Last news in Fakti

17 Юни, 2016 21:55, обновена 17 Юни, 2016 23:57 3 614 1

Мората и Нолито "разкъсаха" Турция

  • испания-
  • евро 2016-
  • европейско-
  • турция

Испания победи с 3:0 и събра 6 точки в група D

Мората и Нолито "разкъсаха" Турция - 1
Снимки: БТА/АР

Испания записа убедителна победа над Турция във втория си мач от група "D" на Евро 2016. Днес "иберийците" показаха истинското си лице след неубедителния старт срещу Чехия и не оставиха никакви шансове на тима на Фатих Терим. Грешките в защитата на "червените полумесеци" започнаха да "валят" след 30-ата минута и малко след началото на втората част всичко бе ясно.

В първата си среща Турция загуби с 0:1 от Хърватия, докато Испания измъкнаха трите точки срещу Чехия с гол на Жерар Пике в края на мача - 1:0.

Временно класиране в групата:

1. Испания - 6 т.

2. Хърватия - 4 т.

3. Чехия - 1 т.

4. Турция - 0 т.

1' - Грешка на Серхио Рамос, който борейки се обратно за топката получава жълт картон. Всичко това се случва броени секунди след първия съдийски сигнал.

6' - Първи точен удар в мача! Алваро Мората стреля в долния десен ъгъл на Волкан Бабаджан, но турския страж се намеси добре и изби в корнер.

9' - Настоящите европейски шампиони постепенно затягат обръча пред турската врата. Жълт картон за Бурак Йълмаз.

11' - Жорди Алба напредна по левия фланг и центрира остро, турската защита не се справи добре и топката се отби от дясната греда на Бабаджан. Последвалият корнер не доведе до нищо сериозно.

15' - В последните няколко минути играта се пренесе в центъра на терена.

21' - Бърза иконтраатака на Турция, която обаче завършва неуспешно, тъй като Бурак Йълмаз е в засада. Старши-треньорът Фатих Терим беснее край страничната линия.

24' - Хакан Чалханоглу се освободи от опеката на Сеск Фабрегас и стреля извън наказателното поле, но шутът му премина високо над напречната греда на Де Хеа.

26' - Пряк-свободен удар за Турция. Чалханоглу се нагърби с изпълнинието му и стреля добре, но малко го раздели от целта.

29' - Опасен диагонален удар на Нолито, но топката профуча покрай вратата.

32' - Хуанфран пусна прецизен пас към Нолито на точката на дузпата в наказателното поле на Турция, но нападателят на Селта не успя да отправи хубав изстрел към турската врата.

34' - ГОЛ за Испания! 1:0! Мората бе оставен непокрит пред малкото наказателно поле и "чукна" с глава неспасяема топка в горния десен ъгъл.

37' - ГОЛ за Испания! 2:0! Нова ужасяваща грешка в турската отбрана на Мехмет Топал позволява на Нолито, съвсем необезпокояван, да удвои аванса на "иберийците" за "отрицателно" време.

45+1' - Край на първото полувреме.

45' - Фатих Терим предприема изненадваща смяна. Вади звездата на тима Чалханоглу, а на негово място влиза Нури Шахин.

49' - ГОЛ за Испания. Крахът на турската защита е пълен, а точен отново е Алваро Мората.

50' - Мората бе на косъм от това да реализира своя хеттрик. Отбраната на "червените полумесеци" позволи той да играе с глава в опасна близост до Бабаджан, но ударът му премина встрани.

52' - Турция опитва да отвърне на тежкия удар. Бурак Йълмаз пробва нещо красиво, насочвайки фалцов удар към испанската врата, но не сполучи.

58' - Арда Туран успя да спечели корнер за Турция, но всичко което той и съотборниците му спечелиха след изпълнението му бе тъч.

60' - С лекота испанците влязоха за пореден път в наказателното поле на противника, но все пак турците изчистиха в корнер. Давид Силва оправи удар след това, но неточен.

63' - Въпреки солидната си преднина, възпитаниците на Висенте дел Боске продължават усилено да пресират съперника си.

64' - Смяна за Испания. Бруно Сориано влиза на мястото на един от най-активните на терена - Давид Силва.

69' - Нов шанс за европейските шампиони. Жерар Пике овладява топката в непосредствена близост до турския вратар, но последвалият му удар бе прекалено слаб, макар и точен.

78' - Скучновати минути на терена, макар и поведението по трибуните да е приповдигнато, особено в сектора на испанските привърженици.

81' - Жорди Алба напуска след поредния си силен мач с националната фланелка. Ще го замести Сезар Азпиликуета.

86' - По всичко личи, че двата тима просто доиграват вече предрешената среща.

90' - Две минути добавено време, които просто ще удължат агонията на Турция.

90+2' - Край на мача. Испания - Турция 3:0.

Съставите на двата отбора:

Испания: Де Хеа, Хуанфран, Пике, Рамос, Алба, Фабрегас, Бускетс, Иниеста, Силва, Мората, Нолито

Турция: Бабаджан, Гьонюл, Топал, Балта, Еркин, Туфан, Инан, Йозякуп, Чалханоолу, Бурак, Туран

Стадион: "Алианц Ривиера", Ница

Главен съдия: Милорад Мажич


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 john

    0 0 Отговор
    Еййй чак разкъса!!!! Егати тъпото заглавие :)