6 Март, 2016 12:27 1 244 0

Миша Тейт детронира Холи Холм

  • холм-
  • тейт-
  • мма-
  • ufc-
  • титла

Още една изненада на UFC 196

Миша Тейт детронира Холи Холм - 1
Снимка: БТА/АР

UFC 196 ще остане в историята като нощта на детронираните шампиони, след като Холи Холм загуби титлата си в категория петел срещу Миша Тейт. Претендентката успя да триумфира, нанасяйки първо поражение на Холм, която до момента не познаваше вкуса на загубата и имаше 10 победи от 10 двубоя. 

Така бившата шампионка Ронда Раузи ще трябва да почака, след като преди дни публично заяви, че иска Холм да защити титлата си, за да може тя да я свали от върха след нокаута миналия ноември.

28-годишната американка си осигури шампионския пояс след убийствена задушаваща хватка, с която буквално приспа сънародничката си, пращайки я в безсъзнание. Кулминацията на двубоя дойде в петия и последен рунд, като срещата ще влезе в историята на UFC и като най-дългия финален сблъсък в тази категория.

Тейт спечели шампионския пояс в третия си опит, след като до момента имаше две загуби срещу Ронда Раузи.

„Трябваше да се хвърля като питбул на кокал - каза Тейт. - Нямаше как да я изпусна в тази ситуация. Имах страхотна тактика. Знаех, че трябва да съм търпелива и да намеря точния момент.”

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА