Last news in Fakti

16 Юни, 2016 16:10, обновена 16 Юни, 2016 17:59 2 076 0

Англия спечели британското дерби

  • англия-
  • уелс-
  • евро 2016

Даниел Стъридж вкара скъпоценния гол в продължението на мача

Англия спечели британското дерби - 1
Снимка: БТА/АР

Англия направи късен обрат срещу Уелс за 2:1 в мач от Група В. Гарет Бейл откри от фаул за уелсците в 42-ата минута, а в 56-ата минута резервата в този мач Джейми Варди изравни. В добавеното време другата смяна на полувремето Даниел Стъридж реализира пълния обрат за англичаните и 2:1 за тях в дербито.

Англия води с 4 точки в групата, Словакия и Уелс са с по 3 точки, Русия е с 1 точка.

Рой Ходжсън разчиташе на същия състав, който излезе срещу Русия на старта. В тима на Уелс имаше три промени. Уейн Хенеси се завърна на вратата, Джо Ледли игра в халфовата линия, а Хал Робсън-Кану, който отбеляза победния гол срещу Словакия, си спечели място сред титулярите.

Срещата е от група B. Англичаните започнаха с разочароващо 1:1 срещу Русия, а Уелс спечели с 2:1 срещу Словакия.

В 7-ата минута англичаните пропуснаха първата си ситуация за гол в срещата. След атака по дясното крило Хари Кейн центрира прострелно по земя към връхлитащия Рахийм Стърлинг, който засече от точката на дузпата, но неточно в аут.

В 21-ата минута Хари Кейн пробва точността на шута си от фаул, но топката мина много над вратата.

Най-доброто положение за Англия дойде в 25-ата минута. След центриране на Уейн Рууни Хари Кейхил нанесе удар с глава, но право в ръцете на Хенеси.

Англия спечели британското дерби
Снимка: БТА/АР

В 32-ата минута англичаните претендираха за дузпа. След центриране на Стъридж защитник на Уелс игра с ръка, но Феликс Брих остави играта да продължи.

Нова възможност за Англия в 35-ата минута. След центриране от корнер Смолинг  отправи удар с глава, който мина на сантиметри от страничния стълб на вратата на Уелс.

41-ва минута - гол за Уелс! Гарет Бейл отново се разписа от фаул след като го направи и срещу Словакия. Топката бе на 35 метра от врата на Джо Харт, който със сигурност не се намеси убедително.

Англия спечели британското дерби
Снимка: БТА/АР

На почивката за Англия се появиха Джейми Варди и Даниел Стъридж. Те смениха Хари Кейн и Стърлинг.

В 54-ата минута Уейн Рууни пробва техничен удар с фалц от границата на наказателното поле, но Хенеси успя да избие в корнер.

56-та мин - гол за Англия! Джейми Варди бе най-съобразителен в разбъркване в наказателното поле на Уелс и прати топката в мрежата. "Драконите" имаха сериозни претенции за засада. Нападателят на Лестър бе зад отбраната, но топката бе докосната от защитник на Уелс и затова съдията Брих не отсъди засада.

Англия спечели британското дерби
Снимка: БТА/АР

В 60-ата минута топката отново срещна ръката на Бен Дейвис, но този път извън наказателното поле на "драконите". Феликс Брих обаче отново остана безмълвен.

91-ва минута - гол за Англия! Даниел Стъридж отбеляза скъпоценен гол за "трите лъва". Голът дойде след куп рикошети и може да се каже, че късметът покри нападателя в тази ситуация.

Съставите на Англия и Уелс:
 Англия (4-3-3): Харт; Уокър, Кейхил, Смолинг, Роуз; Али, Дайър, Рууни, Лалана, Стърлинг, Кейн

Уелс (5-3-2): Хенеси; Гънтър, Честър, Уилямс, Тейлър; Дейвис, Ледли, Рамзи, Алън; Робсън-Кану, Бей


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА