Last news in Fakti

15 Септември, 2015 14:59 958 0

„Левски“ представи юбилейната фланелка

  • левски-
  • фланелка-
  • юргорден-
  • юбилей-
  • представяне-
  • шал

На 10 октомври Левски ще отбележи с мач срещу Юргорден 50 години от първия си двубой в Европа

„Левски“ представи юбилейната фланелка - 1
Снимка: Facebook, Levski50

„Левски“ представи юбилейната фланелка, с която ще играе срещу шведския „Юргорден“. С този мач столичани ще отбележат 50 години от първия си двубой на европейската сцена.

Представители на Тръст „Синя България“ позираха с фланелката, както и със специално изработен за юбилея шал с надпис „Левски европейски“.

Срещата между „Левски“ и „Юргорден“ ще се проведе на 10 октомври на Националния стадион „Васил Левски“ в столицата.

„Сините“ призоваха своите фенове да напълнят стадиона и да се създаде празник, подобен на честванията на 100-годишния юбилей от създаването на клуба и мача с Лацио.

Срещу „Юргорден“ столичани изиграват първия си мач в Европа през 1965 година. В първия кръг на Купата на европейските шампиони „сините“ губят в Стокхолм с 1:2, но на реванша бият с 6:0.

От тръста съобщиха, че ретро версията на фланелката е с цена 50 лева, докато спортната версия – 72 лв. В двете са в лимитиран тираж от 1000 бройки.

Историята на този екип датира от 1965 г., когато отборът на Левски става първенец на България и клубът прави специален екип за отборната снимка на шампионите. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА