Last news in Fakti

29 Февруари, 2016 17:31 986 0

Правителството дава $5 млн. за провеждането на Световното по волейбол

  • правителство-
  • световно първенство-
  • 5 милиона-
  • волейбол-
  • българия-
  • домакинство

България и Италия ще бъдат домакини на Световното първенство през 2018 г.

Правителството дава $5 млн. за провеждането на Световното по волейбол - 1
Снимка: БТА

Министерският съвет прие решение да подкрепи и подпомогне финансово организирането и провеждането на Световното първенство по волейбол за мъже в България през 2018 година.

Отпускат се средства в размер на 5 милиона щатски долара за домакинството на страната ни в световния шампионат по волейбол, съобщиха от Министерски съвет.

На 9 декември 2015 г. беше подписан договор между Българската федерация по волейбол и Международната волейболна федерация, съгласно който провеждането на шампионата по волейбол през 2018 година ще бъде под домакинството на две държави - България и Италия, което се случва за първи път в историята на събитието.

Планира се състезанията на най-силните отбори по волейбол да се провеждат в София, Варна, Русе и Пловдив.

България е била домакин на Световното първенство по волейбол последно през 1970 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА