Last news in Fakti

22 Януари, 2016 15:55 1 298 1

Анулираха резултатите на Литекс

  • литекс-
  • анулиране-
  • спортно-техническа комисия-
  • левски-
  • лудогорец-
  • а група-
  • класиране

Лудогорец дръпна с 5 точки пред Левски

Анулираха резултатите на Литекс - 1
Снимка: БТА

Всички резултати на Литекс от началото на първенството до 20-ия кръг бяха анулирани. Това решение взе Спортно-техническата комисия към БФС, след като Изпълкомът преди дни потвърди изхвърлянето на "оранжевите" от "А" група.

Казусът беше дали резултатите на Литекс ще се запазят, а през пролетта на съперниците на извадения от елита тим да се присъждат служебни победи с по 3:0. Това беше и надеждата на Левски, който в случая е сериозно ощетен. "Сините" играха три пъти срещу Литекс и спечелиха 7 точки, които обаче сега се отнемат от актива им. Досега Левски и Лудогорец имаха по 38, но класирането претърпява промяна. От актива на Лудогорец пък ще бъдат извадени само 2, спечелени от шампионите в двете им срещи с ловчанлии.

По правилник, ако даден отбор бъде изваден от първенството преди края на есенния полусезон, резултатите му се анулират. За край на полусезона се счита последната среща от календарната 2015 година.

Решението на СТК:

- На основание влязло в сила решение на ДК при БФС от 16.12.2015 година и предвид факта, че нарушението е извършено през първия полусезон,  съгласно чл.24, ал.11, буква а/ от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2015/2016 година, изиграните срещи от ПФК Литекс от І-ви до ХХ-ти кръг, включително, се анулират.

- На основание влязло в сила решение на ДК при БФС от 16.12.2015 година и във връзка с чл.6,ал.7 от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2015/2016 година Литекс през следващия сезон 2016/2017 ще се състезава в "Б" група.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Има ли логика да се отнемат точки ?Не се ли анулират постиженията на отборите спечелили срещу Литекс?Не ли губи интереса към победата в мача?