Last news in Fakti

21 Септември, 2011 15:03 1 799 0

МФВС награди заслужилите спортисти за 2011 година

МФВС награди заслужилите спортисти за 2011 година - 1
©БГНЕС

Заслужили спортисти и техните треньори получиха призове от министър Нейков за постигнати резултати на европейски и световни първенства. На официална церемония в Министерството на Спорта родните ни атлети бяха отличени за постиженията си на международните форуми през 2011 година.

"Мисля, че постиженията ни от тази година са предпоставка за успехи на Олимпиадата в Лондон", каза министър Нейков след награждаването на спортистите. "Тези постижения показаха нивото на подготовка на някои от федерациите и спортистите. Тази година е наистина трудна по отношение на конкуренцията, защото е предолимпийска и се гонят квоти", коментира министър Нейков.

Той обясни и какво ще представлява т.нар. държавен тим, който ще облагодетелства спортистите, спечелили квоти за Олимпиадата. "Идеята е да се чувстват по-спокойно, най-вече от финансова гледна точка. Успешните ни състезатели ще имат друг стандарт на подготовка. Не е редно тези състезатели, които са покрили олимпийски квоти да попаднат под общото наименование на всички състезатели във федерацията. Те трябва да са изведение на друг стандарт и друг начин на работа".

Сред наградените бяха Станка Златева, Елис Гури, Иво Ангелов, Радослав Великов, боксьорите Тервел Пулев и Георги Андонов, плувецът Петър Стойчев, състезателките по кану-каяк Станилия Стаменова, Даниела Недева и Беренике Фалдум, лекоатлетките Ивет Лалова и Ваня Стамболова, предаде репортер на БГНЕС. Министерството отличи и спортисти с увреждания - Стела Енева, Дечко Овчаров, Мустафа Юсеинов и Радослав Златанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА