Last news in Fakti

7 Юни, 2016 23:00 1 002 0

Дортмунд продължава да пазарува младоци

  • дортмунд-
  • младоци-
  • турскиоят талант емре мор

Турският талант Емре Мор се присъедини към германския клуб

Отборът на Борусия (Дортмунд) продължава да гради селекцията си около млади и перспективни футболисти.

Германският гранд привлече пети нов след края на сезона. Вестфалци купиха 18-годишния Емре Мор, който играе за националния отбор на Турция и е в състава на комшиите за Евро 2016.

Той действа като крило и пристига от датския Нордселанд с контракт за пет сезона. Засега двата клуба не разкриват сумата по сделката. Емре е известен като Турския Меси и имаше оферта също така от Ливърпул.

Преди него Борусия финализира трансферите на Усман Дембеле от Рен, на Себастиан Роде от Байерн (Мюнхен), на Марк Бартра от Барселона и на Микел Мерино от Осасуна. Трима от петимата нови на "Сигнал Идуна Парк" нямат навършени 20 години.

"Емре е изключителен талант с огромен потенциал за развитие", коментира спортният директор на Дортмунд Михаел Цорк.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА