Last news in Fakti

20 Септември, 2011 15:30 1 448 0

Моуриньо продава своята "Златна топка"

Събраните от аукциона пари ще бъдат преведени на благотворителни организации

Моуриньо продава своята "Златна топка" - 1
© ЕРА/БГНЕС

Наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо реши да продаде своята "Златна топка", която получи като най-добър треньор за 2010 г. в анкетата на ФИФА. Топката ще бъде продадена на аукцион, а получените пари ще бъдат преведени на две благотворителни фондации, едната от тях на сър Боби Робсън. Моуриньо е бил преводач на Робсън, когато британецът тренираше Спортинг Лисабон. По-късно португалецът е помагал на Робсън в Порто и Барселона, след което стартира самостоятелна треньорска кариера.

Синът на покойния Боби Робсън - Марк призна, че цялото му семейство е възхитено от постъпката на Моуриньо и всички във фамилията са му много благодарни. Благотворителната фондация на името на Боби Робсън помага за борбата с рака и финансира изследвания в тази област, съобщава БГНЕС. През 2010 г., когато Моуриньо беше избран за треньор на годината, Интер под негово ръководство спечели първенството на Италия, Купата на страната и Шампионската лига. През лятото на 2010 г. португалският специалист премина в Реал Мадрид.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА