Last news in Fakti

21 Юли, 2015 13:30 1 446 0

Какво знаем за Милсами (Орхей)?

  • лудогорец-
  • милсами-
  • орхей-
  • молдова-
  • илан шор-
  • шампионска лига

Президентът на клуба е кмет на град Орхей, а освен това е женен за руска поп певица

Какво знаем за Милсами (Орхей)? - 1
Снимка: БТА

Днес от 18:00 часа молдовският шампион Милсами (Орхей) приема българския такъв – Лудогорец, в среща-реванш от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Преди седмица в Разград гостите стигнаха до победа (1:0), която никой не очакваше и която сега ги поставя в полпозишън за класиране напред.

Лудогорец вече се прочу на европейската сцена, след като през сезон 2013/14 игра четвъртфинал в Лига Европа, а през миналия се класира и за груповата фаза на Шампионската лига.
     
Кои обаче са Милсами (Орхей)? От европейската футболна централа УЕФА публикуваха на официалния си сайт материал, който дава повече информация за скромния молдовски шампион, който е напът да отстрани Лудогорец.

Основан през 2005 година, прякорът на Милсами също е „орлите“. През лятото на 2010 година 23-годишният молдовски бизнесмен Илан Шор поема кормилото на клуба . По време на първия му сезон отборът заема третото място в местното първенство, а през 2012 година печели и първия си трофей – Купата на Молдова.

През сезон 2013/14 Милсами отстранява Дюделанж и Шахтьор (Солигорск) в квалификационните кръгове на Лига Европа, преди да бъде елиминиран от Сент-Етиен.

Треньор на тима е Юри Остипенко – бивш играч на Милсами. Под неговото ръководство през миналия сезон „орлите“ спечелиха първа титла на страната. Те финишираха с еднакъв брой точки (55) с Дачия и Шериф, но печели златото заради по-добри показатели.

Успехите на Милсами се дължат на екипната игра и дух. В тима има много таланти, а само четирима от стартиралите срещу Лудогорец в Разград бяха чужденци.

Президентът на клуба е женен за руската поп певица Жасмин, а освен това е и кмет на град Орхей – намиращ се на 40 километра от столицата Кишинев.

„Молдовският футбол ми носи голяма радост. Ако трябва да избирам дали да гледам мач на Барселона или да седя у дома и да наблюдавам Милсами, ще избера второто“, споделя Илан Шор.

Милсами предпочита да играе със схема на игра 4-5-1, като е много добър и при статичните положения. В Разград победният гол падна именно след изпълнение на корнер.

Без съмнение ни предстои интересен двубой, а задачата на Лудогорец няма да е никак лека. Букмейкърите дават предимство на българския шампион, но дали разградчани ще съумеят да отбележат два гола в Орхей?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА