9 Май, 2015 17:03 934 0

България аут от юношеското Евро 2015

  • българия-
  • евро 2015-
  • аут

Националите ни не успяха да се справят със съпротивата на класният тим на испанците

България аут от юношеското Евро 2015 - 1
Снимка: БТА

Отборът на България се бори мъжки, но допусна втора загуба на Европейското първенство за юноши до 17 години, след като отстъпи на Испания с 1:2 пред над 7000 зрители на "Лазур" в Бургас. Поражението пък изхвърли младите ни таланти от надпреварата и третата среща за българите ще бъде протоколна.

Преди това "лъвчетата" паднаха и в дебюта си с 0:2 от друг от фаворитите в група "А" - Хърватия. Така българите останаха на последно място преди срещата с Австрия без спечелена точка, но няма шанс за първите две места, където досегашните им съперници имат съответно 6 точки - "шахматистите" и четири - "иберийците".

Куки откри за Испания в 11-ата минута. Голмайсторът бе изведен от капитана Алена след заучено статично изпълнение и не остави шансове на Наумов.

Единственото и историческото първо попадение за България на европейско първенство до 17 години отбеляза Тонислав Йорданов от Литекс в 35-ата минута за 1:1. Вратарят на Атлетико (Мадрид) сбърка фатално, когато тръгна да поема върната от Даниел Морер топка, но стори това много лошо и Йорданов бе изключително съобразителен да отнеме топката и да я прати в мрежата.

Втората част започна с натиск на гостите, които след няколко удара отново поведоха в резултата. Това се случи в 47-ата минута, когато след ново заучено положение на фаул Вилалба бе оставен непокрит на 10 метра от вратата и се разписа за 1:2.

До края на срещата и двата тима имаха своя шанс да стигнат до нови попадения, но по чистите ситуации си останаха за тима от Пиренеите, като на два пърти гредите помагаха на националите ни. Все пак резултатът се запази и България няма да има шанс за продължаване в следващата фаза на европейското първенство.

На 12-и май "трикольорите" излизат в Созопол в последен мач от турнира срещу Австрия, като при победа ще завършат на трето място в групата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА