17 Май, 2015 22:16 2 520 0

Ето какво се случи кръг преди края в Ла Лига (Обзор)

  • ла лига-
  • барселона-
  • реал (м)-
  • севиля-
  • примера

Барселона стана шампион след успех над Атлетико (М)

Ето какво се случи кръг преди края в Ла Лига (Обзор) - 1
Снимка: АП/БТА

Испанският шампионат върви към своя край, а малко останаха неотговорените въпроси кръг преди края му.

Барса е новият шампион в Ла Лига

Барселона завоюва 23-ата си шампионска титла в Испания след победа с 1:0 като гост над миналогодишния първенец Атлетико Мадрид.

На "Висенте Калдерон" каталунците успяха да вземат своето и вече и на теория са недостижими на върха в класирането с четири точки преднина пред преследвача си Реал Мадрид.

Единствения гол в двубоя бе дело на невероятният Лионел Меси в 65-ата минута. Аржентинецът направи двойно с Педро в наказателното поле и стреля през трима, насочвайки кълбото в далечния долен ъгъл.

Така на тимът воден от Луис Енрике му остава само да изиграе един протоколен мач с Депортиво Ла Коруня след седмица, а двете съботи след това ще са два финала съответно за Купата на краля и трофеят в Шампионската лига. Атлетико (М) остава 3-ти, на 3 точки от четвъртия Валенсия, но ще трябва да не губи в следващия си мач за да е сигурен бронзов медалист.

Реал (М) също спечели срещата си, но ще се примири с второто място

Отборът на Реал (М) свърши своето в днешния си мач и надигра категорично с 4:1 Еспаньол при гостуването си.

Успехът дойде благодарение на хеттрика на Кристиано Роналдо, който отново показа блестящата си форма. Един гол добави Марсело, а Кристиан Стуани бе върнал интригата за кратко с изравнителното си попадение в 73-ата минута.

Победата обаче бе пирова, тъй като още с равенството 2:2 срещу Валенсия, Кралският клуб удещаше, че мечтата за трофея вече е далечен блян.

Севиля заплете борбата за 4-ото място

Големият въпрос остава кой ще има силата да се пребори за последната квота, даваща право на участие в Шампионската лига. В битката за 4-ото място са замесени тимовете на Валенсия и Севиля.

Финалистът в Лига Европа постигна важна победа с 2:1 в домакинството си на Алмерия на "Рамон Санчес Писхуан". Севилци направиха пълен обрат от 0:1, а героят в мача бе Висенте Ибора, който вкара и двете попадения за тима си в 65-ата и 71-ата минута.

Преди това Алмерия откри резултата в 30-ата минута, когато Джонатан Зонго напредна отляво и подаде за непокрития Тиеви Бифума, който засече топката в опразнената врата. След тази победа Севиля събра актив от 73 точки и се приближи само на една зад Валенсия, като така запазва шанс в последния кръг да се пребори за четвъртото място.

"Прилепите" от своя страна пък пропуснаха да решат проблемите си и трябваше да се задоволят с реми 1:1 срещу днешния си съперник - Селта Виго.

Желанието за оцеляване е голямо

В борбата за оцеляване нещата също изглеждат изключително интригуващи, след като цели 4 тима могат да се сбогуват с елитния си статут. Това са тимовете на Алмерия (32 т.), Ейбар (32 т.), Гранада (34 т.), Депортиво (34 т.).

Единственият сигурен отпадащ засега е Кордоба (20 т.).

Днес, освен поражението на Алмерия с 1:2, другите застрашени тимове доказаха, че ще се борят със зъби и нокти до самия край, за да останат поне още един сезон в Примера дивисион. Ето и какви резултати постигнаха те:

Депортиво - Леванте 2:0

Хетафе-Ейбар 1:1

Реал (С) - Гранада 0:3

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА