20 Януари, 2016 09:09 6 704 4

Създават ново първенство за ЦСКА и Локо София

  • цска-
  • локомотив софия-
  • литекс-
  • първенство-
  • бфс

Всички клубове ще трябва да представят банкова гаранция от 2,5 милиона лева

Създават ново първенство за ЦСКА и Локо София - 1
Снимка: БТА

Нов формат на първенството трябва да стартира от следващия сезон, ако Изпълкомът на БФС гласува предложението за формиране на Висша лига с 12 отбора, съобщава "Тема спорт".

Революционните промени са провокирани от най-високо ниво. Идеята е от лятото в елита да се завърнат ЦСКА и Локомотив (София) със забележката, че двата клуба трябва документално да изчистят статута си. В новият формат е предвидено място и за Литекс, който явно няма да бъде изхвърлен във втория ешелон.

Също така вече ще има железни правила за всички отбори в елита - всеки, който иска да започне новия сезон във Висшата лига, ще трябва да предостави банкови гаранции за 2,5 милиона лева, лицензиран по нови изисквания стадион с осветление и други екстри. Ще бъде сформирана работна група от юристи и спортни ръководители, които да изчистят проекта идейно и да го поднесат за гласуване.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 емо73канар

    2 1 Отговор
    Червеният тумор трябва да бъде закрит със същото постановление с което е създаден.
    Неговата съдба трябва да бъде последвана от синьото подуенско недоразумение.
  • 2 Карнобатска гроздова

    0 0 Отговор
    Тогава да върнат и Спартак Вн и Черноморец Бс в т.нар."Висша лига"!!Пфу, с тези п....стки ходове на мъстиите от БФС никога няма да имаме футбол в България!!
  • 3 ддд

    0 0 Отговор
    и една шампионска лига ако обичате
  • 4 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ-то В група стана най гледана,сега Литекс в Б и тя ще стане най гледана.
    нека уевски да си играее в а група сама-евроидиоти,тукпере -тампере