Last news in Fakti

5 Юни, 2015 10:59 1 061 0

Контадор спечелил Джирото с измама?

  • контадор-
  • измама-
  • велосипед-
  • джиро

Обвиниха испанеца, че използвал велосипед с мотор

Контадор спечелил Джирото с измама? - 1
Снимка: БТА/АР
Алберто Контадор е спечелил Джирото с измама. Това твърди френският вестник „Екип”. Според изданието испанецът, състезаващ се за отбора на Tinkoff-Saxo, е използвал велосипед с мотор. По време на състезанието Контадор смени два пъти своя велосипед – в 5-ия етап и в 16-ия.
 
В 16-ия етап бе обяснено, че испанецът е имал проблем със задното колело и са наложи неговият съотборник Иван Басо му предоставил своя велосипед. Кадри на италианския телевизионен канал RAI показват, че Контадор не е имал проблем, а Басо е продължил, без да изчака пристигането на технически екип, твърди „Екип”. Представител на Организационния комитет на състезанието също е потвърдил за това.
 
Собственикът на Tinkoff-Saxo Олег Тинков пък публикува в личния си профил в една от социалните мрежи снимка на спуканата гума на велосипеда на Контадор. Изданието припомня, че от Международния колоездачен съюз са проверявали два пъти велосипеда на Контадор по време на състезанието – след 17-ия и 18-ия етап.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА