Last news in Fakti

10 Май, 2015 20:15 763 0

Гърция и Италия с победи на европейското за юноши

  • гърция-
  • италия-
  • победи-
  • евро 2015-
  • българия-
  • юноши-
  • 17 години

Южните ни съседи са на крачка от четвъртфиналите на турнира

Гърция и Италия с победи на европейското за юноши - 1
Снимка: uefaunder17.bfunion.bg

Гърция победи с 1:0 Шотландия и окупира второто място в Група С на Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години, което се провежда в България, предадоха от официалния сайт на Българския футболен съюз. Двубоят се игра пред 1154 зрители на „Созопол Арена”.

Още в 6-та минута Том Макинтайър удари гредата на гръцката врата. Гърците отговориха с опасно положение едва в края на първата част – Кирциалидис бе изведен сам срещу вратаря на Шотландия, но той спаси удара му. В 39-та минута при идентична ситуация обаче Павлидис не сгреши и изведе Гърция напред в резултата – 1:0. В 58-та минута гредата помогна и на шотландците – след разбъркване в наказателното им поле топката стигна до Мингос, който шутира много силно, но топката срещна гредата.

В класирането в групата води Франция с 6 точки, пред Гърция с 4, Русия с 1 и Шотландия без спечелена точка. В последния кръг на 13 май Франция играе с Гърция в Созопол, а Русия с Шотландия в Сливен.

 

Националният отбор на Италия пък записа първа победа на ЕВРО 2015, след като се наложи с 2:0 над селекцията на Република Ирландия, в двубой от група „D”, игран на стадион Берое в Стара Загора. Попаденията за италианците реализираха Симоне Ло Фасо в 9-ата и Симоне Мазоки в 56-ата минути. Със спечелените три точки, италианците се изравниха на първото място в групата със състава на Англия, който е с мач по-малко. Ирландците пък остават с 1 точка.

„Адзурите” започнаха по-активно срещата и още в 9-ата минута стигнаха до откриване на резултата. Отлична многоходова атака на италианците по десния фланг бе завършена от Симоне Ло Фасо, който с мощен шут матира стража на Ейре. Само минута по-късно символичните домакини бяха много близо до изравняване на резултата, но играч в „зелено” пропусна да отбележи от чиста позиция, след центриране отдясно. До края на първата част играта бе равностойна, като в епизодичните опити на ирландците да стигнат до изравнителен  гол, вратарят на Италия Донарума бе на своето място.

С началото на второто полувреме, първата опасност за гол се откри пред селекцията на Ейре. В 41-ата минута Джейми Аерн се озова на стрелкова позиция, но изстрелът му премина покрай вратата. В 52-ата минута ирландците стигнаха до най-чистото си положение за гол, но влезлият като резерва Джошуа Барет не успя да реализира, останал очи в очи с Донарума.

Само четири минути по-късно италианците демонстрираха своята класа и моментално наказаха пропуските на съперника. Влезлият като резерва Симоне Мазоки се възползва от грешка в защитата на „зелените” и с прецизен изстрел удвои резултата, като по този начин оформи и крайното 2:0.

До края на мача адзурите пропуснаха да запишат още по-изразителна победа, като с пропуски пред противниковата врата се отличиха Кутроне и Дегл’Иноченти.

В следващия кръг Италия среща Холандия, а Ирландия ще играе срещу Англия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА