Last news in Fakti

9 Декември, 2015 14:22 1 073 0

България спечели домакинство на световното по волейбол през 2018 г.

  • волейбол-
  • световно първенство-
  • българия-
  • данчо лазаров-
  • домакин-
  • италия

Страната ни ще организира турнира съвместно с Италия

България спечели домакинство на световното по волейбол през 2018 г. - 1
Снимка: БТА

България спечели домакинството на световното първенство по волейбол, което ще се проведе през 2018 година. Страната ни, съвместно с Италия, ще приеме форума след три години.

Новината бе оповестена от президента на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров след заседание на изпълнителния комитет на Международната федерация по волейбол (FIVB) в Лозана.

„Този факт е следствие на едногодишните усилия на Българска федерация по волейбол, които днес се увенчаха с успех“, заяви Лазаров, цитиран от сайта на БФ волейбол.

„Искам да подчертая, че специална роля за спечелване на домакинството изигра и категоричната подкрепа на българското правителство. Сега ни чака много работа до 2018 година, но аз съм сигурен, че ще се справим - така както се справихме с Европейското първенство 2015. Това е голям ден за българския волейбол и аз поздравявам всички почитатели на волейбола, състезатели, треньори и деятели“, каза още той.

На 15 януари 2016 година в Лозана ще бъде обсъдена формулата за провеждане на световното първенство.

Вчера от федерацията съобщиха, че селекционерът на националите ни Пламен Константинов ще остане начело на тима до 2018 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА