време направи разочароващ резултат. "Вълците" стигнаха само до 0:0 при домакинството си на последния в подреждането Парма. Новото попълнение на "джалоросите" Сейду Думбия започна от първата минута и сотана на игрището до 85-ата, но напълно разочарова с изявите си. Рома изпитваше сериозни трудности да създава положения за гол през първото полувреме. Жервиньо и Адем Ляич имаха шансове в рамките на секунди в средата на първата част да реализират гол, но ударите им бяха блокирани от футболисти на Парма.

Мъките на "вълците" продължиха и през второто полувреме. Домакините просто нямаха идея как да отбележат гол. След почивката вратарят на "дуковете" Антонио Миранте направи важно спасяване след удар на Жервиньо, а малко по-късно халфът Раджа Наинголан имаше възможност да вкара гол с удар от въздуха отблизо, но не уцели вратата. В 83-ата минута ветеранът Ашли Коул уцели греда с глава от малък ъгъл, а минута преди края отново английският ляв бек имаше шанс да опъне мрежата зад Миранте, но стреля неточно от воле след центриране отдясно.

По този начин титлата съвсем се отдалечи от "орлите". По-късно тази вечер лидерът Ювентус гостува на Чезена и при победа ще натрупа аванс от 9 точки.

 

Интер от своя страна бе на другия полюс и разби Аталанта с 4:1 при гостуването си в Бергамо.

Джердан Шакири бе точен за "нерадзурите" от дузпа още в третата минута. Това бе първи гол за бившата звезда на Байерн (Мюнхен) с екипа на италианския отбор. В 27-ата минута Макси Моралес изравни за домакините, но след това Интер натисна газта и съкруши своя съперник. Полузащитникът Фреди Гуарин опъна мрежата на два пъти, а в 72-ата минута Родриго Паласио фиксира крайното 4:1 за "черно-сините".

С успеха, възпитаниците на Роберто Манчини са на пет точки от зона "Лига Европа", а през следващата седмица гостуват в Шотландия в 1/16-финал от същия турнир. Победителят в ЛЕ ще получава златна квота за Шампионската лига.

 

След три загуби в последните си четири мача Лацио влезе в час и спечели с 1:0 визитата си на Удинезе.

Антонио Кандрева реализира единствения гол от ефектно изпълнена дузпа в 23-ата минута.

атака на Лацио завърши с центриране към Мирослав Клозе в наказателното поле. Там обаче германецът беше повален от защитника на Удинезе Мола Ваг и реферът Давиде Маса посочи бялата точка. Ситуацията беше спорна донякъде, което изглежда и натежа в решението на съдията да покаже само жълт картон на малийския футболист, вместо да го изгони, както трябваше, тъй като положението на Клозе беше голово. При последвалото изпълнение от 11-ия метър Кандрева изпрати топката в мрежата с "Паненка".
Така столичани се доближиха на 5 точки от третото място, което дава право на участие в квалификациите за Шампионската лига. Удинезе пък е в серия от само един успех в последните си пет срещи и заема 13-о място, на 8 точки от изпадащите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА