Last news in Fakti

21 Юли, 2015 08:00 834 0

Време за мъже

  • лудогорец-
  • милсами-
  • шампионска лига-
  • време за мъже

Ще успеят ли българските шампиони да победят молдовския първенец в Орхей?

Време за мъже - 1
Снимка: БТА

Сезонът да приключи, преди още да е започнал!  След броени часове Лудогорец ще излезе за най-важния двубой от сезона, който ще предопредели развоя на идните месеци.

Клишето за „най-важен” мач важи с огромна сила за шампионите ни, които са на прага на срамно отпадане още във втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

От 18:00 часа българско време те гостуват на молдовския първенец Милсами, който ги победи преди седмица в Разград с 1:0. Задачата изглежда трудна, но в никакъв случай не и невъзможна.

Ще бъде жалко, ако сезонът на Лудогорец приключи още през месец юли. Защото без европейски футбол разградчани – шампиони на страната ни в четири поредни години – ще потънат в забвение.

Но те сами са си виновни. Къде спортно-технически, къде ръководни, грешките са много... Тимът, който преди месеци стана първият български отбор с победа в „лигата на богатите”, сега се мъчи срещу анонимник.

А  това стъпало е повече от решаващо. В следващия кръг Лудогорец ще се изправи срещу преодолим съперник (б.ред. почти сигурно албанския Скендербеу), а прескочи ли го – си осигурява минимум шест мача в груповата фаза в един от двата европейски клубни турнири.

Срещу Литекс в първия кръг на българското първенство „зелените” отново не бяха убедителни. Те създават положения, но не могат да ги реализират, а това е тревожно. Голът-шедьовър на Асприля пък бе олицетворение на ситуацията в Лудогорец – тотален хаос.

Треньорът Бруно Рибейро изрази увереност, че българските шампиони ще продължат напред. Букмейкърите също дават предимство на гостите.

Изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев заяви, че е дошло „време за мъже”.

Действително е дошло време за мъже. Ако сега те не покажат футболни аргументи, ще трябва да се сбогуват с мечтата си за европейски футбол. А е едва юли...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА