Last news in Fakti

7 Юли, 2016 14:59 858 0

Сантош: От две години мечтая за този финал

  • сантош-
  • португалия-
  • евро 2016-
  • уелс-
  • финал

"Сега целта ни е да станем европейски шампиони", закани се селекционерът на Португалия

Сантош: От две години мечтая за този финал - 1
Снимка: БТА/АР

Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош бе много доволен от успеха над Уелс и класирането за финала на Евро 2016. Интересно е да се припомни, че той дебютира начело на страната именно на "Стад дьо Франс", където ще се играе финалният двубой, преди две години.

"Тогава помня, че казах на момчетата, че искам да се класират на финала на Европейското след две години. За моя радост така и се случи", обяви той на пресконференцията след мача.

"Изпълнението на тази цел ни костваше наистина много месеци. Сега имаме обаче нова такава - искаме да станем номер 1 в Европа и да спечелим турнира. Не сме се класирали на финала просто ей така, искаме да го спечелим. Според мен отборът ми е прагматичен, изобщо не обръщам внимание на критиките към него. Както се казва, можеш да играеш красиво, но да загубиш".

"Ние имаме винаги ясен план за игра, макар да не сме най-добрите в света. Уелс пък бе един доста различен отбор в сравнение с тези, които срещнахме досега. Стратегията ни бе просто да не им позволяваме да получават топката на скорост, тъй като имат много бързи офанзивни футболисти. Е, мисля че изпълнихме целта си".
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА