Last news in Fakti

10 Март, 2015 10:00 835 0

Обзор на последния кръг на Примера дивисион

  • барселона-
  • реал мадрид-
  • лидер-
  • примера дивисион

Примера дивисион има нов лидер

Обзор на последния кръг на Примера дивисион - 1
Снимка: БТА/АР

През уикенда се изигра 26-тият кръг от испанската Примера дивисион. Двубоите бяха интересни и завързани. Най-голямата новина е, че първенството има своя нов лидер в лицето на Барселона, които успяха да изпреварят Реал Мадрид след нова грешна стъпка на Белия балет. Ето и всички резултати:

Леванте - Ейбар 2:1

Леванте победи като домакин Ейбар с 2:1 в първия мач от 26-ия кръг на Примера дивисион. Всичко най-интересно в срещата се случи след почивката.
 
Първо напред в резултата излезе отборът на Ейбар – в 55-ата мин. Саул Перес откри. Домакините успяха да обърнат двубоя само в рамките на две минути. В 65-ата мин. Давид Барал изравни, а в 67-ата Калу Уче заби победния гол. В предпоследната минута на мача за втори жълт картон пък бе изгонен Дани Гарсия от гостите.

С победата Леванте се измъкна временно от зоната на изпадащите. Тимът е на 17-о място с актив от 25 т. Ейбар остава 13-и с 27 т.

Депортиво Ла Коруня - Севиля 3:4

Отборът на Севиля се наложи с 4:3 над Депортиво ла Коруня. Двубоят бе сравнително равностоен, а лек превес по отношение на владение на топката имаше Депортиво. Макар и това, Севиля успя да стигне до успеха. Още в 4-ата минута Карлос Бака излезе на добра позиция, но не успя да се разпише, а в 22-ата минута домакините от Депортиво отвърнаха на удара. Лукас Перес пропиля великолепен шанс.

В 28-ата минута Ориол Риера бе намерен добре в наказателното поле, след това пусна чудесен пас към Иван Кавалейро, който успя да изведе домакините напред за 1:0. Не след дълго обаче Карлос Бака намери добре Виктор Витоло, който възстанови равенството – 1:1.
 
Севиля стигна до пълен обрат в 52-ата минута, когато Видал се отчете с великолепна асистенция към Виктор Витоло, който от наказателното поле се разписа за 2:1. В 63-ата минута дузпа бе отсъдена в полза на Севиля за нарушение на Пабло Инсуа. Зад топката застана Кевин Гамейро, който без грешка се разписа 3:1.
 
5 минути след това Лукас Перес изпълни перфектно свободен удар, и като по чудо топката не се озова в мрежата. В 70-ата минута Диего Фигейрас изпусна добра възможност, а две минути след това Луисиньо комбинира с Ориол Риера, а той намали на 2:3.
 
7 минути преди края на редовното време Сидней имаше малшанса да си отбележи автогол - 4:2 за гостите, а в продължението на мача дузпа бе отсъдена в полза на домакините за нарушение на Лукас Пареха. Лукас Перес изпълни 11-метровия наказателен удар точно и така бе оформен крайният резултат 3:4.
 
В класирането Севиля заема 5-о място с 49 точки, а Депортиво е 16-и с 25.

Атлетик Билбао - Реал Мадрид 1:0

Атлетик (Билбао) победи изненадващо у дома Реал (Мадрид) с минималното 1:0. Ариц Адурис (26) реализира победното попадение за „баските” срещу „кралския” клуб, който записа втора поредна грешна стъпка в битката за титлата след домакинското равенство 1:1 срещу Виляреал в миналия кръг.

Домакините започнаха по-активно, подкрепяни от близо 50 000 зрители, и усилията им дадоха резултат в 26-ата минута. Тогава включилият се в атака Оскар де Маркос върна назад към Микел Рико, който центрира в наказателното поле, а Ариц Адурис реализира с глава за 1:0, пращайки топката в горния ляв ъгъл на безпомощния Икер Касияс. Две минути по-късно Горка Ираисос спаси удар на Бейл, намиращ се положение на засада. 
 
Гостите трудно намираха път през сгъстената отбрана на баските. Все пак в добавеното време на първата част при контраатака Марсело нахлуе през центъра, но след шут на бразилеца се стигна до корнер, който съдията Ундиано Майенко не позволи да бъде изпълнен.
 
След почивката „белият балет” увеличи оборотите, но пропуски направиха последователно Бензема, Роналдо и Иско. В 76-ата Адуриц надскочи Пепе и топката се отклони от гредата, за да излезе в аут. 
 
В 83-ата минута Бейл можеше да вкара страхотно попадение с шут от далечна дистанция, но топката се отклони от напречната греда. До края на мача гостите така и не съумяха да стигнат поне до изравняване. 
 
След поражението си Реал (Мадрид) е вече на второто място с 61 точки. Атлетик (Билбао) е осми с 33 точки. 

Елче - Алмерия 1:0

Елче постигна много важна победа в борбата си за оцеляване в Примера дивисион. Отборът се поздрави след минималното 1:0 над Алмерия и вече заема 14-ата позиция с актив от 27 точки. Голмайстор стана Виктор Родригес. Бившият футболист на Левски Гари Родригес се появи в игра в края на срещата.

Победният гол падна още в 6-ата минута на двубоя. Тогава Джонатас  направи страхотен пробив по крилото и центрира в наказателното поле, където нападателят само насочи кълбото в мрежата.
 
С това поражение Алмерия  се свлече в зоната на изпадащите на 18-ата позиция с 24 точки. 

Гранада - Малага 1:0

Гранада постигна изненадваща и много ценна победа с 1:0 над Малага в мач от 26-ия кръг на Примера дивисион. Предвид местата на двата тима в класирането, андалусийците бяха големият фаворит, но домакините успяха да подхлъзнат съперника си и да стигнат до успеха. Трите точки дойдоха след автогол на Игнасио Камачо, но бяха напълно заслужено, тъй като през целия мач Граната бе по-добрият отбор на терена.

През първото полувреме домакините направиха един куп пропуски, но все пак усилията им бяха възнаградени в 57-ата минута чрез нещастния автогол на Камачо, който вкара топката в собствената си врата при опит да избие изстрел с глава. Малко по-късно Камачо бе много близо до това да се реваншира, но страхотният му шут от далечно разстояние срещна гредата.
 
До края на мача Гранада бе отборът с по-добрите шансове, докато Малага така и не успя да направи нещо по-запомнящо се, заради което напусна терена от губещата страна.
 
В класирането Малага е на седмо място с 41 точки, докато Гранада остава на предпоследната 19-а позиция, но вече с 22 точки, на 3 зад спасителното 17-о място, на което в момента е Леванте.

Барселона - Райо Валекано 6:1

Барселона срази Райо Валекано с 6:1 в мач игран на стадион "Ноу Камп". Така момчетата на Луис Енрике се върнаха на върха в таблицата. Каталунците имаха тотално превъзходство, но се оттеглиха на почивка само се един гол преднина, реализиран от Луис Суарес още в петата минута.

В началото на второто полувреме Барселона изпепели надеждите на "пчеличките". Пике направи добавка след като Алба уцели гредата, а после Райо остана с човек по-малко заради червения картон на Тито. Лео Меси пропусна дузпата, но беше точен при повторното изпълнение.
 
Звездата на Барса имаше нужда от 12 минути, за да оформи своя хеттрик. Така той вече има 30 гола през сезона в първенството и се изравни с Кристиано Роналдо. Десетина минути преди края Дани Алвеш беше изгонен, а Буено вкара отсъдената дузпа. В добавеното време Суарес вкара втория си гол в мача след подаване на Меси.

Победата позволи на новия водач Барселона да събере 62 пункта и да изпревари с точка досегашния лидер Реал. Райо Валекано е в средата на класирането с 29 точки.

Реал Сосиедад - Еспаньол 1:0

Реал Сосиедад спечели с минималното 1:0 срещу Еспаньол. Единственото попадение в срещата падна в 38-та минута, когато Серхио Каналес се възползва от груба грешка на Кико Касия и изпрати топката в опразнената врата.

Реал Сосиедад доминираше и през второто полувреме на срещата, но така и не успя да вкара повече попадения. Играчите на Еспаньол трудно стигаха до опасности пред вратата на Руи.
 
Реал Сосиедад се изкачи на единадесета позиция с 30 точки, докато Еспаньол остана на девето място с 32 точки.

Виляреал - Селта Виго 4:1

Отборът на Виляреал се върна на победния път, след като в последните си два мача записа равенство срещу Реал (Мадрид) и загуба от Барселона за Купата на краля. „Жълтата подводница” разгроми гостуващия Селта Виго с 4:1.

Головете за домакините отбелязаха Джовани дос Сантос (41’) Матео Мусачио (45+1’), Лусиано Вието (73’) и Жерард Морено (84’). Автор на попадението за Селта бе Аугусто Фернандес (50’).
 
Тимът на Марселино взе комфортен аванс в края на първата част. Дос Сантос откри резултата в 41-вата минута, а в добавеното време Мусачио удвои аванса на домакините. В началото на второто полувреме Фернандес намали изоставането на Селта.
 
Влезлият като резерва Вието отново върна аванса от два гола на домакините в 73-тата минута, когато завърши подобаващо извеждащ пас на Пина. Отново Пина асистира за четвъртото попадение, след като в 84-тата минута изведе Морено сам срещу Алварес и испанецът не сбърка, оформяйки крайното 4:1.
 
С победата Виляреал вече има 48 точки на шестата позиция и отново е само на точка от петия Севиля. Селта остава десети с 32.

Атлетико Мадрид - Валенсия 1:1

Атлетико (Мадрид) и Валенсия завършиха 1:1 в дербито от 26-ия кръг на испанската Примера Дивисион. Публиката на "Висенте Калдерон" си тръгна разочарована, защото не видя очакваното зрелище. Действията на двата отбора бяха предпазливи, интересните положения пред вратите - малко. 

Домакините поведоха в 33-ата минута, когато след изпълнение на свободен удар Фернандо Торес свали топката в наказателното поле. Там Тиаго не успя да я отиграе, но при добавката Коке не сгреши - 1:0 за "дюшекчиите".
 
В 70-ата минута Тиаго овладя пас на Коке и разтресе гредата с шут от удобна позиция. В 78-ата минута равенството закономерно беше възстановено. Парехо удари гредата след изпълнение на фаул, а Мустафи се оказа най-съобразителен в суматохата пред вратаря Моя и с глава довкара топката в мрежата за крайното 1:1.
 
Гостите завършиха мача с човек по-малко, след като малко преди последния съдийски сигнал Хави Фуего беше изгонен от игра.
 
По този начин "дюшекчиите" пропуснаха шанса си да доближат лидерите Барса и Реал (Мадрид). Тимът на Диего Симеоне има 55 точки и изостава на 6 от "Белия балет" и на 7 от лидера в класирането. Валенсия е четвърти с 54 т.
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА