Last news in Fakti

13 Юни, 2016 21:41, обновена 13 Юни, 2016 23:55 2 584 0

Италия "надхитри" белгийците и стартира великолепно на Евро 2016

  • белгия-
  • италия-
  • евро 2016

Емануеле Джакерини даде аванс на Скуадрата през първата част, а Грациано Пеле подпечата победата в края на мача

Италия "надхитри" белгийците и стартира великолепно на Евро 2016 - 1
Снимка: БТА/АР

Италия стартира по превъзходен начин участието си на Евро 2016. "Скуадра адзура" победи с 2:0 силния тим на Белгия в най-интересния мач от надпреварата днес.

10' - Първа възможност в двубоя за Белгия. Плътен удар отдалеч на Наинголан беше спасен с вещина от вратаря Джанлуиджи Буфон.

15' - Сериозно превъзходство за Италия във владеенето на топката. Въпреки това "червените дяволи" достигат до корнер.

17' - "Скуадра адзура" загуби топката в половината на белгийците, в следствие на което Кевин де Бройне организира бърза контраатака, но финалният му пас към Ромелу Лукаку бе разочароващ.

22' - Раджа Наинголан отново получи пространство да стреля извън накателното поле, но за щастие на италианците, силният му шут мина встрани от вратата.

В последните десетина минути на мача възпитаниците на Марк Вилмотс успяват да наложат натиск върху именития си съперник.

29' - Грациано Пеле пробва късмета си с диагонален изстрел, но не застраши мрежата на Куртоа.

32' - Гол за Италия! Джакерини се измъкна умело зад отбраната на "червените дяволи" и от няколко метра "простреля" Куртоа. 1:0 за "Скуадра адзура".

36' - Страхотен пропуск за Италия! Топката достигна до голмайстора Пеле след разбъркване в пеналта, но ударът му мина на сантиметри от страничния стълб на белгийската врата.

41' - Кевин де Бройне се измъкна от опеката на италианската защита, но преди да успее да застраши вратата на Буфон все пак бе затворен и опасността отмина.

45+1' - Край на полувремето!

52' - Белгия се опитва да наложи преса над съперника си, но безуспешно към момента. Италия достига до корнер след бърза контраатака.

53' - Великолепен шанс за Белгия! След ъгловия удар на Италия, "червените дяволи" организираха скоростна контраатака на свой ред. Ромелу Лукаку бе изведен сам срещу Буфон, но техничният му прехвърлящ изстрел премина на сантиметри от сглобката на вратата. Късмет за италианците.

56' - Вихреното начало на втората част продължава. Двата тима си размениха по още едно положение за гол, но и двамата вратари са на място. Първо Куртоа изби с добър рефлекс удар на Грациано Пеле, а секунди след това Еден Азар пробва отдалеч реакцията на Буфон, но той също се справи.

62' - Раджа Наинголан напуска игра, а на негово място влиза Дрис Мертенс.

66' - Първи жълт картон в срещата. Джорджо Киелини заслужено е декориран, след като спря непозволено Еден Азар и бързата контраатака на Белгия.

69' - Азар за пореден път опитва да пробие защитата на Италия, нахлувайки на спринт, но отново е спрян. Футболистът на Челси е един от най-активните на терена, но сякаш днес късметът не е с него.

73' - Неубедителният Ромелу Лукаку напуска игра след поредното си разочароващо отиграване в наказателното поле на противника. В игра влиза Дивок Ориги.

75' - Нова скоростна контраатака на Белгия е спряна с цената на жълт картон. Санкциониран е Едер.

76' - Трета и последна смяна за Марк Вилмотс. Излиза Симан, а мястото му ще заеме Караско.

78' - Смяна и в италианския лагер. Тиаго Мота заменя Даниеле де Роси. Секунди преди това Бонучи получи официално предупреждение за грубо влизане срещу Ориги.

82' - Шанс за Белгия! Ориги засече с глава центриране на Де Бройне, но ударът му премина над напречната греда.

89' - Финален щурм на белгийците. Разбъркване пред вратата на Буфон, но резултатът си остава 0:1.

93' - Гол за Италия. Открадната топка в средата на терена остави неподготвена "оголената" белгийска защита. Няколко разсичащи паса и топката е във вратата на Куртоа, а голмайторът е Грациано Пеле.

90+3' - Край на мача! Белгия - Италия 0:2

Ето и стартовите състави на двата тима:

Белгия: Куртоа, Симан, Алдервейрелд, Вермален, Вертонген, Витсел, Наинголан; Фелаини, Де Бройне, Азар, Лукаку

Италия: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини; Кандрева, Пароло, Де Роси, Джакерини, Дармиан; Едер, Пеле

Стадион: "Стад де Люмиер"

Главен съдия: Марк Клатънбърг


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА