Last news in Fakti

16 Декември, 2015 22:39 912 0

Фиорентина последва Рома, Наполи гази

  • фиорентина-
  • наполи-
  • купата на италия

Интер чака небесносините на 1/4-финал за Купата на Италия

Отборът на Фиорентина явно не си взе поука от провала на Рома по-рано през деня, когато "римските вълци" бяха отстранени от турнира за Купата на Италия.

"Виола" също се раздели с надпреварата, следд като отстъпи като домакин с 0:1 пред Карпи на своя "Артемио Франки".

Голът на Антонио ди Гаудио в 76-ата минута остана единствен в двубоя и изхвърли "виолетовите" вън от турнира.

Секунди преди края пък Гонзало Родригес и Джери Мбакогу бяха изгонени.

Така Карпи излиза на 20-и януари срещу Сампдория или Милан, които играят утре в 1/4-финален сблъсък.

В същото време, Наполи отсрами колегите си от серия "А" и прегази с класическото 3:0 Верона на своя "Сан Паоло". Точни за успеха на домакините бяха Омар Ел Кадури в 5-ата, Дрис Мертенс в 12-ата и Хосе Кайехон в 75-ата минута.

Наполи взе инициативата още от самото начало и набързо взе комфортна преднина. В 5-ата минута Гонсало игуаин бе изведен зад защитата, напредна то аутлинията и върна за Ел Кадури, който вкара в опразнената врата. След това в 12-ата минута Дрис Мертенс напредна на скорост, финтира защитник и заби за втори път топката във вратата на гостите за 2:0.

В 75-ата минута Наполи получи дузпа в своя полза, но Марек Хамшик пропусна от бялата точка. Още в следващата атака обаче домакините окончателно решиха всичко в своя полза, като Хосе Кайехон получи пас в наказателното поле и хладнокръвно реализира за 3:0.

Така Наполи продължава в следващата фаза на турнира, където ще има сериозно дерби срещу Интер. Срещата ще се играе също на 20 януари 2016 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА