Last news in Fakti

15 Януари, 2016 17:59 1 465 2

Григор Димитров: Очаквам труден финал

  • димитров-
  • троицки-
  • финал-
  • тенис-
  • сидни

Виктор Троицки е много опасен съперник, заяви българският тенисист

Григор Димитров: Очаквам труден финал - 1
Снимка: БТА/АР

Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че е доволен, че отново ще играе финал на турнир на ATP.

Димитров днес елиминира последователно Александър Долгополов (Украйна) и Жил Мюлер (Люксембург) и ще спора в мача за трофея в австралийския град Сидни срещу сърбина Виктор Троицки.

24-годишният хасковлия първо доигра отложения заради дъжд от вчера при 4:2 в негова полза в третия сет четвъртфинал срещу Долгополов, в който постигна успех с 4:6, 4:6, 6:3, 6:4, а след това надделя и над Мюлер с 6:2, 7:6(4).

"Радвам се, че отново съм на финал. Но ми предстои още работа тук. Имам високи цели и гледам глобално на нещата. Дали е в Бризбейн, в Сидни, или на друго място, всяка победа е толкова важна, колкото и на турнир от Големия шлем или на "Мастърс". Приемам всяка среща много сериозно, но в същото време се опитвам да се наслаждавам на момента, защото когато правиш това, се чувстваш още по-щастлив", коментира Димитров.

"Денят беше добър за мен. Ако трябва да бъда честен, бях доста уморен вчера. Четири пъти излизахме на корта и трябваше да играя срещу Долгополов при доста тежки условия. Това ми отне много сили. Днес се чувствах добре. Преди двубоя разтегнах, направих си упражненията, ударих няколко топки. Радвам се, че успях бързо да приключа двубоя, а втората среща за мен беше като мач от нов ден. Не мислех много за предишния двубой или какво трябва да правя. Опитвах се да бъда концентриран върху важните акценти в моята игра", допълни той.

Димитров се стреми към пета титла в кариерата, но и първа от 18 месеца, когато за последно триумфира на турнира "Куинс" в Лондон през юни 2014 година.

Българинът игра срещу Троицки през миналата седмица в Бризбейн, където успя да постигне обрат след 5:7, 7:6(6), 6:2.

"В мача срещу него през миналата седмица изоставах със сет и пробив във втория. Той играе добър тенис на всякакви настилки. Наблюдавах няколко негови срещу тук и мога да кажа, че той може да направи изключителни неща на корта. Мисля, че двубоят ще бъде доста равностоен. Всеки един от нас трябва да излезе и да даде най-доброто от себе си. Харесвам шансовете си. Играя все по-добре с всеки мач и увереността ми расте с всяка победа. Това наистина помага много преди всеки финал", каза още Димитров.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MAINA

    0 0 Отговор
    ДАВАЙ ГРИШО СМЕЛО НАПРЕД ,ТИ СИ НАШАТА ГОРДОСТ !!! УСПЕХ НА ФИНАЛА !!!
  • 2 144

    0 0 Отговор
    Дано да загуби,гади ми се от тоя.