Last news in Fakti

23 Юни, 2016 00:06 1 378 1

Ейре би Италия и изрита турците от Евро 2016

  • италия-
  • ирландия-
  • евро 2016

Гол в 85-ата минута на Роби Брейди донесе късмет и 1/8-финал на детелините

Отборът на Република Ирландия поднесе изненада и надигра с 1:0 фаворита Италия в последен сблъсък за двата тима от група E на Евро 2016.

Успехът за "детелините" дойде с много усилия едва в края на срещата. Решителното попадение бе дело на Роби Брейди, който материализира усилията на съотборниците си в 85-ата минута а двубоя.

"Скуадрата" вече бе без възможност за изместване на първото място в групата си и логично Антонио Конте даде почивка на сериозна част от титулярите си, като направи цели 8 промени в стартовия състав.

Въпреки това италианците не се дадоха лесно, но все пак се пропукаха в края, за да подпечатат и първата загуба на Конте в официален мач начело на националната гарнитура на страната.

През първата част ирландците доминираха и пропуски направиха Хендрик, Дарил Мърфи и Дъфи.

Италия пък действаше доста прибрано и едва в 43-ата минута стигна до първата си голова ситуация. Чиро Имобиле открадна една топка пред наказателното поле и отправи доста опасен изстрел, който профуча до гредата.

Второто полувреме играта се поизравни и опасности пред Рандолф създадоха Дзадза, Шаарауи и Чиро Имобиле. Ейре отговори чрез Дъфи и Ейдън Макгийди.

В 84-ата минута Уес Хулахан изскочи сам срещу Сиригу след грешка в отбраната на "адзурите", но стреля право в тялато на вратаря. Само минута по-късно същият се реваншира за пропуска си и с прецизно центриране намери Роби Брейди в наказателното поле, а нападателят от своя страна изпревари Сиригу и с глава прати топката в мрежата.

След успеха си днес Ейре събра 4 т. в актива си и по този начин открадна мястото на 1/8-финалите под носа на Турция, който се надяваше най-много за реми на ирландците. Италия пък ще преглътне поражението, тъй като запазва първото си място в групата с 6-те си спечелени точки и успех в директния сблъсък срещу втория Белгия (също с 6 т.).

Крайно класиране в група E:

1. Италия 6 т.

2. Белгия 6 т.

3. Република Ирландия 4 т.

4. Швеция 1 т.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашата реакция

    0 0 Отговор
    Тъпсултан Хурдоган сигурно ще се съди с Италия и Ирландия заради този резултат.