Last news in Fakti

13 Юли, 2016 20:18 2 970 5

Кобрата вече е номер 2 в света

  • кубрат пулев-
  • кобрата-
  • номер 2 в света

Следва бой срещу Антъни Джошуа

Българският професионален боксьор Кубрат Пулев от днес официално се подвизава под номер 2 в ранглистата на IBF и под номер три на планетата в класациите на WBC и The Ring Magazine. 

Два месеца след като стъпи отново на европейския връх в тежка категория, Пулев (23-1) продължава да крачи уверено към нови висини.

Българският боец е закотвен на второ място в ранглистата на IBF (Международна боксова федерация), веднага след Джоузеф Паркър (Нова Зеландия, 19-0). Тук шампион е Антъни Джошуа (17-0). Британецът се очаква да защитава пояса през пролетта на 2017 г., а Кубрат е сред най-спряганите потенциални негови съперници.

Пулев е №3 на планетата в подреждането на WBC (Световен боксов съвет). Втори е Бърмейн Стивърн (Хаити/Канада, 25-2). Пръв, но със спрени състезателни права е Александър Поветкин (30-1). Срещу руснака в момента върви разследване за употреба на допинг. Носител на титлата във WBC е Дионтей Уайлдър (САЩ, 36-0).

Кобрата е трети и в още една престижна световна ранглиста – тази на най-старото и престижно боксово списание – THE RING MAGAZINE. Втори е Уайлдър, а начело е Владимир Кличко (Украйна, 64-4), на когото му предстои реванш срещу шампиона Тайсън Фюри (Великобритания, 25-0).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    1 2 Отговор
    нашия е един въздухар

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 шшшшшшшш

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Vasik Atanasova":

    Ти пък все много разбираш
  • 4 Доктор 5

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Vasik Atanasova":

    Не е въздухар а е простак, от поколението на прехода, израсъл с мутрички, престъпници и улични биячи, бяха години когато утайката на обществото крадеше и биеше народа
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Уважавам Кобрата, все пак е постигнал най-много в този спорт от всички българи до сега, но няма абсолютно никакви шансове срещу Антъни Джошуа! Нещо повече няма да изкара и първия рунд. Достатъчно е да изгледате 17-те нокаута на Джошуа от 17 срещи и ще разберете защо. В ютуб има доста клипове как тренира, просто такова съчетание от сила и бързина в момента не притежава никой боксьор в света.