Last news in Fakti

20 Септември, 2011 23:54 3 840 0

Манчестър прегази Лийдс, Бербатов титуляр

  • манчестър юнайтед-
  • бербатов-
  • футбол

Английският шампион Манчестър Юнайтед не допусна изненада в първия си мач от турнира Карлинг Къп за сезон 2011-12, елиминирайки тима на Лийдс с класическото 3:0 в третия етап от надпреварата, съобщи sporta.bg.

Срещата има особено значение за българските фенове, тъй като българинът Димитър Бербатов най-сетне влезе в плановете на мениджъра сър Алекс Фъргюсън и записа първия си официален мач като титуляр през сезон 2011-12, като негови партньори в атака бяха опитният Майкъл Оуен и младокът Фредерико Македа.

Очаквано голяма част от основните състезатели на „червените дяволи" изгледаха срещата от резервната скамейка, а Митко Бербатов пое ролята на организатор на играта на тима си в предни позиции.

Фаворитът в срещата - Юнайтед очаквано пое инициативата от началния съдийски сигнал, но можеше да бъде наказан едва в 5-тата минута на двубоя, когато разбъркване в наказателното поле на гостите доведе до няколко рикуширали топки, заплашили вратата на младия трети страж на „червените дяволи" Амос. Там обаче на точното място се оказа Бербатов, който изчисти топката на два пъти и спаси тима си от изненада.

Английският шампион започна наказателната си акция срещу големия враг от миналото в 15-тата минута на срещата, като в основата на печелившата атака бе Бербатов. Българинът пусна брилянтен пас с едно докосване към Джи Сунг Парк, който пък намери непокрития Майкъл Оуен, а опитният англичанин не сбърка и откри резултата в полза на гостите.

Домакините опитаха да отвърнат на удара, но така и не успяха да заплашат сериозно вратата на Юнайтед през цялото първо полувреме. Те срещаха трудности да организират постепенно нападение и губеха лесно топката, а Юнайтед на свой ред бе безпощаден към края на първите 45 минути.

В 32' Майкъл Оуен се отблагодари за гласуваното му доверие по безапелационен начин, прострелвайки вратаря на Лийдс след подаване на Маме Бирам Диуф за 2:0. Само три минути по-късно отново Бербатов организира скоростна атака за Юнайтед, която премина през голмайстора Оуен, но не можа да завърши с гол след пропука на Антонио Валенсия.

Въпреки това „червените дяволи" наложиха тоталното си превъзходство с трети гол, дело на опитния Райън Гигс в първата минута на добавеното време на първото полувреме. Уелсецът сам изработи головата възможност и простреля противниковата врата с безпощаден шут с левия крак.

През второто полувреме Юнайтед не намали оборотите, въпреки изразителното си предимство и в 55-тата минута зрителите на „Елънд Роуд" станаха свидетели на поредното отлично взаимодействие между Бербатов и Оуен, което обаче не доведе до нов гол във вратата на домакините.

В последвалите минути отборът от Манчестър разиграваше дълго топката, а Лийдс се бе прибрал плътно в наказателното си поле, което го голяма степен уби и малкото интрига в срещата. В средата на полувремето на терена се завърна и талантът Дани Уелбек, който пропусна последните три мача на тима заради контузия.

Двата тима доиграха срещата без интрига, като Димитър Бербатов се отчете с още няколко добри отигравания в защита за „червените дяволи". В самия край на двубоя домакините пропуснаха отлична възможност да зарадват феновете си с почетно попадение след пропуск на Рамон Нунйес и напуснаха безславно надпреварата. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА