Last news in Fakti

29 Март, 2016 06:00 2 066 0

Приятелска среща с вкус на финал

  • италия-
  • германия-
  • приятелска среща-
  • контрола-
  • европейско първенство-
  • мюнхен

Двамата треньори ще хвърлят най-доброто, с което разполагат - макар и в приятелска среща

Приятелска среща с вкус на финал - 1
Снимка: БТА/ AP

Тази вечер от 21:45 часа българско време Германия приема Италия на „Алианц Арена“ в Мюнхен. На пръв поглед поредната приятелска среща – подготовка за предстоящото европейско първенство – но с вкус на финал.

Причината е, че остават малко повече от два месеца до началото на турнира във Франция. Отговори какво да очакваме можем да получим именно в тези контроли.

Преди дни световните шампиони загубиха от Англия с 2:3, въпреки че водеха с 2:0 половин час преди края на редовното време. Звучен шамар за Бундестима, който на европейското ще е фаворит за титлата.

Томас Шнайдер, помощник-треньор на немския национален отбор, заяви, че мачът с Италия трябва да бъде спечелен. „Резултатът е важен за нас“, сподели той, цитиран от ДПА.

Германците се нуждаят от победа, за да измият срама от двубоя с англичаните. А мачът с италианците е чудесен тест за Льов и компания, защото в директните елиминации на европейското именно „скуадрата“ може да се окаже на пътя на Германия.

Селекционерът на Италия Антонио Конте е от типа треньори, за които разлика между приятелските и официални мачове няма. Още в Ювентус 46-годишният треньор показа, че изисква максимума от своите футболисти, независимо от противника. А Германия е един от основните конкуренти на „адзурите“ за златните медали.

През миналата седмица Италия направи 1:1 в Удине срещу Испания, но бе по-добрият отбор на терена. Италианците атакуваха повече и показаха, че ще отидат на европейското с амбиции за триумф и нищо по-малко.

До началото на европейското първенство във Франция остават броени седмици и времето за подготовка и последни тестове е малко. Поради тази причина тази вечер можем да получим много отговори. Германия и Италия са сред „големите риби“, който ще атакуват европейското злато през лятото.

След мача с Испания италианският вестник „Кориере дело Спорт“ написа на първа страница „Каква Италия!“. Какво ще е заглавието в сряда сутрин?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА