Last news in Fakti

6 Октомври, 2011 11:06 2 274 0

430 000 долара е превел цар Киро на ФК „Литекс”

  • литекс-
  • цар киро

Кирил Рашков е превел 430 000 долара на Футболен клуб "Литекс". Такъв документ е открит в багажника на една от колите му, паркирани пред дома му. Това съобщи за Дарик един от свидетелите Васил Васев, който е поемно лице и е присъствал на обиските в Катуница.
„По време на обиска на автомобилите на Кирил Рашков един от следователите намери в багажника папка с документи, в която имаше нотариално заверен банков ордер. С него лицето Кирил Рашков отпуска паричен заем на футболен клуб „Литекс" - 430 000 долара. Той беше нотариално заверен, всичко както си му е редът. Документът го видяха и следователите, и поемните лица. Аз бях извикан като поемно лице в къщите на Рашков и ние обискирахме автомобилите, всъщност следователите, а ние бяхме там като свидетели да се види какво е намерено и какво е попълнено в протокола. Документът не е фалшификат, който да бъде уличен в нещо незаконно", обясни Васев.
„В автомобила, в който беше папката, имаше и други документи. Става дума за сив „Мерцедес 190" със софийска регистрация, който не е на името на Рашкови. Води се на жена от София или откъде беше, но вярвам, че не е нейна. Те са я взели с договор за временно ползване, предполагам. Документите обаче бяха на негово име. Това стана миналия понеделник или вторник след събитията в Катуница", разказа още Васил Васев.
Такъв документ има, потвърдиха за Дарик разследващи, пожелали анонимност. Той е в кориците на делото срещу Рашкови за укритите данъци, което заведе Окръжната прокуратура в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА