25 Ноември, 2015 21:08 593 0

Баскетболистките ни с второ поражение

  • българия-
  • гърция-
  • евро 2017

Родните националки отстъпиха пред Гърция

Българският национален отбор по баскетбол за жени регистрира второто си поражение по пътя си към Евро 2017.

Българките не успяха да се преборят със силният тим на Гърция и отстъпиха с 40:74 (11:19, 10:23, 10:15 и 9:17) в мач от група "F" на европейските квалификации.

Гъркините успяха да поведат и в края на първата част водеха с 19:11. През втората четвърт гостите бяха отново по-добрият отбор на терена, като увеличиха разликата в резултата на 21 точки - 42:21. През третата част българките продължиха с неубедителната си игра, като гъркините натрупаха преднина от 26 точки - 57:31. По подобен начин се разви и последната четвърт.

Най-резултатна за България бе Радостина Димитрова (14), която завърши с 11 точки. Тя беше и единствената с двуцифрен точков актив в тима. Зорница Костова и Милена Томова завършиха с по 6 точки. За Гърция най-полезна бе Евантия Малци, която вкара 21 точки, а Стиляни Калциду записа 16 точки.

Това е втора загуба на България в група "F", след като в първия си мач срещу Русия, игран в Екатеринбург, националките отстъпиха с 39:72.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА