Last news in Fakti

11 Октомври, 2011 15:30 793 0

Гришо загуби от Родик в Шанхай

  • григор димитров-
  • анди мъри-
  • шанхай-
  • китай-
  • тенис
Гришо загуби от Родик в Шанхай - 1
©ЕРА/БГНЕС

Първата ракета на България Григор Димитров загуби от бившия номер 1 в света Анди Родик във втория кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Шанхай с награден фонд над 3,2 милиона долара. Хасковлията, който е 72-ри в света, загуби днешния мач от американския тенисист с 6-7 (3/7), 5-7.

Първият сет започна равностойно, но Родик, който е номер 10 в основната схема, направи пробив за 5-4. Последва обаче пробив и от страна на най-добрия български тенисист. Стигна се до тайбрек, в който Родик показа по-добра игра и по този начин бившият номер едно в света спечели сета със 7-6 (7/3). Втората част започна с ранен пробив на 20-годишният българин, като се стигна до 1-3. Родик обаче се върна в играта и резултатът стана 4-4. Гришо поведе с 4-5 и можеше да изравни резултата в сетовете, но Родик успя да направи 5-5. Номер 10 в схемата спечели подаването си, след това направи пробив и в крайна сметка взе мача в два сета за малко над два часа.

Родик бе номер 1 в света през 2003 година, когато завърши сезона начело на ранглистата. През същата година той спечели и единствената си титла от Големия шлем на Откритото първенство на САЩ, съобщава БГНЕС. Той бе в топ 10 на световната ранглиста неизменно през последните 9 години, но през този сезон бе измъчван от много контузии и сега е номер 15. Днес той записа първа победа над Димитров, тъй като двамата не се бяха срещали до надпреварата в Шанхай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА