Last news in Fakti

1 Ноември, 2015 10:43 671 0

Манчини ликува, Гарсия беснее

  • манчини-
  • гарсия-
  • дерби

Интер спечели в голямото дерби на Италия с Рома

Манчини ликува, Гарсия беснее - 1
Снимка: БТА/ AP

Наставникът на Интер Роберто Манчини бе повече от доволен от победата с 1:0 над Рома в дербито на 11-ия кръг в Серия "А". Той смята, че отборът му е постигнал отлична победа срещу страхотния тим на "вълците".

"Един отбор е като къща - ако нямаш солидна основа, всичко ще рухне. Смятам, че изиграхме супер мач срещу страхотния отбор на Рома, затова 1:0 е чудесен резултат. Трябваше да се борим здраво, но играчите се представиха фантастично. Не ни бе никак лесно. Радвам се, че те се забавляваха на терена. Трябваше да се справим по-добре при контраатаките ни. Гари Медел е отличен футболист, който може да действа в различни роли на терена. Смятам, че той е страхотен и не знам защо някои хора го подценяват", заяви Манчини.

Мауро Икарди остана на резервната скамейка в този мач и не влезе дори като смяна. Наставникът заяви, че това е било негово тактическо решение.

"Това бе мое решение, защото исках да изненадам Рома. Предпочетох да пусна технични играчи, които да бъдат опасни с включванията си по фланговете. Това е. Имах нужда от свеж футболист, който да атакува празните пространства в отбраната на съперника, както го направи Йоветич. Той се справи отлично и се раздаде за отбора", допълни специалистът.

На другия полюс бе треньорът на Рома Руди Гарсия, който смята, че отборът му незаслужено е загубил в дербито.

"Ако погледна на мача като цяло, смятам, че това бе незаслужена загуба. Статистиката показва, че представянето ни не бе отлично, но със сигурност бе поне добро. Липсваше ни решимост пред гола, но ако играем така и занапред, ще спечелим много срещи. Ханданович бе играч на мача, а това казва всичко", смята Гарсия.

Един Джеко бе големият грешник за "вълците" като пропусна няколко добри възможности за гол.

"Той има нужда да играе редовно, за да подобри физическото си състояние. Можехме първи да поведем и това щеше да промени хода на мача. Заслужавахме да стигнем поне до равенство, дори и само заради положенията, които създадохме с 10 души на терена. През първото полувреме Един бе твърде изолиран, но това се промени след почивката. Когато центрираме в наказателното поле, не е задължително да търсим само Джеко, имаме и други опции", допълни французинът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА