Last news in Fakti

30 Юни, 2015 10:58 963 1

Стойчо Стоев: Вечното дерби ще липсва на всички

  • стоев-
  • левски-
  • цска-
  • вечното дерби-
  • селекция

Не познавам новите шефове в Левски, сподели треньорът

Стойчо Стоев: Вечното дерби ще липсва на всички - 1
Снимка: БТА
Треньорът на Левски Стойчо Стоев призна, че Вечното дерби срещу ЦСКА ще липсва на цяла България. Според него случващото се при „армейците” и Локомотив (София) е доста неприятно за българския футбол и се надява двата тима скоро да се върнат в елита. 
 
"За ЦСКА не знам каква е рецептата. Там си има хора, които се стремят да вдигнат клуба. Да не забравяме и Локомотив, който остава в периферията, а е клуб с успехи и традиции. Не бива с лека ръка да се игнорира. Надявам се и двата клуба скоро да се върнат в "А" група. Не е важно дали мен ме е заболяло за Локо, лошото е, че ситуацията е такава. Клубът трябва да тръгне отнякъде, за да може да се върне там, където му е мястото. В момента обаче мисля само за Левски. Аз съм се срещал с ЦСКА на терена, това не е нещо непознато за мен. Играл съм доста мачове срещу тях и с Миньор и с Лудогорец. Естествено, Вечното дерби е нещо, което няма как да бъде заменено и ще липсва на цяла България", сподели Стоев в интервю за ТВ7.
 
"Хубавото е, че вече имаме двама нови състезатели, но селекцията продължава, защото ни трябват още играчи. Знаехме, че това няма да е лесен процес по ред обективни и субективни причини. Нещата стават трудно, защото не можем да осигурим някакъв особен финансов просперитет на новите попълнения. При нас финансовите възможности са такива, че по-скоро даваме шанс за изява на тези футболисти. Стратегията ни ще бъде да взимаме млади играчи, покрай които и нашите юноши да се развиват и в бъдеще „Левски” да е сериозен отбор. Преговаряме и с други футболисти, надявам се двете нови попълнения да са повлекли крак и да се разберем и с другите бързо. Парадокс е, че вече е трудно да привлечем български играчи, но такива са реалностите. С чужденците по-лесно се преговаря. Напълно възможно е да вземем предимно чужденци. Преговаряме и с българи, но засега няма резултат. Важното е да са качествени играчи. Имаме интерес към Бранеков, но нямаме окончателен отговор. Той има оферта от Шотландия и трябва сам да прецени. Доста състезатели са играли и в Левски и в ЦСКА, така че не виждам проблем. Важното е играчът да е добър и да си върши работата, а и от него си зависи дали публиката ще го приеме", каза още треньорът за случващото при „сините”.
 
"Говоря основно с Гонзо и Тонев, не познавам новите шефове. С Батков също твърде малко работихме и се виждахме, но според мен трябва да му се отдаде дължимото. Дори и с грешките, които е правил, той е дал немалко на Левски. Целта бе редуциране на бюджета, за да се гарантира редовното изплащане на заплатите. Мисля, че няма да имаме проблем през новия сезон. 6 милиона е цялата сума за клуба, за школата, за задължения. Много малка част от тази сума ще е за първия отбор. Не познавам господата, които идват в клуба. Не мога да коментирам нищо свързано с тях. Работя само с Иво Тонев. Публиката обича емблемата Левски и клуба и предполагам, че ще продължават да го обичат, независимо кой свързван с него. Трудно е да кажа какво ще стане през новия сезон. Лудогорец е финансово стабилен клуб и нещата са нормални във всяко отношение, което им дава предимство. Твърде рано е да се каже дали те няма да имат никаква конкуренция и през новия сезон", завърши Стоев.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бивш левскар

    0 0 Отговор
    Никак няма да ми липсва нито дербито нито българският футбол.