Last news in Fakti

17 Октомври, 2011 10:02 714 0

"Орлите" спечелиха римското дерби с късен гол на Клозе

  • лацио-
  • рома-
  • клозе
"Орлите" спечелиха римското дерби с късен гол на Клозе - 1
©ЕРА/БГНЕС

Отборът на Лацио победи Рома с 2:1 в голямото дерби на Рим, като в герой за "орлите" се превърна германският нападател Мирослав Клозе, който се разписа четири минути след изтичането на редовното време, за да донесе успеха на своя тим. Рома взе ранна преднина в двубоя на "Стадио Олимпико" чрез Пабло Освалдо, който вкара на празна врата след центриране на Пянич. "Вълците" бяха по-силни през първата част и можеха да удвоят преднината си, но Боян Къркич изпусна две добри положения. Решаваща в мача се оказа 49-та минута, когато Кяер фаулира Броки като последен в отбраната на Рома и бе изгонен от рефера.

Ернанес реализира отсъдената дузпа и изравни резултата, а "небесносините" се хвърлиха да търсят победата до края. Те успяха да я постигнат буквално в последния момент от двубоя - четири минути след изтичането на редовното време. Матусалем намери Клозе в наказателното поле и той уверено вкара топката във вратата, хвърляйки в екстаз феновете по трибуните, съобщава БГНЕС. Това бе първа победа за Лацио в голямото дерби от април 2009 година, с която "орлите се изкачиха до четвърто място в класирането на Серия А, докато Рома е на 12-та позиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА