17 Юни, 2016 18:47, обновена 17 Юни, 2016 20:59 3 622 1

Чехия "възкръсна" в драма срещу Хърватия

  • чехия-
  • хърватия-
  • евро 2016-
  • състави

Двата тима завършиха при резултат 2:2

Чехия "възкръсна" в драма срещу Хърватия - 1
Снимки: БТА/АР/XINHUA

Отборите на Чехия и Хърватия изиграха най-интересния мач на Евро 2016 до момента, завършвайки при резултат 2:2. Хърватия доминира тотално съперника си до 75-ата минута и успя да поведе с 2:0, но безличният състав на Павел Врба сякаш "възкръсна" и успя да се добере до така ценната точка в късна драма.

Преди днешния двубой "шахматистите" са с актив от три точки, след като победиха Турция с минималното 1:0 в откриващия си двубой, докато чехите отстъпиха пред настоящия шампион Испания с 0:1.

2' - Хърватия натисна съперника си "още от съблекалнята" и само за минута игра възпитаниците на Анте Чачич стигнаха до два корнера, но без успех.

6' - Чехия отвръща подобаващо и на свой ред застраши хърватската врата, но вратарят Даниел Субашич улови топката след остро центриране.

7' - Първи точен изстрел в мача. Милан Бадел бе оставен непокрит на границата на наказателното поле, но ударът му бе слаб и Петър Чех се справи безпроблемно. Секунди след това Крейчи отново имаше възможност, но този път шутът му излезе встрани от вратата. Бурно начало на срещата!

15' - "Шахматистите" все още продължават да владеят инициативата, но в последните няколко минути темпото на игра сякаш леко спадна след високите обороти в началото.

20' - Шанс за Хърватия! Вратарят на Чехия и Арсенал Петер Чех не се намеси убедително при центриране отляво, Манджукич стреля, но топката рикошира в стража. В последствие опасността премина.

21' - Момчетата на Анте Чачич затегнаха обръча и създадоха още две положения за гол. Първо Перишич не успя да засече остра топка в пеналта, а секунди след това защитата на чехите блокира и удар на Модрич.

28' - Чех боксира топка, изсипана от корнер на Дарио Срна и предотврати проблеми пред вратата си.

30' - Марио Манджукич завърши разочароващо бърза контраатака на Хърватия. Междувременно, хърватските фенове по трибуните на "Жофроа Гишар" скандират името на Лука Модрич. Именно халфът на Реал (Мадрид) отбеляза победния гол срещу Турция в предходната среща със страхотен изстрел от воле извън наказателното поле.

37' - ГОЛ за Хърватия! Иван Перишич "препарира" Петер Чех с прецизен диагонален удар - 1:0 за Хърватия!

42' - Пропуск за "шахматистите". Чехите извадиха голям късмет, след като удар по земя на Ведан Чорлука премина на сантиметри от левия страничен стълб.

45+1' - Марк Клатънбърг свири края на първата част, пренебрегвайки корнер за Хърватия. Балканците обаче се прибират на почивката с гол аванс, продължавайки да вървят уверено към 1/8-финалите.

46' - Превъзходството на Хърватия през първата част бе повече от осезаемо, а втората започва именно по същия начин. До момента чехите може дори да са щастливи, че изостават само с един гол.

52' - Първа сериозна възможност в двубоя за Чехия. Владискав Крейчи стреля с гръб към вратата, но Субашич внимаваше и не позволи да бъде изненадан.

Ведан Чорлука отново е превързан и играе със специална шапка на главата. В срещата срещу Турция той получи тежък удар там, който я обля в кръв. Очевидно проблемът не е отшумял напълно, но е излишно да се споменава, че ролята му в защитния вал на хърватите е от изключителна важност.

59' - ГОЛ за Хърватия. Ювелирно изпълнение на Иван Ракитич. Халфът на Барселона излезе сам срещу Петер Чех, възползвайки се от груба грешка в чешката защита и с магическо докосване прехвърли стража.

61' - Анте Чачич вади Лука Модрич, спокойно мислейки за 1/8-финалите. Влиза Матео Ковачич.

66' - Отново паника в защитата на Чехия, но силният шут на Марио Манджукич минава над напречната греда.

67' - Треньорът на Чехия Павел Врба предприема двойна смяна с цел да промени нещо в играта на тима си. Чехите не са показали нищо смислено в атака вече почти два мача.

74' - Жълт картон за Марсело Брозович от Хърватия.

76' - ГОЛ за Чехия! Чехия неочаквано се връща в мача. Резервата Милан Шкода се извиси над защита на хърватите, пращайки топката в горния ляв ъгъл на Субашич, който сякаш подцени ситуацията.

79' - Отбраната на Чехия отново е разкъсана, но хърватите не се възползваха от настъпилото разбъркване в наказателното поле на противника.

80' - Нов великолепен шанс за Хърватия. Страхотна комбинация между Иван Перишич, Иван Ракитич и Марсело Брозович завърши с удар на последния, но Хубник сложи крак на пътя на топката и тя премина встрани от вратата.

83' - Шкода излезе на изгодна позиция, но е в положение на засада. Усеща се липсата на Лука Модрич в центъра на терена за "шахматистите".

87' - Феновете на Хърватия хвърлят факли по терена. Мачът временно е прекратен.

91' - Играта е подновена след изцепката на хърватските привърженици.

93' - Дузпа за Чехия! Домагой Вида игра с ръка.

94' - ГОЛ ЗА ЧЕХИЯ! 2:2! Томаш Нецид бележи.

97' - Иван Ракитич напуска игра, влиза Гордън Шилденфелд.

99' - Шанс за Чехия, Хърватия оцелява след два поредни корнера, драмата е пълна.

Стартовите единадесеторки на двата тима:

Чехия: Чех, Кадерабек, Хубник, Сивок, Лимберски, Плашил, Росицки, Скалак, Крейчи, Дарида, Лафата

Хърватия: Субашич, Сърна, Чорлука, Вида, Стринич, Бадей, Модрич, Брозович, Ракитич, Перишич, Манджукич

Главен съдия: Марк Клатънгбърг (Англия)

Стадион: "Стад Жофроа Гишар", Сент Етиен


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    Нагласен мач ! Играта с рака на Харватия В наказателното поле е умишлено !